InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Discussie: Kunst en cultuur

Recente reacties in Kunst en cultuur

Lynn de Haan, 18-08-2017 12:57 (Nederlandse Gezegden)
"Beste, Ik ben al een tijdje opzoek naar de herkomst van het gezegde "vooruit branden" (niet vooruit te branden). Kunnen jullie mij daarbij helpen? Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Lynn de Haan"
Dik Ledeboer, 18-08-2017 11:14 (Museumjaarkaart: musea die meedoen (per provincie))
"Was gister naar beeld en geluid museum op mediapark in Hilversum. Tot mijn schrik was ik mijn museum jaarkaart vergeten dus moest ik entree betalen ad 16,50. Bestaat de mogelijkheid om dit bedrag te reclameren? Alvast bedankt voor de moeite. Met vriendelijke groet, Dik Ledeboer."
Karel Smit, 10-08-2017 08:26 (Palindroom Top 10 (Stem mee))
"Volgens mij is onderstaand palindroom de langste die bekend is in het Nederlands. Misschien zou u die kunnen toevoegen. Mooie zak salade, en iemand nam ei mannen, en in enen nam iemand na meineed Alaska, zei oom"
Diederik H. J. Ninck Blok, 08-08-2017 13:32 (Bekende Joodse achternamen: Cohen, Levi, Polak, Israël, etc)
"Geachte infoteur, In Assen woonde een familie Leip, zich noemende Vos. Zij hadden voor de oorlog een antiekhandel in de Rolderstraat en een familielid Sam of Sally na de oorlog in de Oudestraat een paardenslagerij. Diens zoon Hans is beeldend kunstenaar en hanteert de naam Leip volgens mij nog. In de jaren 70 deed ik veel zaken met antiquair Lee…"
Diederik H. J. Ninck Blok, 08-08-2017 13:17 (Bekende Joodse achternamen: Cohen, Levi, Polak, Israël, etc)
"Geachte infoteur, Op de Joodse begraafplaats aan de Moesstraat te Groningen bevindt zich het graf van een mevrouw Sinaasappel; voor de laatste Wereldoorlog begraven. Is de familienaam u bekend? Met vriendelijke groeten, Diederik"
Gerhard, 04-08-2017 01:17 (Leenwoorden en hun oorsprong)
"Er is wel een groot verschil met de leenwoorden van vroeger en nu. Vroeger werden veel woorden verbasterd tot het Nederlands en het Engels wordt klakkeloos over genomen. Steeds meer mensen gaan Engels praten zoals bijvoorbeeld door te zeggen i love you in plaats van ik hou van je, of my god in plaats van mijn god en zelfs happy birthday to you te z…"
Maria, 31-07-2017 16:15 (Mythe: Niamh met het gouden haar en Oisin)
"Ben net terug van een prachtige rondreis door Ierland, dus dit artikel is erg fijn. Vorig jaar heb ik mijn eerste reis door dit adembenemend mooie land gemaakt en land en volk in mijn hart gesloten. Dat wil zeggen: de Ierse Vrijstaat, want met het Noorden heb ik niet zo veel. Dat heeft ook een andere sfeer en uiterlijk vind ik. Aan deze mytholog…"
A. M. Pijnakker, 27-07-2017 19:31 (N.V. Plateelbakkerij Zuid Holland)
"Waarschijnlijk al 70 jaar in de familie, een jeneverkruik 2655 landela van pottenbakkerij zuid holland met lazaruspoortje. Hier onder het nummer 2831, links <> en rechts de letters pw. Oorspronkelijk behorend bij een complete set van groot vierkant bord met hetzelfde bloemmotief en dito dinkbekertjes, heb hier nog een foto van. Bloemen, geel en bla…"
Schelfhout Arnold, 24-07-2017 21:39 (De waarde van een schilderij bepalen)
"Ik heb twee schilderijen van een zekere schilder Molleo, moeilijk te lezen. Een landschap en een boerderij met een korenveld dat rechtop is gestuikt. Met vriendelijke groeten, Schelfhout A"
Barbara van Litsenburg, 22-07-2017 01:44 (Zijn we van adel?)
"Graag wil ik weten of mijn naam van adel is, mijn vader heeft op mijn naam de stamboom proberen uit de zoeken helaas zijn deze papieren zoek en mijn vader is overleden. Heb mijn achternaam op een lijst zien staan op internet waarop geschreven staat dat Van Litsenburg een adellijke naam is maar dat de naam nooit is ingeschreven/geregistreerd. Kunt u…"
Schrijf mee!