InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Feestdagen > Kerstmarkten Duitsland

Kerstmarkten Duitsland

Bent u op zoek naar mooie kerstmarkten in Duitsland? Hierbij alle kerstmarkten op een rij, de data van de markten, en verdere activiteiten en informatie.

Oberhausen

De kerstmarkt in Oberhausen is een ware belevenis voor het hele gezin. Het grote overdekte winkelcentrum CentrO is helemaal omgedoopt in kerstsfeer. Een unieke kerstdecoratie met meer dan 300.000 lichtjes en een grote kerstboom in het midden van het centrum zorgt voor een mooie ervaring. Door meer dan 200 winkels kunt u hier onvergetelijk kerstshoppen!
Data: 15 november t/m 23 december.

Berlijn

De kerstmarkt van Berlijn is gevestigt naast de Staatsopera Unter den Linden. Ruim 130 houten kraampjes, veel versieringen en genieten van glühwein. Verder is er ook een kerstmarkt bij de Gedächtniskirche met ruim 140 houten kraampjes, al met al is Berlijn met kerst een echte aanraden voor de echte 'christmasfeeling'.
Data: 24 november t/m 31 december

Dortmund

Één van de mooiste kerstmarkten in Duitsland. Ruim 280 kraampjes met werkelijk alles op het gebied van kerstspullen, speelgoed, kunst- en handwerk en speciale kerstcadeau's. Ook staat hier de grootste kerstboom ter wereld, 13.000 lampjes verlichten deze reauachtige boom.
Data: 19 november t/m 23 december.

Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf is al meerdere malen uitgeroepen tot kerstmarkt van het jaar. Vele houten chalets waarin van alles wordt aangeboden. Deze kerstmarkt staat vooral bekend om de vele lekkernijen, het wordt ook wel het 'dorp van de peperkoekhuisjes' genoemd.
Data: 20 november t/m 23 december.

Keulen

Zes(!) verschillende kerstmarkten geven Keulen een maand lang een unieke sfeer. Misschien wel de bekendste kerstmarkt van Duitsland is de kerstmarkt bij de grote Dom van Keulen. Een schilderachtige kerstmarkt met vele lekkernijen en originele kerstcadeau's. Verder is er een drijvende kerstmarkt en een middeleeuwse kerstmarkt bij het chocolademuseum. Keulen met kerst is eigenlijk een must voor de kerstliefhebber.
Data: 24 november t/m 23 december.

Wiesbaden

De kerstmarkt van Wiesbaden bestaat uit de Sternschnuppenmarkt op de Schlossplatz met een prachtige kerstboom die overal boven uit steekt. Ook op deze kerstmarkt een grote kerstkribbe met enorm grote kribbefiguren. Verder is er in de kerstperiode een gezellig versierde ijsbaan van 800m2.
Data: 26 november t/m 23 december

Dresden

Één van de oudste kerstmarkten is de Dresdner Striezelmarkt naast de beroemde Frauenkirche. U vindt hier een wirwar aan gezellige kraampjes, versieringen en kerstgezelligheid. Houten speelgoed, nutcrackers en Pfefferkuchen maken deze kerstmarkt tot een echt Duitse belevenis.
Data: 26 november t/m 24 december
© 2009 - 2017 Flix, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Nationale en internationale kerstmarkten 2010Nationale en internationale kerstmarkten 2010Kerst wordt door velen beschouwd als de gezelligste periode van het jaar. Het bezoeken van een kerstmarkt is dan ook een…
De Kerstmarkten in KeulenDe Kerstmarkten in KeulenIn Keulen zijn maar liefst zes verschillende kerstmarkten, leuk opgezet en aangekleed en een heerlijke sfeer. Maar in Ke…
Met de trein naar een kerstmarkt in DuitslandMet de trein naar een kerstmarkt in DuitslandDuitsland staat bekend om zijn fenomenale kerstmarkten. Op een Duitse kerstmarkt kan je genieten van een authentieke en…
Kerstmarkt in Keulen is een aanrader!Na elke zomer leven we naar het einde van het jaar toe. In december valt er immers ook weer genoeg te beleven met de ver…
Kerstmis: voorstelling van 5 kerstmarkten in EuropaKerstmis: voorstelling van 5 kerstmarkten in EuropaEen van de leukste dingen die met de kersttraditie samengaan, zijn de gezellige kerstmarkten. Zowat overal in Europa wor…

Reageer op het artikel "Kerstmarkten Duitsland"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Flix
Laatste update: 01-10-2009
Gepubliceerd: 08-04-2009
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Schrijf mee!