InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Taal > Schrijfwedstrijden: wat zijn de voordelen

Schrijfwedstrijden: wat zijn de voordelen

Schrijfwedstrijden: wat zijn de voordelen Als je graag schrijft, dan kun je overwegen mee te doen aan schrijfwedstrijden. Er zijn diverse wedstrijden en allemaal in andere genres. Wat zijn de voordelen van deze schrijfwedstrijden?

Schrijfwedstrijden

Schrijfwedstrijden zijn wedstrijden waarbij je iets moet schrijven. Denk aan een verhaal, een column of een gedicht. Vaak hebben de wedstrijden ook een thema waar je aan moet voldoen. Of je moet je houden aan een bepaald genre. Er zijn ontzettend veel soorten schrijfwedstrijden waar je aan mee kunt doen en de prijzen zijn altijd anders. Soms kun je een publicatie winnen en een andere keer een geldbedrag of een boekenpakket. Wat zijn de voordelen van schrijfwedstrijden?

Een goede oefening

Schrijfwedstrijden kun je zien als goede oefeningen. Ook als je niet wint, kan het leerzaam zijn deel te nemen aan een wedstrijd. Je leert omgaan met deadlines en je kunt ook jezelf creatief prikkelen door binnen een thema te schrijven. Het is ook erg leuk om juist mee te doen met wedstrijden die helemaal niet binnen het genre liggen waar jij normaal in schrijft. Het is dus een leuke manier om te experimenteren of dit genre misschien toch iets voor je is, ook al dacht je altijd van niet.

Juryrapporten

Bij sommige wedstrijd krijg je als deelnemer een juryrapport. Dit rapport is ideaal, want je kunt daardoor zien waar je zwakke punten liggen. Is er verbetering nodig in je verhaal? Waar ga je de mist mee in? Een juryrapport kan hard aankomen, omdat juryleden vaak erg streng zijn, maar geeft je ook aan hoe je jezelf kunt ontwikkelen en verbeteren.

Kans op naamsbekendheid

Wie weet lukt het je wel om een wedstrijd te winnen. Dit is alleen maar positief: je maakt hierdoor vaak kans op naamsbekendheid. Als je een publicatie in een boek of tijdschrift wint, kunnen mensen je naam zien staan en wellicht kan dit een leuke stap zijn in de richting van een écht boek. Maar ook als je geen publicaties wint, kun je naamsbekendheid maken. Je naam wordt vaak vermeld wanneer je een wedstrijd hebt gewonnen en dit is natuurlijk al een prima manier om te laten zien wat je in je hebt.

Meer creatief schrijven

Wil je meer tips krijgen over creatief schrijven? Kijk dan eens in mijn special. Daarin vind je nog meer interessante artikelen over het schrijven van verhalen en gedichten. De special kun je hier vinden.
© 2011 - 2017 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Schrijfwedstrijden: John Flandersprijs-AverbodeDe John Flandersprijs is een manuscriptenwedstrijd die al decennia lang wordt uitgeschreven door Uitgeverij Averbode. Vo…
Te jong om een boek te schrijven?Te jong om een boek te schrijven?Ben je jong en schrijf je graag verhalen? Dan krijg je waarschijnlijk geregeld te horen dat je te jong om te schrijven b…
Bijverdienste, Thuiswerk, Werk: Schrijven over Werk of HobbyBijverdienste, Thuiswerk, Werk: Schrijven over Werk of HobbyDeel je kennis met de wereld door het schrijven van artikelen over je werk, hobby of interesses en verdien een leuk extr…
Boekenweek 2014Boekenweek 2014In 2014 vindt de 79e Boekenweek plaats. Vanaf dit jaar zal de Boekenweek niet alleen in Nederland, maar ook in Vlaandere…
Selma Lagerlöf, NobelprijswinnaresSelma Lagerlöf was de eerste Zweedse die de Nobelprijs voor Literatuur won en lid werd van de Zweedse Academie die de pr…

Reageer op het artikel "Schrijfwedstrijden: wat zijn de voordelen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Writingsuus
Laatste update: 08-09-2011
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Taal
Special: Creatief Schrijven
Schrijf mee!