Brad Pitt, op jonge leeftijd al een filmlegende

Brad Pitt, op jonge leeftijd al een filmlegende Hoewel niet alle films van Brad Pitt direct een kassucces waren is Brad Pitt nu, halverwege de 40, al wel een filmlegende. William Bradley Pitt, zoals hij officieel heet, werd geboren in Shawnee, Oklahoma maar groeide op in Springfield, Missouri. Hij studeerde journalistiek naar in 1988 had hij zijn eerste grote rol te pakken in “The Dark Side of the Sun”.

Zijn succes

Zijn succes heeft hij niet alleen te danken aan zijn acteerprestaties, maar ook door zijn uiterlijk. Hij is al meerdere malen uitgeroepen tot aantrekkelijkste man ter wereld. Voor wat het waard is, het helpt wel bij promotie van een film.

Zijn privé leven is ook al jaren een opengevallen dagboek en in zijn relaties varieert hij van actrice Gwyneth Paltrow, tot Jennifer Aniston, tot zijn huidige relatie met Angelina Jolie. Met deze laatste heeft enkele geadopteerde kinderen en een eigen kind, met twee stuks onderweg. Aangezien Jolie ook een open boek is en haar afschuw over bepaalde regimes niet onder stoelen of banken steekt, is het wel een duo dat continu in de media is. Ongetwijfeld gemeend, maar kan geen kwaad voor het bioscoopbezoek. Het hele gezin woont afwisselend in New Orleans, in Los Angeles en sinds kort in een kasteel in Frankrijk.

Enkele films uitgelicht

Hij heeft inmiddels een flink aantal rollen achter zijn naam staan. De ene meer succesvol als de andere, maar enkele opmerkelijke.

Interview with the vampir

Deze, in 1994, gemaakte film naar aanleiding van het boek van Anne Rice, staat bol van de bekende acteurs (Tom Cruise, Antonio Banderas en Christian Slater). Voor zijn vampieruiterlijk moest hij iedere dag enkele uren de make-up in om de vaag witte huid te creëren.

Seven years in Tibet

Een fysiek enorm zware film voor Pitt. Hij trainde maanden achtereen om bergen te kunnen beklimmen. Hij trainde hiervoor o.a. in de Zwitserse Alpen. De Chinezen zijn sinds die rol niet meer gecharmeerd van Pitt. Hij is er vanwege het Tibetaanse nationalisme in de film niet meer welkom.

Legend of the falls / Meet Joe Black / Spy Game

Om m.n. met bepaalde acteurs te kunnen spelen accepteerde hij ook rollen. Legend of the falls en Meet Joe Black waren mogelijkheden voor Pitt om met Anthony Hopkins te kunnen spelen en Spy Game om met Robert Redford te spelen.

The Curious Case of Benjamin Button

Het meesterlijk mooi gemaakte verhaal over de baby die oud geboren wordt en de normale cyclus van het leven om gooit. Cate Blanchett speelt een mooie rol als zijn maatje, vriendin en vrouw en in haar armen sterft hij als baby. Helaas gingen de belangrijkste Oscars voor 2009 aan deze film voorbij.

Inglorious Bastards

Deze film is inmiddels in de Bioscoop. Een film van regisseur Quentin Tarantino (ook wel bekend van o.a Pulp Fiction).

Overige activiteiten

  • Hij had een nadrukkelijke gastrol in Friends.
  • Voor Heineken maakte hij een TV commercial (Superbowl 2005).
  • Hij maakt reclame voor research voor AIDS.

Lees verder

© 2008 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Speelfilm 'The Curious Case of Benjamin Button'recensieSpeelfilm 'The Curious Case of Benjamin Button'Brad Pitt is zo’n acteur die slechte keuzes qua speelfilms afwisselt met hoogstandjes. Daarnaast komt hij de laatste tij…
Recensie speelfilm ‘Troy’recensieRecensie speelfilm ‘Troy’Ook de bekendste acteurs maken wel eens misstappen. Zo maakte Brad Pitt in 2004 ‘Troy’, over de Griekse Achilles. Op zic…
Moneyball - succes in sport op basis van statistiek (film)Moneyball - succes in sport op basis van statistiek (film)Moneyball gaat over het toepassen van statistiek in de sportwereld. De film vertelt het verhaal van de Oakland Athletics…
Speelfilm “Interview with the vampire”recensieSpeelfilm “Interview with the vampire”Soms komen er films voorbij die het soms fantasieloze Hollywood overstijgen. Over vampieren speelfilms maken, doet men a…

Veelzijdige Karin BloemenKarin draait nu al meerdere decennia mee in het vak en heeft een geheel eigen plaats veroverd binnen de theaterwereld. M…
Mlle Lenormand: wie was zij en wat deed zijMlle Lenormand: wie was zij en wat deed zijMarie-Anne Adelaide Lenormand werd met een wonderbaarlijke gave geboren op 27 mei 1772 te Alencon, Normandie, een stadje…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Brad Pitt, op jonge leeftijd al een filmlegende"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Laatste update: 29-08-2009
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Biografie
Special: Filmmakers
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!