Biografie Tess Gerritsen

Tess Gerritsen is een schrijfster uit de Verenigde Staten die geweldige boeken schrijft in het thriller genre. Ze heeft meerdere romantische, medische en misdaad thrillers geschreven en wordt langzamerhand ook steeds bekender in Nederland. Hier een biografie en een lijst met de titels die ze geschreven heeft.

Algemene Informatie:

Tess Gerritsen is geboren in San Diego, Californië op 12 juni 1953. Ze is van Chinese afkomst en had als kind de droom schrijfster te worden, ze schreef toen ze zeven of acht jaar was al verhaaltjes en bleef de rest van haar jeugd doorschrijven; verhalen, gedichten, romans, maar ook musicals en songteksten. Ze was betrokken bij het newspaper van haar middelbare school en haar engelse lerares vertelde haar ouders over haar talent. Maar Tess ging haar droom niet achterna; ze had geen idee hoe ze dat aan moest pakken en bovendien vond haar vader dat ze een betrouwbare baan moest zoeken waar ze van kon leven. Ze besloot toen medicijnen te gaan studeren. Toen ze haar studie in 1979 afgerond had, kreeg ze een praktijk als interniste. De praktijk liep goed. Op een gegeven moment ging ze met zwangerschapsverlof, in die tijd begon ze te schrijven. Ze zond een kort verhaal in naar een schrijvers wedstrijd en won de eerste prijs, dit moedigde haar aan verder te schrijven. Ze schreef 2 boeken die nooit uitgegeven zijn en bracht toen in 1987 haar debuutroman uit; Call After Midnight. Ze is gestopt met haar praktijk en is fulltime gaan schrijven. Ze heeft nu in totaal 21 boeken gepubliceerd en deze zijn vertaald in 31 talen. Wereldwijd zijn er meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. Tess is getrouwd met Jacob Gerritsen en heeft 2 zonen, ze wonen in Camden, Maine. Haar achternaam 'Gerritsen' is een Nederlandse naam, Het heeft best wel lang geduurd voordat Tess meer bekendheid kreeg in Nederland. Zijzelf denkt dat dit komt door haar achternaam, die is niet opvallend hier en trekt niet de aandacht. Tess houdt van tuinieren en viool spelen.

Genre:

Tess Gerritsen is begonnen met het schrijven van romantische thrillers, ze schreef in totaal 9 boeken in dit genre, waaronder haar debuut. Hierna besloot ze boeken in een ander genre te gaan schrijven, en in 1996 publiceerde ze haar eerste medische thriller, die de titel 'Harvest' draagt. ze heeft hierna nog 3 andere medische thrillers geschreven, en stapte daarna over op de misdaad thrillers. In 2001 bracht ze haar eerste misdaad thriller uit, 'The Surgeon' , dit boek is naar het Nederlands vertaald en draagt hier de titel 'De Chirurg'. In dit boek komen de personages Jane Rizzoli en Maura Isles voor, deze personages keren terug in nog 6 andere misdaad thrillers. In 2007 schreef ze het boek "The Bone Garden", dit is een historische thriller. Dit is de enige historische thriller die ze tot nu toe geschreven heeft.

Bibliografie:
1987Call After MidnightRomantische Thriller
1990Under The KnifeRomantische Thriller
1992WhistleblowerRomantische Thriller
1992Never Say DieRomantische Thriller
1993Presumed GuiltyRomantische Thriller
1994Peggy Sue Got MurderedRomantische Thriller
1994In Their FootstepsRomantische Thriller
1995Thief of HeartsRomantische Thriller
1996Keeper Of The BrideRomantische Thriller
1996HarvestMedische Thriller
1997Life SupportMedische Thriller
1998BloodstreamMedische Thriller
1999GravityMedische Thriller
2001The SurgeonMisdaad Thriller met Maura Isles en Jane Rizzoli
2002The ApprenticeMisdaad Thriller met Maura Isles en Jane Rizzoli
2003The SinnerMisdaad Thriller met Maura Isles en Jane Rizzoli
2004Body DoubleMisdaad Thriller met Maura Isles en Jane Rizzoli
2005VanishMisdaad Thriller met Maura Isles en Jane Rizzoli
2006The Mephisto ClubMisdaad Thriller met Maura Isles en Jane Rizzoli
2007The Bone GardenHistorische Thriller
2008The KeepsakeMisdaad Thriller met Maura Isles en Jane Rizzoli

Lees verder

© 2009 - 2020 1april, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
recensieBoekrecensie: Tess Gerritsen - De ChirurgDe boeken van Tess Gerritsen vinden gretig aftrek. Ook ik liet me verleiden door de flaptekst van The Surgeon (Nederland…
recensieRecensie De Chirurg - Tess GerritsenTess Gerritsen schrijft superspannende thriller boeken, De Chirurg is het eerste deel uit de Jane Rizzoli/Maura Isles se…
recensieRecensie De Zondares - Tess GerritsenTess Gerritsen schrijft hele spannende thrilllers, zo ook de bestseller 'De Zondares' welke uitgekomen is in 2003. Dit i…
Boekverslag: Tess Gerritsen 'Stille getuige'Boekverslag: Tess Gerritsen 'Stille getuige'Tess Gerritsen (1953) is een Chinees-Amerikaanse thrillerschrijfster, die bekend is geworden door haar thrillers met een…

Het Museum Joaquin Peinado in Ronda (Zuid-Spanje)Het mooie museum Joaquin Peinado in Ronda (Zuid-Spanje) is een bezienswaardigheid, zowel voor het gebouw zelf als voor d…

Reageer op het artikel "Biografie Tess Gerritsen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: 1april
Gepubliceerd: 07-11-2009
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Biografie
Special: Tess Gerritsen
Schrijf mee!