InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Biografie > De bekende schrijver Stephen King

De bekende schrijver Stephen King

Stephen King is geboren op 21 september 1947 in Portland. Hij is bekend geworden door zijn vele horrorverhalen. Zijn boeken zijn bij de meeste bekend en staan op de lijst van 'de meest verkochte boeken'. Stephen King schrijft zowel fictie als non-fictie verhalen. Zijn boeken sloegen goed aan bij lezers en bij filmmakers. Ondertussen zijn een paar boeken van hem verfilmd. The Green Mile is één van zijn bekenste films evenals The mist en Cujo.

Biografie

Zijn ouders zijn Donald en Nellie Ruth Pillsbury King. Toen Stephen nog jong was verliet zijn vader hun en moest Nellie (zijn moeder) Stephen en zijn oudere broer (David) zelf verder opvoeden. Ze verhuisde naar Durham (maine), maar woonde ook voor korte periodes in Connecticut. Al vanaf jongs af aan schreef Stephen boeken. Hij vond oude boeken van zijn vader en de meeste daarvan waren in de genre horror. Stephen was meteen enthousiast over deze genres en is hier in blijven hangen. Hij studeerde aan Engels op de Universiteit van Maine. Daar schreef hij bijvoorbeeld al een column genoemd 'King's Garbage Truck'. Op deze universiteit ontmoette hij zijn vrouw Tabitha Spruce waarmee hij in 1971 trouwde. Nadat hij klaar was met deze studie en een diploma en certificaat behaalde om op middelbare scholen les te geven vond hij een baantje als leraar op een school in Hampden. In deze tijd woonde hij en zijn gezin in een camper. Financieel was het niet altijd even leuk. Gelukkig schreef hij voor een blad waarmee hij wat geld verdiende wat dus weer zeer van pas kwam. Tijdens deze periode schreef King een verhaal over een meisje met bovennatuurlijke krachten. Dit verhaal vond hij niet goed. Stephen gooide het in de prullenbak maar kwam later erachter dat zijn vrouw het had gevonden en het verhaal had bewaard. Ze zei tegen hem dat hij het moest afmaken en dat deed hij ook. Het verhaal dat hij schreef noemde hij Carrie. Toen het af was stuurde hij het naar een vriend die bij een uitgeverij werkte. Even was Stephen dit verhaal vergeten, maar kreeg na een tijdje een aanbod met een voorschot van ongeveer $2500,00. Jaren later werd de paperback verkocht voor $400.00,00. Stephen king dronk veel alcohol en gaf toe in zijn boek 'On writing' (een boek over hoe te schrijven) dat hij constant dronken was. Op een dag kwam de familie van Stephen naar hem toe met zijn vuilnis en confronteerde hem met zijn vele alcohol gebruik. Stephen realiseerde zich toen pas echt dat hij verslaafd was en dit niet langer zo kon door gaan en besloot toch om af te kicken. Hij begon hulp te zoeken en stopte in de tweede helft van 1980.

De karakters van Stephen King

Het is opgevallen dat Stephan meestal boeken schrijft over mensen/personen die het financieel niet groot hebben, een drank of ander verslaving hebben. De meeste karakters zijn op zijn leven gebaseerd. En met de tijd mee schreef Stephen boeken met karakters die gemakkelijk wat duurdere dingen konden kopen. Dit heeft geen gevolgen gehad voor zijn populariteit.

Toch bleef Stephen doorschrijven

In 1999 kreeg stephen een ongeluk. Hij liep op straat en werd geschept door een auto. Stephen had veel verwondingen en botbreuken opgelopen. Toch schreef hij door. Helaas kon hij niet veel schrijven omdat hij na een tijdje niet meer rechtop kon zitten door de ondragelijke pijn. Hier kwam zijn eerste e-boek uit genaamd 'achtbaan'. Het is een korte verhaal en zal je al snel uit hebben gelezen. Het boek 'achtbaan' is natuurlijk ook in de genres horror.

The mist en The Green Mile (verfilmde boeken)

Zijn boek 'The mist' is één van de populairste boeken die Stephen geschreven heeft. Omdat het zo een goed boek was is het ook verfilmd. De film is natuurlijk ook weer in de genre horror. Reacties op dit boek en de film zijn verschillend. Veel mensen vinden dat de film een vreselijke einde heeft. Natuurlijk is het wel een aanrader om het te gaan kijken. En saai zal het zeker niet zijn. Dat geld ook voor de Film 'The Green Mile'. Natuurlijk is het altijd dat niet alles wat in het boek staat ook verfilmd zal worden. Maar zowel het boek als de film is het een aanrader om het te gaan lezen en bekijken.

Stephen king is één van de bekendste schrijvers die er bestaan. Zijn boeken zijn leuk om te lezen als je van spannende verhalen houdt. Neem er tijd voor en geniet ervan.

Boeken van Stephen King

 • Bezeten stad
 • De razernij
 • De shining
 • Carrie
 • Misery
 • Mobiel
 • De donkere toren
 • Vlucht naar de top
 • Cujo
 • De spelbreker
 • Achtbaan
 • The green mile
 • Mist
 • Christine
© 2011 - 2019 Cherell, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
recensieSchrijfboek: Stephen King Over leven en schrijven`Over leven en schrijven' is het schrijfboek van Stephen King. In dit boek geeft hij tips voor mensen die ook graag boek…
recensieBoekrecensie: De vervloeking - Stephen KingDe vervloeking is een roman van Stephen King uit 1985 over de wraak van een zigeuner. Oorspronkelijk werd de roman uitge…
recensieBoekrecensie: Dolan's Cadillac - Stephen KingDolan's Cadillac is een ijzersterke novelle van Stephen King uit 1989 over de wraak van een onderwijzer.
recensieDe zeven zonden van Poema Pocket (Gemakzucht)De zeven zonden is een unieke serie van uitgeverij Luithing Sijthof. De hoofdzonden zijn bekend uit de Katholieke kerk,…
Films Stephen KingFilms Stephen KingDe wereldberoemde "master of Horror" Stephen King heeft een groot aantal bestsellers op zijn naam staan. Veel van zijn b…
Bronnen en referenties
 • Bibliotheek

Reageer op het artikel "De bekende schrijver Stephen King"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Cherell
Laatste update: 11-09-2012
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Biografie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!