Kinderen: informatieve kranten & tijdschriften

Kinderen: informatieve kranten & tijdschriften Er bestaan verschillende kranten, tijdschriften en bladen die speciaal voor kinderen zijn gemaakt. Deze bladen zijn vaak kleurrijker, makkelijker geschreven en bevatten meer afbeeldingen. Ze maken het gemakkelijker voor kinderen 'grote-mensen-onderwerpen' te begrijpen. Ben je benieuwd welke kinderkranten & -bladen er bestaan, die ook nog educatief zijn? Bekijk dan dit overzicht.

7Days (krant)

7Days is het kleine zusje van de Kidsweek, dit met zo'n 88.000 lezers week. De krant is bedoeld voor tieners of jongeren vanaf 12 jaar. Ook deze krant is algemeen, veel verschillende onderwerpen worden behandeld. De krant verschijnt elke week op een vrijdag.
 • Doelgroep: vanaf 12 jaar
 • Verschijning: wekelijks

Jong010 (krant Rotterdam en omstreken)

Deze Rotterdamse krant houdt kinderen van 8 t/m 12 jaar op de hoogte over alles wat er om hen heen gebeurt. De krant wordt verspreid via basisscholen.
 • Doelgroep: 8 t/m 12 jaar
 • Verschijning: maandelijks

Kidsweek (krant)

De kidsweek is met 200.000 lezers per week de grootste kinderkrant van Nederland. In de krant worden veel verschillende onderwerpen besproken in begrijpelijke taal. Elke week verschijnt de krant op donderdag.
 • Doelgroep: 7 t/m 12 jaar
 • Verschijning: wekelijks

Know How (tijdschrift)

Know How is een tijdschrift dat sinds 2012 wordt uitgegeven door Sanoma. Dit blad is naast voor volwassen voor wat oudere kinderen met een leeftijd van 15 jaar of ouder. Veel wetenschappelijke onderwerpen worden in dit tijdschrift op een aantrekkelijke manier behandeld.
 • Doelgroep: vanaf 15 jaar
 • Verschijning: maandelijks

National Geographic Junior (tijdschrift)

De National Geographic Junior staat vol bijzondere dieren, wetenschappelijke feitjes, kennis over landen, de ruimte, de natuur en meer. De wetenschap is begrijpelijk gemaakt voor nieuwsgierige kinderen van 10 t/m 14 jaar.
 • Doelgroep: 10 t/m 14 jaar
 • Verschijning: maandelijks

Taptoe (tijdschrift)

Taptoe is een blad waarmee de algemene kennis van kinderen van 8 t/m 11 wat wordt bijgeschaafd. Taptoe zit vol spellen, interessante verhalen en feitjes over bijvoorbeeld dieren, natuur, de ruimte en meer.
 • Doelgroep: 8 t/m 11 jaar
 • Verschijning: maandelijks

Wapiti (tijdschrift)

Naast de naam van een hertensoort, is Wapiti ook de naam van een tijdschrift. Dit tijdschrift is voor kinderen van 7 t/m 13 jaar en staat vol weetjes over de natuur, wetenschap en het milieu. Ook zijn er testjes en andere puzzels in het blad te vinden.
 • Doelgroep: 7 t/m 13 jaar
 • Verschijning: maandelijks

Zo Zit Dat (tijdschrift)

Dit populair wetenschappelijk tijdschrift is er voor kinderen van 9 t/m 15 jaar oud. In dit blad worden actuele wetenschappelijke onderwerpen besproken op een begrijpelijke manier.
 • Doelgroep: 9 t/m 15 jaar
 • Verschijning: vierwekelijks
© 2014 - 2020 Shiny, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bladcadeau, hoe en wat?Bladcadeau, hoe en wat?Heb je een bladcadeau gekregen voor je verjaardag, met kerst of gewoon zomaar, maar weet je niet wat je ermee kan en wat…
Katzenjammer Kids, een der oudste stripverhalenThe Katzenjammer Kids is een van de oudste strips ter wereld. De strip werd voor het eerste gepubliceerd in de New York…
Lof tijdschrift voor werkende moeders met ambitieEen tijdschrift voor werkende moeders met ambitie gemaakt door werkende moeders. Moeders die graag succesvol zijn op zow…
Maaskantje; het dorp van New KidsMaaskantje; het dorp van New KidsTot voor kort had nooit iemand van Maaskantje gehoord. In het Brabantse dorpje ging het leven rustig zijn gangetje. Dit…

Tijl UilenspiegelTijl UilenspiegelDeze beroemde sage gaat over het leven van Tijl Uilenspiegel, van zijn geboorte tot zijn dood. Hij wil geen vak leren en…
Boeken: het genre de romanBoeken: het genre de romanBij romans denken we al snel aan liefdesproblematiek, maar er zijn heel veel verschillende soorten romans. Ze variëren v…
Bronnen en referenties
 • 123tijdschrift

Reageer op het artikel "Kinderen: informatieve kranten & tijdschriften"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Shiny
Laatste update: 28-08-2018
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!