InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Diversen > KunstRAI Amsterdam 2016: datum, openingstijden en kaarten

KunstRAI Amsterdam 2016: datum, openingstijden en kaarten

De KunstRAI in Amsterdam is één van de grootste kunstbeurzen van Nederland. De KunstRAI richt zich geheel op Nederlandse kunst van Nederlandse exposanten en kunstenaars. Zoals de naam al aangeeft vindt de KunstRAI plaats in de RAI in Amsterdam. Kaarten zijn te koop aan de deur of via internet. Benieuwd naar alles over de KunstRAI? Informatie over de adres- en contactgegevens, openingstijden, tickets en kaartverkoop, kortingen en bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer zijn samengevat.

KunstRAI Amsterdam

De KunstRAI is een kunstbeurs waar moderne, hedendaagse kunst wordt getoond. Tot de kunstvormen behoren onder andere vormgeving, design en beeldende kunst. KunstRAI richt zich op Nederlandse kunst, de deelnemers en exposanten zijn allemaal afkomstig uit Nederland. Ieder jaar weer zijn er vele tientallen bekende en onbekende exposanten en deelnemers aan de KunstRAI. De KunstRAI biedt meer dan alleen kunst, het is ook echt een dagje uit. Op de beursvloer zijn tevens drie locaties ingericht met eet- en drinkgelegenheden. In 2016 vindt de KunstRAI plaats van 1 tot en met 5 juni.

Contactgegevens

De organisatie van de KunstRAI is in handen van Stichting Kunstbeurs. Ieder jaar weer vindt het evenement plaats in de Amsterdam RAI. De adres- en contactgegevens van de Amsterdam RAI en KunstRAI zijn als volgt:
 • Adres: Europaplein 22
 • Postcode: 1078 GZ Amsterdam
 • Hal: Hal 7, entree R
 • E-mailadres: info@kunstrai.nl
 • Telefoonnummer: 020-6264020

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor de KunstRAI kunnen zowel aan de deur en via internet worden besteld. De entreeprijs voor een bezoek aan de KunstRAI bedraagt 15,- per persoon voor een regulier ticket (aan de kassa gekocht). Kinderen tot 12 jaar mogen gratis het evenement bezoeken.

Korting

Het is mogelijk om je entreeticket voor de KunstRAI met korting te kopen. Wie een regulier ticket koopt in de voorverkoop via de internetpagina van de KunstRAI betaalt 12,50 per toegangskaart. Dit betekent een reductie van 2,50 ten opzichte van een aan de kassa gekocht ticket. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar betalen ook een gereduceerd tarief, namelijk 10,- per ticket. Er geldt geen korting voor 65-plussers of eigenaren van een Museumkaart. Voor 65-plussers en eigenaren van een Museumkaart geldt het normale toegangstarief van 15,-.

Auto en parkeren

De Amsterdam RAI is de gastheer van de KunstRAI en ligt direct naast de autosnelweg A10. Via afslag S109 is de Amsterdam RAI bereikbaar. De RAI heeft meerdere parkeergarages tot haar beschikking. De kosten voor een parkeerkaart bedragen 16,50 per dag.

KunstRAI


Openbaar vervoer

Om parkeerkosten en verkeersdrukte te vermijden is de trein een goed alternatief voor bezoekers van de KunstRAI. De Amsterdam RAI is namelijk op maar enkele minuten lopen van NS-treinstation Amsterdam RAI gelegen. Andere vormen van openbaar vervoer zijn de tram, bus en metro. Direct bij de Amsterdam RAI zijn de haltes Scheldeplein en Europaplein te vinden.

Openingstijden

De openingstijden van de KunstRAI zijn onderstaand opgesomd. Zoals blijkt uit het overzicht is er op woensdag alleen een avondprogramma. De overige dagen hebben ook een dagprogramma en kennen ruimere openingstijden:
 • Woensdag 1 juni: 18.00 - 22.00 uur
 • Donderdag 2 juni: 12.00 - 21.00 uur
 • Vrijdag 3 juni: 12.00 - 21.00 uur
 • Zaterdag 4 juni: 11.00 - 18.00 uur
 • Zondag 5 juni: 11.00 - 18.00 uur

KunstRAI door de jaren heen

KunstRAI is een gewaardeerd kunstevenement en behoort tot de meest aansprekende kunstbeurzen van Nederland. De KunstRAI bestaat sinds midden jaren tachtig toen het werd opgericht door Wim van Krimpen. Nadat de organisatie jarenlang door de Stichting Kunstbeurs werd verricht, werd in 1994 het evenement overgedragen aan de RAI. De KunstRAI is enkele jaren hernoemd geweest, tussen 2006 en 2012 heette de kunstbeurs Art Amsterdam. In 2012 werd besloten dat Art Amsterdam zou gaan plaatsvinden op een nieuwe locatie in het stadsdeel Amsterdam-Noord. Op dat moment is besloten om de KunstRAI opnieuw in de oude vorm nieuw leven in te blazen, waarbij onder andere de oude naam KunstRAI weer in gebruik werd genomen.

Lees verder

© 2015 - 2017 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Amsterdam Art Fair en KunstRAI: kunstbeurzen verkendAmsterdam Art Fair en KunstRAI: kunstbeurzen verkendOpgericht in 1984 als de KunstRAI, vierde Art Amsterdam in 2009 het vijfentwintigjarig bestaan. Het was de eerste maal d…
Amsterdam Fashion Week 2014: programma, datum & ticketsAmsterdam Fashion Week 2014: programma, datum & ticketsOok dit jaar vindt de Amsterdam Fashion Week plaats. De Amsterdam Fashion Week 2014 gaat van start op vrijdag 4 juli en…
Belangrijke kunstbeurzen 2011Net zoals elk jaar waren er in 2011 een aantal kunstbeurzen die er toe deden. Zij straalden vaak internationale allure u…
Jonge kunstbeurzen geven het najaar kleurJonge kunstbeurzen geven het najaar kleurEen druilerige herfstdag krijgt kleur door een bezoek aan een laagdrempelige kunstbeurs met betaalbare kunst. Diverse pr…
EK voetbal 2016 FrankrijkEK voetbal 2016 FrankrijkEK voetbal 2016 Frankrijk. Het EK 2016 vindt plaats in Frankrijk. Er zullen voor het eerst 24 landen met het EK van 2016…
Bronnen en referenties
 • KunstRAI Amsterdam, www.kunstrai.nl

Reageer op het artikel "KunstRAI Amsterdam 2016: datum, openingstijden en kaarten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 29-06-2015
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Special: Kunst en design
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!