InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Diversen > KunstRAI Amsterdam 2018

KunstRAI Amsterdam 2018

De KunstRAI in Amsterdam is één van de grootste kunstbeurzen van Nederland. De KunstRAI richt zich geheel op Nederlandse kunst van Nederlandse exposanten en kunstenaars; internationale werken worden er niet getoond. Zoals de naam al aangeeft vindt de KunstRAI plaats in de RAI in Amsterdam. Kaarten zijn te koop aan de deur of via internet en zijn voor een kunstbeurs behoorlijk voordelig.

KunstRAI Amsterdam

De KunstRAI is een kunstbeurs waar moderne, hedendaagse kunst wordt getoond. Tot de kunstvormen behoren onder andere vormgeving, design en beeldende kunst. Maar ook fotografie, glasbewerking, sieraden en beeldhouwkunst spelen een prominente rol. KunstRAI richt zich op Nederlandse kunst, de deelnemers en exposanten zijn allemaal afkomstig uit Nederland. Ieder jaar weer zijn er vele tientallen bekende en onbekende exposanten en deelnemers aan de KunstRAI. De KunstRAI biedt meer dan alleen kunst, het is ook echt een dagje uit. Op de beursvloer zijn tevens drie locaties ingericht met eet- en drinkgelegenheden. In 2016 vindt de KunstRAI plaats van 1 tot en met 5 juni.

Contactgegevens

De organisatie van de KunstRAI is in handen van Stichting Kunstbeurs. Ieder jaar weer vindt het evenement plaats in de Amsterdam RAI. De adres- en contactgegevens van de Amsterdam RAI en KunstRAI zijn als volgt:
 • Adres: Europaplein 22
 • Postcode: 1078 GZ Amsterdam
 • Hal: Hal 7, entree R
 • E-mailadres: info@kunstrai.nl
 • Telefoonnummer: 020-6264020

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor de KunstRAI kunnen zowel aan de deur en via internet worden besteld. De entreeprijs voor een bezoek aan de KunstRAI bedraagt 15,- per persoon voor een regulier ticket (aan de kassa gekocht). Kinderen tot 12 jaar mogen gratis het evenement bezoeken.

Korting

Het is mogelijk om je entreeticket voor de KunstRAI met korting te kopen. Wie een regulier ticket koopt in de voorverkoop via de internetpagina van de KunstRAI betaalt 12,50 per toegangskaart. Dit betekent een reductie van 2,50 ten opzichte van een aan de kassa gekocht ticket. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar betalen ook een gereduceerd tarief, namelijk 10,- per ticket. Er geldt geen korting voor 65-plussers of eigenaren van een Museumkaart. Voor 65-plussers en eigenaren van een Museumkaart geldt dus het normale toegangstarief van 15,-.

Auto en parkeren

De Amsterdam RAI is de gastheer van de KunstRAI en ligt direct naast de autosnelweg A10. Via afslag S109 is de Amsterdam RAI bereikbaar. De RAI heeft meerdere parkeergarages tot haar beschikking. De kosten voor een parkeerkaart bedragen 18 per dag.

KunstRAI


Openbaar vervoer

Om parkeerkosten en verkeersdrukte te vermijden is de trein een goed alternatief voor bezoekers van de KunstRAI. De Amsterdam RAI is namelijk op maar enkele minuten lopen van NS-treinstation Amsterdam RAI gelegen. Andere vormen van openbaar vervoer zijn de tram, bus en metro. Direct bij de Amsterdam RAI zijn de haltes Scheldeplein en Europaplein te vinden.

Openingstijden

De openingstijden van de KunstRAI zijn onderstaand opgesomd. Zoals blijkt uit het overzicht is er op woensdag alleen een avondprogramma. De overige dagen hebben ook een dagprogramma en kennen ruimere openingstijden:
 • Woensdag 4 april: 17.00 - 22.00 uur
 • Donderdag 5 april: 12.00 - 21.00 uur
 • Vrijdag 6 april: 12.00 - 21.00 uur
 • Zaterdag 7 april: 11.00 - 18.00 uur
 • Zondag 8 april: 11.00 - 18.00 uur

KunstRAI door de jaren heen

KunstRAI is een gewaardeerd kunstevenement en behoort tot de meest aansprekende kunstbeurzen van Nederland. De KunstRAI bestaat sinds midden jaren tachtig toen het werd opgericht door Wim van Krimpen. Nadat de organisatie jarenlang door de Stichting Kunstbeurs werd verricht, werd in 1994 het evenement overgedragen aan de RAI. De KunstRAI is enkele jaren hernoemd geweest, tussen 2006 en 2012 heette de kunstbeurs Art Amsterdam. In 2012 werd besloten dat Art Amsterdam zou gaan plaatsvinden op een nieuwe locatie in het stadsdeel Amsterdam-Noord. Op dat moment is besloten om de KunstRAI opnieuw in de oude vorm nieuw leven in te blazen, waarbij onder andere de oude naam KunstRAI weer in gebruik werd genomen.

Lees verder

© 2015 - 2019 Advies-eb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Amsterdam Art Fair en KunstRAI: kunstbeurzen verkendAmsterdam Art Fair en KunstRAI: kunstbeurzen verkendOpgericht in 1984 als de KunstRAI, vierde Art Amsterdam in 2009 het vijfentwintigjarig bestaan. Het was de eerste maal d…
Bronnen en referenties
 • KunstRAI Amsterdam, www.kunstrai.nl

Reageer op het artikel "KunstRAI Amsterdam 2018"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 08-02-2018
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Special: Kunst en design
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!