InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Diversen > PAN Amsterdam 2017: openingstijden en kaarten

PAN Amsterdam 2017: openingstijden en kaarten

PAN Amsterdam is een drukbezochte kunstbeurs in de Amsterdam RAI. Ieder jaar weten tienduizenden kunstliefhebbers en kunstverzamelaars de weg naar PAN Amsterdam te vinden. Allerlei soorten kunst zijn vertegenwoordigd tijdens het beursevenement, wisselend van kunst uit de oudheid tot aan hedendaagse kunstobjecten. PAN Amsterdam vindt plaats van 19 tot en met 26 november 2017.

PAN Amsterdam

PAN Amsterdam is een kunstbeurs met een grote variëteit aan kunstobjecten. PAN Amsterdam wordt jaarlijks bezocht door circa 50.000 kunstliefhebbers en kunstverzamelaars uit binnen- en buitenland. Wanneer u kunstobjecten wilt kopen kunt u dit met een gerust hart doen. Alle kunstobjecten zijn vooraf door één van de vele onafhankelijke keuringsexperts beoordeeld op echtheid, conditie en kwaliteit. Een bezoek aan PAN Amsterdam is ook interessant wanneer u niet van plan bent om kunst te kopen, er is namelijk genoeg te zien en te beleven. Tot de mogelijkheden behoren bijvoorbeeld een privérondleiding over de beurs, tentoonstellingen bezoeken of kunstenaars ontmoeten. Tenslotte beschikt de kunstbeurs ook over verschillende culinaire voorzieningen met bijvoorbeeld een brasserie en enkele barretjes. In 2017 vindt PAN Amsterdam plaats van 19 tot en met 26 november.

Kunstvormen

Er zijn tijdens PAN Amsterdam vele duizenden kunstobjecten te bekijken of te koop. Deze kunstobjecten zijn niet te vangen in één genre. Op PAN Amsterdam zijn kunstobjecten aanwezig uit bijvoorbeeld de klassieke oudheid, maar ook moderne kunst ontbreekt niet. Behalve 'traditionele' kunst zijn er op PAN Amsterdam ook designmeubelen, designproducten, antieke objecten en fotografische kunst aanwezig.

Contactgegevens

De drijvende organisatie achter PAN Amsterdam is Pictura Antiquairs Nationaal B.V. uit Helvoirt. Deze organisatie is bereikbaar via het e-mailadres info@pan.nl en via het telefoonnummer 0411-644440. PAN Amsterdam wordt ieder jaar georganiseerd in de Amsterdam RAI. Tijdens de kunstbeurs zijn de contactgegevens daarom als volgt:
 • Adres: Europaplein 20
 • Postcode: 1078 GZ Amsterdam
 • Telefoonnummer: 020-5493485

Kaarten

PAN Amsterdam kan worden bezocht door mensen van alle leeftijden. De kosten voor een reguliere dagkaart bedragen 15,- per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar geldt dat ze gratis naar binnen mogen. Bezoekers die de kunstbeurs meerdere dagen willen bezoeken doen er verstandig aan een passe-partout te nemen. De kosten voor een passe-partout bedragen 40,- per persoon. Tijdens de avondopening op 21 november 2017 is het mogelijk om een avondkaart te kopen. Deze avondkaart kost 7,50 en gaat in vanaf 17.00 uur.

Auto en parkeren

PAN Amsterdam wordt georganiseerd in de bekende evenementenhal Amsterdam RAI. Deze grote evenementenhal is aan de autosnelweg A10 gelegen en bereikbaar via afslag S109. Parkeren is mogelijk direct bij de RAI in één van de parkeergarages of parkeerterreinen. Parkeren is niet gratis, de kosten kunnen oplopen tot wel 16,50 per dag.

PAN Amsterdam


Openbaar vervoer

De beste vervoersmethode naar Amsterdam RAI is ongetwijfeld de trein. Het treinstation Amsterdam RAI is op maar een paar minuten lopen van de beurshal gelegen. Het voordeel aan het reizen met de trein is dat er geen hoge parkeerkosten hoeven te worden betaald en dat er geen sprake is van verkeersdrukte onderweg.

Openingstijden

PAN Amsterdam heeft ruime openingstijden. Op 21 november 2017 gelden langere openingstijden wanneer de kunstbeurs tot 21.00 uur geopend is. Hiermee biedt het evenement bezoekers de kans om ook na werktijd PAN Amsterdam te bezoeken. De openingstijden van PAN Amsterdam zijn voor de editie van 2017 als onderstaand:
 • Zondag 19 november: 12 - 19 uur
 • Maandag 20 november: 12 - 21 uur
 • Dinsdag 21 november: 12 - 21 uur
 • Woensdag 22 november: 12 - 21 uur
 • Donderdag 23 november: 12 - 18 uur
 • Vrijdag 24 november: 12 - 21 uur
 • Zaterdag 25 november: 12 - 19 uur
 • Zondag 26 november: 12 - 18 uur

Ontstaan PAN Amsterdam

PAN Amsterdam bestaat al sinds 1987 toen het werd opgericht door zes Nederlandse kunsthandelaren en antiquairs. PAN is een afkorting voor "Pictura Antiquaris Nationaal". PAN Amsterdam is één van de weinige kunstevenement die tegenwicht kan bieden aan de bekende Tefaf kunstbeurs die jaarlijks in Maastricht plaatsvindt. Iedere editie van PAN Amsterdam wordt door ongeveer 50.000 personen bezocht, wat nog maar eens onderstreept dat PAN Amsterdam tot de grootste kunstbeurzen van Nederland behoort.

Lees verder

© 2015 - 2018 Advies-eb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Amsterdam Fashion Week 2017Tweemaal per jaar vindt de Amsterdam International Fashion Week plaats in de Westergasfabriek te Amsterdam en op diverse…
VT Wonen & Design Beurs 2018: openingstijden en ticketsVT Wonen & Design Beurs 2018: openingstijden en ticketsDe plek waar je moet zijn om inspiratie op te doen voor een verbouwing, verhuizing of de inrichting van je huis is de VT…
Sensation Amsterdam: 8 juli 2017Sensation Amsterdam: 8 juli 2017Het dancefeest Sensation is één van de bekendste dancefestivals van Nederland en zelfs Europa. Traditioneel wordt Sensat…
Subdued Amsterdam: adres, openingstijden, parkerenSubdued Amsterdam: adres, openingstijden, parkerenOp 12 april 2014 zal de Italiaanse jongerenmode keten Subdued zijn eerste twee vestigingen openen in Nederland. Beide wi…
Horecava 2017: kaartverkoop en openingstijdenHorecava 2017: kaartverkoop en openingstijdenVoor de horeca is de vakbeurs Horecava al vele decennia een begrip. Op de Horecava vind je alles op het gebied van onder…
Bronnen en referenties
 • PAN Amsterdam, www.pan.nl

Reageer op het artikel "PAN Amsterdam 2017: openingstijden en kaarten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 27-06-2017
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Special: Kunst en design
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!