InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Diversen > PAN Amsterdam 2018: openingstijden en kaarten

PAN Amsterdam 2018: openingstijden en kaarten

PAN Amsterdam is een drukbezochte kunstbeurs in de Amsterdam RAI. Ieder jaar weten tienduizenden kunstliefhebbers en kunstverzamelaars de weg naar PAN Amsterdam te vinden. Allerlei soorten kunst zijn vertegenwoordigd tijdens het beursevenement, wisselend van kunst uit de oudheid tot aan hedendaagse kunstobjecten. PAN Amsterdam vindt plaats van 18 tot en met 25 november 2018.

PAN Amsterdam

PAN Amsterdam is een kunstbeurs met een grote variëteit aan kunstobjecten. PAN Amsterdam wordt jaarlijks bezocht door circa 50.000 kunstliefhebbers en kunstverzamelaars uit binnen- en buitenland. Wanneer u kunstobjecten wilt kopen kunt u dit met een gerust hart doen. Alle kunstobjecten zijn vooraf door één van de vele onafhankelijke keuringsexperts beoordeeld op echtheid, conditie en kwaliteit. Een bezoek aan PAN Amsterdam is ook interessant wanneer u niet van plan bent om kunst te kopen, er is namelijk genoeg te zien en te beleven. Tot de mogelijkheden behoren bijvoorbeeld een privérondleiding over de beurs, tentoonstellingen bezoeken of kunstenaars ontmoeten. Tenslotte beschikt de kunstbeurs ook over verschillende culinaire voorzieningen met bijvoorbeeld een brasserie en enkele barretjes. In 2018 vindt PAN Amsterdam plaats van 18 tot en met 25 november.

Kunstvormen

Er zijn tijdens PAN Amsterdam vele duizenden kunstobjecten te bekijken of te koop. Deze kunstobjecten zijn niet te vangen in één genre. Op PAN Amsterdam zijn kunstobjecten aanwezig uit bijvoorbeeld de klassieke oudheid, maar ook moderne kunst ontbreekt niet. Behalve 'traditionele' kunst zijn er op PAN Amsterdam ook designmeubelen, designproducten, antieke objecten en fotografische kunst aanwezig.

Contactgegevens

De drijvende organisatie achter PAN Amsterdam is Pictura Antiquairs Nationaal B.V. uit Helvoirt. Deze organisatie is bereikbaar via het e-mailadres info@pan.nl en via het telefoonnummer 0411-644440. PAN Amsterdam wordt ieder jaar georganiseerd in de Amsterdam RAI. Tijdens de kunstbeurs zijn de contactgegevens daarom als volgt:
 • Adres: Europaplein 20
 • Postcode: 1078 GZ Amsterdam
 • Telefoonnummer: 020-5493485

Kaarten

PAN Amsterdam kan worden bezocht door mensen van alle leeftijden. De kosten voor een reguliere dagkaart bedragen 15,- per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar geldt dat ze gratis naar binnen mogen. Bezoekers die de kunstbeurs meerdere dagen willen bezoeken doen er verstandig aan een passe-partout te nemen. De kosten voor een passe-partout bedragen 40,- per persoon.

Auto en parkeren

PAN Amsterdam wordt georganiseerd in de bekende evenementenhal Amsterdam RAI. Deze grote evenementenhal is aan de autosnelweg A10 gelegen en bereikbaar via afslag S109. Parkeren is mogelijk direct bij de RAI in één van de parkeergarages of parkeerterreinen. Parkeren is niet gratis, de kosten kunnen oplopen tot wel 17,50 per dag.

PAN Amsterdam


Openbaar vervoer

De beste vervoersmethode naar Amsterdam RAI is ongetwijfeld de trein. Het treinstation Amsterdam RAI is op maar een paar minuten lopen van de beurshal gelegen. Het voordeel aan het reizen met de trein is dat er geen hoge parkeerkosten hoeven te worden betaald en dat er geen sprake is van verkeersdrukte onderweg.

Openingstijden

PAN Amsterdam heeft ruime openingstijden inclusief vier avondopeningen. Hiermee biedt het evenement bezoekers de kans om ook na werktijd PAN Amsterdam te bezoeken. De openingstijden van PAN Amsterdam zijn voor de editie van 2018 als onderstaand:
 • Zondag 18 november: 12.00 19.00 uur
 • Maandag 19 november: 12.00 21.00 uur
 • Dinsdag 20 november: 12.00 21.00 uur
 • Woensdag 21 november: 12.00 21.00 uur
 • Donderdag 22 november: 12.00 18.00 uur
 • Vrijdag 23 november: 12.00 21.00 uur
 • Zaterdag 24 november: 12.00 19.00 uur
 • Zondag 25 november: 12.00 18.00 uur

Ontstaan PAN Amsterdam

PAN Amsterdam bestaat al sinds 1987 toen het werd opgericht door zes Nederlandse kunsthandelaren en antiquairs. PAN is een afkorting voor "Pictura Antiquaris Nationaal". PAN Amsterdam is één van de weinige kunstevenement die tegenwicht kan bieden aan de bekende Tefaf kunstbeurs die jaarlijks in Maastricht plaatsvindt. Iedere editie van PAN Amsterdam wordt door ongeveer 50.000 personen bezocht, wat nog maar eens onderstreept dat PAN Amsterdam tot de grootste kunstbeurzen van Nederland behoort.

Lees verder

© 2015 - 2019 Advies-eb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Bijenkorf: vestigingen, adressen en openingstijdenDe Bijenkorf: vestigingen, adressen en openingstijdenDe winkels van het warenhuis De Bijenkorf zijn bekend bij jong en oud. Maar waar en op welke dagen kan je de Bijenkorf b…
Bronnen en referenties
 • PAN Amsterdam, www.pan.nl

Reageer op het artikel "PAN Amsterdam 2018: openingstijden en kaarten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 29-10-2018
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Special: Kunst en design
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!