InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Diversen > Art Rotterdam: 8 - 11 februari 2018

Art Rotterdam: 8 - 11 februari 2018

Art Rotterdam is een kunstfestijn dat ieder jaar in Rotterdam wordt georganiseerd. In en rondom de Van Nellefabriek tonen tal van kunstenaars en exposanten afkomstig uit de hele wereld hun werken aan de bezoekers. Een bezoek aan Art Rotterdam is zeker de moeite waard voor wie houdt van vernieuwende vormen van beeldende kunst, er kunnen maar liefst 120 kunstgaleries worden bezocht. Kaarten kunnen aan de deur of online worden gekocht, tevens zijn er diverse kortingsacties. Art Rotterdam vindt plaats van 8 tot en met 11 februari 2018.

Art Rotterdam

Tijdens Art Rotterdam presenteren honderden kunstenaars en exposanten uit de hele wereld (voornamelijk Europa) zich aan kunstminnend Nederland. En niet alleen aan kunstminnend Nederland, het evenement trekt bezoekers uit heel de wereld. Art Rotterdam is een kunstfestijn dat zich richt op vooral beeldende kunst en internationale jonge kunst, maar ook andere kunstvormen komen aan bod. In totaal zijn er ruim 120 kunstgaleries te bezoeken. Art Rotterdam wil zich onderscheiden ten opzichte van de traditionele kunstbeurzen. Hiervoor worden daarom vernieuwende vormen van tentoonstellen ingezet, denk aan bijvoorbeeld het toepassen van video's, licht, geluid, enzovoorts. Ook kan je performancekunst en zogenoemde pop-up tentoonstelling verwachten. Art Rotterdam vindt plaats van donderdag 8 tot en met zondag 11 februari 2018.

Contact- en adresgegevens

Art Rotterdam vindt plaats in de Van Nellefabriek, de adres- en contactgegevens zijn Van Nelleweg 1, postcode 3044 BC Rotterdam. Art Rotterdam wordt georganiseerd door Art Rotterdam B.V. Deze organisatie is bereikbaar via:
  • E-mailadres: info@artrotterdam.com
  • Telefoonnummer: 010-7420258

Tickets en kortingen

Een ticket voor Art Rotterdam kost 19,50 per persoon aan de deur gekocht. Kinderen tot 12 jaar mogen zelfs geheel gratis naar binnen. Er zijn enkele opties om geld te besparen op de entreekosten. Wie online via de website van Art Rotterdam een kaartje koopt ontvangt namelijk 3,- korting. Een online gekocht entreebewijs kost dus maar 16,50 per persoon.

Auto en parkeren

Bezoekers die Art Rotterdam met de auto bezoeken kunnen direct bij de Van Nellefabriek parkeren. Het parkeerterrein van de Van Nellefabriek heeft namelijk honderden parkeerplaatsen. Een parkeerkaart kost 10,- per dag. Het is ook mogelijk om te parkeren op het parkeerterrein van Sparta dat nabij de Van Nellefabriek is gelegen. Ook hier kost het parkeren 10,- per dag. Uitrijdkaarten kunnen worden gekocht bij de kassa van de Van Nellefabriek. Parkeren aan de weg is mogelijk op de Horvathweg (betaald parkeren van 9.00 tot 18.00 uur op maandag tot en met zaterdag). Wie gratis wil parkeren kan parkeren ten noorden van de Van Nellefabriek. In het gebied vanaf de Graafstroomstraat richting Spaanse Polder mag gratis geparkeerd worden. De afstand tot Art Rotterdam is hierdoor wel flink groter en je zult een stuk moeten lopen.

Art RotterdamOpenbaar vervoer

Nabij de Van Nellefabriek is bushalte Beukelsbrug gelegen, de loopafstand bedraagt ongeveer twee minuten. Via buslijn 38 kan je iedere tien minuten per bus de treinstations Rotterdam Centraal of Schiedam Centrum bereiken.

Openingstijden

Art Rotterdam duurt vijf dagen. De openingsdag bestaat alleen uit de officiële opening die niet voor iedereen toegankelijk is. Bij de opening van Art Rotterdam kan je alleen aanwezig zijn wanneer je een uitnodiging hebt ontvangen. Op de vrijdag wordt de kans geboden om na werktijd Art Rotterdam te bezoeken. Op de vrijdag duurt het programma van Art Rotterdam namelijk tot 21.00 uur. Een overzicht van alle openingstijden volgt onderstaand:
  • Woensdag 7 februari: 18.00 - 22.00 uur (alleen toegang op uitnodiging)
  • Donderdag 8 februari: 11.00 - 19.00 uur
  • Vrijdag 9 februari: 11.00 - 21.00 uur (avondopening)
  • Zaterdag 10 februari: 11.00 - 19.00 uur
  • Zondag 11 februari: 11.00 - 19.00 uur

Van Nellefabriek

De Van Nellefabriek is niet zomaar een toevallig gekozen locatie voor Art Rotterdam. De Van Nellefabriek is namelijk één van de meest vooraanstaande industriële monumenten van Nederland en dateert uit 1931. Het gebouw ademt nog altijd de vroegere tijden uit, maar het huidige gebruik is juist erg trendy te noemen. De Van Nellefabriek is namelijk een broednest van kleinschalige innovatieve bedrijfjes op het gebied van design en media. Tevens wordt het pand veel gebruikt voor evenementen en congressen waarvan Art Rotterdam er dus één is. De waarde van industrieel erfgoed als de Van Nellefabriek is erkend door onder andere UNESCO. In 2014 werd het pand namelijk verklaard tot UNESCO werelderfgoed.

Art Rotterdam Week

Tijdens Art Rotterdam staat heel Rotterdam in het teken van cultuur en kunst. De hele week vinden er tal van kunstactiviteiten plaats en wordt ook wel Art Rotterdam Week genoemd. Veel van de activiteiten worden georganiseerd in de buitenlucht. Bezoekers kunnen open ateliers bezoeken of genieten van openbare tentoonstelling en kunstzinnige shows. Behalve in de Van Nellefabriek concentreert het evenement zich ook in het Museumkwartier en op de Wilhelminapier. Bezoekers kunnen gebruik maken van gratis pendelbussen die de drie locaties gratis met elkaar verbinden.

Lees verder

© 2015 - 2019 Advies-eb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Forum Rotterdam - de grootste Primark, wonen en werkenForum Rotterdam - de grootste Primark, wonen en werkenNaast de Koopgoot (Beurstraverse) in het centrum in Rotterdam komt over een paar jaar een grote shopping mall met winkel…
Goedkoop vliegen vanaf Rotterdam AirportGoedkoop vliegen vanaf Rotterdam AirportEr zijn diverse redenen om voor je vakantie een ander vertrekpunt te kiezen dan luchthaven Schiphol. Het is vaak goedkop…
Parkeren bij Rotterdam The Hague AirportParkeren bij Rotterdam The Hague AirportGa je op vakantie en vlieg je vanaf Rotterdam The Hague Airport? Dan heb je er alles aan gedaan om goedkoop te kunnen vl…
Bronnen en referenties
  • Art Rotterdam, www.artrotterdam.com

Reageer op het artikel "Art Rotterdam: 8 - 11 februari 2018"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 16-01-2018
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!