InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Diversen > Museumjaarkaart: besparen op uitstapjes met uw kinderen

Museumjaarkaart: besparen op uitstapjes met uw kinderen

Er zijn vele mogelijkheden om goedkoper uitstapjes te maken met uw (klein)kinderen. Bijvoorbeeld acties, zoeken op internet of de aanschaf van een museumjaarkaart. De museumjaarkaart is de enige pas in Nederland, waarmee gratis veel musea bezocht kunnen worden. Ongeveer 400 musea staan op een heel gevarieerde lijst van klassieke tot moderne musea. Ook zijn een aantal andere kortingen mogelijk. Uw (klein)kinderen verwennen met een dagje uit naar een dierentuin, pretpark of museum kan een kostbare zaak zijn in Nederland. Een dagje Efteling kost al gauw meer dan €100,- en voor een dagje dierentuin bent u ook al gauw €60,- kwijt met 2 volwassenen en 2 kinderen. En dat is dan nog zonder alle andere bijkomende kosten, zoals parkeren, benzine, souvenirs en eten en drinken.

Al deze uitstapjes zijn ook voor minder geld te bezoeken; bijvoorbeeld door acties in de gaten te houden in winkels, kranten, tijdschriften, reclameblaadjes of internet. Met korting- en spaaracties is vaak wel wat te verdienen, Ook voorverkoopadressen, zoals de ANWB geven kortingen.

Gaat u vaak met uw (klein)kinderen graag naar eenzelfde park, dan is de aanschaf van een jaarkaart te overwegen. Na drie of vier bezoeken is de aanschafprijs er wel uit.

De beste oplossing is nog het kopen van de museumjaarkaart; bijna 400 musea zijn dan echt gratis te bezoeken en er zijn heel wat aantrekkelijke musea voor kinderen te bedenken, ook musea voor voornamelijk volwassenen hebben tegenwoordig een afdeling of programma speciaal bestemd voor kinderen. Musea doen er veel aan om jonge bezoekers te trekken. Bij veelvuldig bezoek aan musea met of zonder kinderen is deze kaart ideaal. U kunt zo veel geld besparen, want na een aantal bezoeken is de aanschafprijs er al gauw uit.

Hoe is de museumjaarkaart te bestellen?

De museumjaarkaart is op drie manieren te bestellen:
  • online : de kaart wordt dan binnen 5 werkdagen toegezonden (zie www.museumkaart.nl).
  • downloaden van een inschrijfformulier: het formulier kan zo ingevuld worden.
  • rechtstreeks in een museum te koop: bij elk deelnemend museum is de kaart te koop.

De prijs van de museumjaarkaart in 2016

De prijs voor personen van 19 jaar en ouder is €54,95 per jaar en tot en met 18 jaar is de prijs €27,50. De eerste keer is een bedrag verschuldigd van € 4,95 administratiekosten. Alle kaarthouders hebben recht op nog meer extra’s, zoals aanbiedingen, rondleidingen en lezingen.

Gratis magazine

Elk kwartaal krijgt elke museumjaarkaarthouder een magazine met allerlei tips voor musea, met o.a. avondvoorstellingen, rondleidingen en interessante lezingen. Ook staat er steeds vermeld in welke musea gratis artikelen te verkrijgen zijn.

Welke musea doen mee?

Op de website van de museumjaarkaart staat een overzicht van alle musea die deelnemen; op de toegangsdeuren van het museum staat ook een logo van deelname. Er is keus genoeg, voor ieder wat wils en het wordt zo ook gemakkelijker om een wat onbekender museum te bezoeken in een onbekendere stad.

Uitbreiding aantal musea

De museumjaarkaart gaat steeds meer bieden; naast de velen al gratis te bezoeken musea breidt het aantal zich steeds meer uit. Zoals zelfs de meer duurdere musea zoals de Hermitage Amsterdam, het Anne Frankhuis, het Paleis op de Dam en Nemo in Amsterdam.
© 2010 - 2019 Jokaz, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De museumjaarkaart voor kinderenDe museumjaarkaart voor kinderenDe museumjaarkaart voor kinderen is een uitkomst als je af en toe naar een (populair) museum gaat met je kinderen. Musea…
Nationale Museumweek 2019 (in plaats van Museumweekend)Nationale Museumweek 2019 (in plaats van Museumweekend)De Nationale Museumweek wordt gehouden van 8 april tot en met 14 april 2019 en staat in het teken van (maatschappelijke)…
Leuke dagjes weg in de schoolvakantie (2019)Leuke dagjes weg in de schoolvakantie (2019)Uitjes in de schoolvakantie, activiteiten met korting. Tijdens schoolvakanties is het altijd leuk om erop uit te gaan me…
Musea voor kinderen (gratis met museumjaarkaart)Musea voor kinderen (gratis met museumjaarkaart)Een museum bezoeken met kinderen is erg leuk! Maar ieder kind is anders, het ene kind houdt van kijken naar schilderijen…
Een NS abonnement om in het weekend gratis te kunnen reizenEen NS abonnement om in het weekend gratis te kunnen reizenDe NS heeft een nieuw abonnement op de markt gebracht waarmee je in het weekend gratis kunt reizen. Dit nieuwe abonnemen…

Reageer op het artikel "Museumjaarkaart: besparen op uitstapjes met uw kinderen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Tamara, 06-05-2018 14:19 #12
Mijn zoontje is 2 jaar moet die ook een museum jaarkaart want in de meeste museums is hij nog gratis. gr

Esther, 29-09-2016 20:24 #11
Ik heb een dochtertje van 1, moet ik voor haar ook een museumkaart kopen? Ik zie overal staan tot 18 jaar, maar niet vanaf welke leeftijd.

Daisy Nieuwland, 19-09-2016 12:00 #10
Ik heb gezien dat er al een vraag stond maar nogmaals de vraag. Komt de kaart voor mensen met een beperking of handicap of hun begeleiders? Eigenlijk wel een beetje raar dat die er niet is he?

S. Mutsaars, 01-10-2014 16:23 #9
Met 2 kleinkinderen naar de wondere kamers in het gemeentemuseum van den Haag, iedereen in het bezit van een museumjaarkaart kost toch 2 x 3,50 omdat er een tentoonstelling is die niet is afgescheiden van het museum! Vreemd en jammer. Reactie infoteur, 21-10-2014
Dat is inderdaad vreemd. U kunt dit het beste even met het museum zelf bespreken, of het aan de klantenservice van de Museumjaarkaart melden.

D. Hunsche, 28-05-2014 09:45 #8
Mijn man en ik hebben 2 kinderen. Ik zit in een rolstoel waardoor vaak ik, of mijn man als begeleider sowieso korting krijgt bij een museum. Is er ook een museumjaarkaart voor mindervaliden of voor begeleiders?
Met vr groet d Hunsche Reactie infoteur, 09-06-2014
Volgens mij bestaat deze helaas niet. U kunt toch een museumjaarkaart aanschaffen. Echter moet u dan meer musea bezoeken om het geld eruit te krijgen.
Groeten

Harry van Haaren, 25-03-2014 08:12 #7
Nog een vraag wat zijn precies de kosten van de kaart voor volwassenen en kinderen?
de site is hier niet helemaal duidelijk over ik lees verschillende bedragen.

Groeten Harry Reactie infoteur, 10-04-2014
De kaart is een jaar geldig vanaf de aankoopdatum.
Een museumjaarkaart kost 49,95 euro voor volwassenen en 25 euro voor kinderen t/m 18 jaar. Per kaart wordt eenmalig 4,95 euro inschrijfkosten in rekening gebracht.

Harry van Haaren, 25-03-2014 08:08 #6
Als ik nu een museum jaarkaart koop is deze dan geldig van januari tot januari of van maart tot maart?
Groeten Harry

E. M. van Roon, 06-01-2014 22:12 #5
Bestaan er ook familie-Museum-jaarkaarten? Reactie infoteur, 07-01-2014
Nee, helaas niet.

Ellis, 10-12-2013 09:25 #4
De kaart wordt elk jaar fors duurder en is niet meer haalbaar voor velen. Nu al weer € 50!
Moet je wel erg vaak voor op pad (vergeet niet je reiskosten!) om dit er eerst uit te halen voordat je eens gratis een museum in kan!

J. van Zijl, 04-07-2013 11:59 #3
Is het waar dat madurodam met de museumjaarkaart toegankelijk is?

D. C. F. van Sliedregt, 05-02-2013 12:46 #2
Is er een boekje beschikbaar met een overzicht van alle musea etc. die gratis als museumjaarkaarthouder te bezoeken zijn?

Elly Wijnen, 13-12-2012 11:43 #1
Uw informatie over de prijzen van de museumjaarkaart en de leeftijdsgrens van de kaart voor jongeren is niet meer actueel.
Museumjaarkaart voor volwassen vanaf 19 jaar kost € 44, 95 en éénmalig € 4, 95 handling- en administratiekosten.
Museumjaarkaart voor jongeren t/m 18 jaar kost € 22, 50 en éénmalig € 4, 95 handling- en administratiekosten.

Infoteur: Jokaz
Laatste update: 31-10-2010
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Reacties: 12
Schrijf mee!