InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Feestdagen > De Club van Sinterklaas 2017

De Club van Sinterklaas 2017

De Club van Sinterklaas 2017 Sinds 1999 is de Club van Sinterklaas te zien op de Nederlandse televisie. De Pieten van de Club van Sinterklaas, waaronder Test Piet, Coole Piet Diego, Proffpiet, Keukenpiet en Hoogte Hoogte Piet proberen ieder jaar een mysterie op te lossen. Een mysterie waardoor het Grote feest van de Club van Sinterklaas gewoon door kan gaan. Hierbij worden ze echter ieder jaar gehinderd door een aantal slechteriken. In 2017 wordt De Club van Sinterklaas uitgezonden op YouTube en Facebook. Daarnaast is er een nieuwe bioscoopfilm, “De Club van Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer" in de Belgische en Nederlandse Bioscopen te zien.

De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas is een kinderserie rondom Sinterklaas en zijn Pieten. De Club van Sinterklaas wordt sinds 1999 uitgezonden op de Nederlandse televisie. De serie wordt jaarlijks tussen eind oktober en begin december uitgezonden en werd tot en met 2011 traditioneel afgesloten met het Grote feest van de Club van Sinterklaas in Ahoy Rotterdam.

Feesttoer

Vanaf 2012 wordt dit feest in een andere vorm georganiseerd. Onder de naam: “De feesttoer van de Club van Sinterklaas”. Sinterklaas en de Pieten van de Club van Sinterklaas reizen tijdens deze feesttoer af naar Ahoy Rotterdam en de Rhijnhal in Arnhem. In 2017 wordt onder de naam "Mega Sint Show" verschillende uitvoeringen van dit sinterklaasfeest in het land georganiseerd.

Televisieserie

Van de televisieserie de Club van Sinterklaas werden van 1999 tot 2009 jaarlijks afleveringen uitgezonden door Fox Kids (1999-2005), Jetix (2005-2008), RTL 4 (2009-2012). Sinds 2010 is er, na het afhaken van de hoofdsponsor van de Club van Sinterklaas (Albert Heijn), geen nieuwe serie meer geproduceerd van De Club van Sinterklaas.

De seizoenen van de Club van Sinterklaas

JaargangSerie
1999De Club van Sinterklaas
2000Geen nieuwe serie - De Club van Sinterklaas (1999) werd herhaald.
2001De Nieuwe Club van Sinterklaas
2002De Club van Sinterklaas en de verdwijning van Wagen 27
2003De Club van Sinterklaas en het Blafpoeder
2004De Club van Sinterklaas en de brieven van Jacob
2005De Club van Sinterklaas en de streken van Tante Toets
2006De Club van SInterklaas, Paniek in de Confettifabriek
2007De Club van Sinterklaas en de Speelgoeddief
2008De Club van Sinterklaas en de Grote onbekende
2009De Club van Sinterklaas en de jacht op het kasteel
2010Geen nieuwe serie - De Club van Sinterklaas, Paniek in de Confettifabriek werd herhaald
2011Geen nieuwe serie - De Club van Sinterklaas en de Speelgoeddief werd herhaald
2012Geen nieuwe serie - De Club van Sinterklaas en de Grote onbekende wordt herhaald
2013Geen nieuwe serie
2014Geen nieuwe serie
2015Geen nieuwe serie
2016Geen nieuwe serie
2017Geen nieuwe serie

Youtube en Facebook

In 2017 is De Club van Sinterklaas vanaf woensdag 15 november tot en met 5 december te volgen via Facebook en Youtube. Twee keer per week zullen er live uitzendingen worden uitgezonden. Speciaal is dat het tijdens deze uitzendingen mogelijk is om vragen te stellen. De uitzendingen zijn wekelijks op:
 • Woensdag: 18.30 uur
 • Zondag: 10.30 uur

Film van De club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer is in 2017 in de bioscoop te zien. Amerigo, het paard van Sinterklaas, heeft zijn hoefijzer verloren. Een ramp voor Sinterklaas, want zonder dit magische hoefijzer kan Amerigo niet op de daken lopen.

De Club van Sinterklaas Feesttoer in Ahoy Rotterdam en de Rijnhal Arnhem

De tv-serie van de grote Club van Sinterklaas werd jaarlijks afgesloten met het grote feest van de Club van Sinterklaas. Vanaf 2012 is er gekozen voor een nieuwe opzet van het feest van de Club van Sinterklaas. Het feest is minder groots van opzet en wordt georganiseerd in kleinere zalen. Het voordeel daarvan is dat de kinderen dichter bij Sinterklaas en zijn Pieten kunnen zitten. Tijdens het feest van de Club van Sinterklaas werden er optredens verzorgd door bekende artiesten. In 2017 wordt er vanaf 19 november in acht plaatsen een Mega Sint Show georganiseerd met aansluitend een meet&greet met Sinterklaas.

Wanneer wordt het feest van Sinterklaas gevierd?

In 2017 wordt de Mega Sint Show gehouden op de volgende datums:
 • Zondag 19 november Hilversum
 • woensdag 22 november Rotterdam
 • zaterdag 25 november Apeldoorn
 • zondag 26 november Apeldoorn
 • woensdag 29 november Zwolle
 • donderdag 30 november Heist op de Berg
 • vrijdag 1 december Mill
 • zaterdag 2 december Enschede
 • zondag 3 december Eindhoven

Lees verder

© 2012 - 2017 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
10 jaar De Club van Sinterklaas!10 jaar De Club van Sinterklaas!In 1999 maakte Nederland voor het eerst kennis met de Club van Sinterklaas. Ieder jaar weer komt de Club van Sinterklaas…
De avonturen van De Club van SinterklaasDe avonturen van De Club van SinterklaasIeder jaar wordt de Club van Sinterklaas gevolgd op de lange reis naar Nederland. Jammer genoeg gaat er bijna elk jaar w…
Landelijke intocht Sinterklaas 2017 in Dokkum en SintfilmLandelijke intocht Sinterklaas 2017 in Dokkum en SintfilmIn 2017 vond de landelijke intocht van de Sinterklaas plaats op zaterdag 18 november in Dokkum. Het eerste Sinterklaasjo…
Sinterklaas bestaat! Het boek van Bram van der VlugtrecensieSinterklaas bestaat! Het boek van Bram van der VlugtSinterklaas bestaat! Is een boek van de bekende adviseur van Sinterklaas: Bram van der Vlugt. Van der Vlugt, die in 2010…
Waar bestaat het pak van Sinterklaas uit?Waar bestaat het pak van Sinterklaas uit?Hoe komt het toch dat de Sinterklaas er altijd hetzelfde uitziet? Waarom heeft hij elke dag dezelfde kleren aan en hoeve…
Bronnen en referenties
 • www.declubvansinterklaas.nl
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Club_van_Sinterklaas
 • www.sinterklaasfan.nl

Reageer op het artikel "De Club van Sinterklaas 2017"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 20-11-2017
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Special: Sinterklaas op tv
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!