InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Feestdagen > Last minute carnavalsoutfit van kantoorartikelen maken

Last minute carnavalsoutfit van kantoorartikelen maken

Last minute carnavalsoutfit van kantoorartikelen maken Zit je op kantoor en word je gevraagd om met collega’s na het werk te gaan carnavallen in de stad dan kom je voor het probleem van de carnavalsoutfit te staan. Heb je geen tijd om voor sluitingstijd een feestwinkel in te duiken dan kun je kantoorartikelen gebruiken. Hier wat tips om op het laatste moment een carnavals kostuum te regelen.

Doel van het carnavalskostuum

In sommige steden in het carnavalsgebied is het de norm om een blauwe kiel te dragen met daarop versieringen in de kleuren van de stad. Draag je iets anders, een overdreven uitbundig kostuum bijvoorbeeld, dan zien de plaatselijke doorgewinterde carnavalvierders dat je niet tot hun groep behoort. Dat maakt niet uit, het kan zelfs voor je werken als je iets anders draagt. Je hebt namelijk meteen een onderwerp van gesprek en dat is waar het bij het carnavalskostuum om draait. Zit er een simpel maar grappig verhaaltje aan vast dan kun je op eenvoudige wijze met iedereen in het café in gesprek raken. Houd dit gegeven in gedachte als je een carnavalskostuum in elkaar gaat flansen.

Kostuum in carnavalskleuren van de stad

Allereerst is het aan te bevelen je te verdiepen in de kleuren van de stad of het dorp waar je gaat feestvieren. De gemakkelijkste manier om je aan te passen aan de lokale feestvierders is om hun kleuren te dragen. In Den Bosch kun je bijvoorbeeld volstaan met drie kleuren: rood, wit en geel. In Maastricht kies je voor rood, geel en groen en in Eindhoven voor oranje, blauw, oranje. Kijk of je papier, snelhechters, scharen, paperclips of andere bureauaccessoires kunt vinden in die kleuren en bevestig deze veelvuldig aan je kleding. Knip vlaggetjes, vouw muizentrapjes of maak armbanden van papier. Ben je een vrouw en heb je haar waar haarspelden in kunnen, dan kun je hier gekleurd papier aan bevestigen. Kijk om je heen, wat kun je nog meer gebruiken om deze kleuren te dragen? Het kan ook heel simpel, draag (markeer)stiften op de juiste volgorde in je borstzakje.

Verkleedkleding aansluiting bij carnavalsnaam van de stad

De meeste carnavalssteden hebben een alternatieve naam tijdens carnaval. Deze namen hebben een historie. Tilburg heet bijvoorbeeld Kruikestad en de Tilburgers worden dan ook wel Kruikezeikers genoemd. Dit komt vanuit het verleden toen Tilburg veel textielfabrieken kende. De inwoners spaarden urine in kruiken die vervolgens werd opgekocht om wol mee te wassen. Als je in je outfit kunt aansluiten bij de alternatieve naam van de stad, of de herkomst ervan zit je snel goed. In het geval van Tilburg zou je kruiken kunnen uitknippen uit papier en deze aan een touwtje om je heen kunnen hangen. Veldhoven heet met carnaval Rommelgat, ga je hier carnaval vieren dan behang je jezelf met willekeurige rommel. Eindhoven heet Lampegat, ga je hier carnavallen dan hang je lampen om je nek. Ook zou je een spreuk kunnen verzinnen met de alternatieve naam erin die je op een papieren sjerp schrijft die je vervolgens over je borst draagt.

Carnavalskleding van stickervellen maken

Ga als identiteitscrisis en beplak jezelf met veel adresstickers met daarop steeds de tekst: ‘Ik heet…’ gevolgd door steeds een andere naam. Heb je op kantoor tafelnaamborden dan kun je die ook gebruiken voor dit doeleinde.

Carnaval kostuum van zaken uit de kantine

Heb je een bedrijfskantine, dan kun je hier broodbeleg kopen. Denk aan verpakte plakjes kaas of vleeswaren en minipakjes hagelslag bijvoorbeeld. Bevestig deze aan je kleding, of bind het aan een touwtje dat je om je nek hangt. Hang nu een bordje om je nek met daarop de tekst: ‘Beleggingsadviseur’.

Carnavalsoutfit van papier

Wit A4-papier

Bevestig witte stroken aan de zijkanten van je kleding alsof je een aankleedpoppetje bent.

Rood A4 papier

Maak van jezelf een Google-map-icoon door een druppelvorm uit een rood stuk papier te knippen, hier een gat in te knippen voor je hoofd en er de letter A of B op te schrijven. Eventueel kun je een landkaart afdrukken en dit op je shirt bevestigen.

Gekleurd papier

Knip gelijke rondjes uit verschillende kleuren papier, bevestig deze op witte kleding en je bent een twisterspel. Eventueel kun je een twisterbord afdrukken en dit op karton plakken.
Je kunt ook van gekleurd papier vlaggetjes knippen, ze aan elkaar vast maken met nietjes of touw en om jezelf heen hangen.

Afdrukken

  • Superman: Druk op A4 papier het Supermanlogo af. Bevestig dit onder je overhemd of blouse en laat dit openhangen.
  • Masker: Druk een Venetiaans masker af, te vinden op internet, en plak dit op wat steviger papier (het kartonnetje van een blocknote bijvoorbeeld). Knip het uit, en bevestig het met elastiekjes aan je oren. Er zijn natuurlijk nog veel meer carnaval maskers die je zo kunt knutselen.
  • Kalender: Maak in Word de kalenderindeling van februari en typ erboven ‘Mr februari’ of ‘Miss februari’. Druk dit af. Nu kun je dit aan een touwtje om je nek hangen of op een andere manier onder je gezicht bevestigen.

Andere carnaval tips:

  • Wit shirt: Schrijf op een wit shirt: ‘Error 404, Costume not found’.
  • Carnaval kostuum van W.C. papier: Ga als mummie.
  • Carnavalsoutfit van memoblaadjes: Maak van jezelf een vis met schubben door jezelf in overdadige mate te beplakken met memoblaadjes.
© 2015 - 2019 Gway, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Carnavalskleding kopen om carnaval te vieren of te larpenCarnavalskleding kopen om carnaval te vieren of te larpenCarnavalskleding kan je volop vinden en hoeft niet duur te zijn. Als het carnaval is, verkleden feestvierders zich uitbu…
Hoe origineel verkleed met carnaval? TipsHoe origineel verkleed met carnaval? TipsElk jaar barst carnaval weer los in vooral het zuiden van het land. Tijdens carnaval is het een traditie dat je verkleed…
Vastenavend in Bergen op ZoomVastenavend in Bergen op ZoomIn het zuiden van Nederland, en dan met name in Limburg en Noord-Brabant, viert men jaarlijks het carnavalsfeest. Oorspr…
Carnaval in Noord-Brabant en Brabantse Carnavals FederatieCarnaval in Noord-Brabant en Brabantse Carnavals FederatieCarnaval is voor velen een feest waar maandenlang naar wordt uitgekeken. Een groot deel van het spaargeld gaat er soms a…
Christelijke Feestdagen: CarnavalCarnaval, een van de gezelligste feesten in Nederland, zeker in het zuiden van het land. Lees hier meer over het ontstaa…
Bronnen en referenties
  • http://www.pokercollege.nl/Forum/pcdefault.aspx?g=posts&t=39529, bezocht op 7 februari 2015
  • http://www.trending.nl/artikel/fyi/diy-last-minute-carnavalkostuums, bezocht op 7 februari 2015
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_alternatieve_plaatsnamen_tijdens_carnaval, bezocht op 7 februari 2015
  • https://nl.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=last+minute+costume&term_meta%5B%5D=last%7Cautocomplete%7C2&term_meta%5B%5D=minute%7Cautocomplete%7C2&term_meta%5B%5D=costume%7Cautocomplete%7C2, bezocht op 7 februari 2015

Reageer op het artikel "Last minute carnavalsoutfit van kantoorartikelen maken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Gway
Laatste update: 30-03-2017
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!