InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Feestdagen > Kersttrends 2015

Kersttrends 2015

Wat worden de kersttrends van 2015? Welke kleuren gaan we zien in de kerstboom en met welke accessoires haal je de kerst van 2015 in huis? Lees over de trends rondom de kerst en kerstmis van 2015. Met name dierelementen zullen veel te zien zijn. Kerstballen in de vorm van dieren zijn met name prominent aanwezig. Ook zal de kleurrijke kerstboom veel te zien zijn. Hoe versier jij de kerstboom straks? Gebruik jij glitterballen of ga jij voor een natuurlijke sfeer met hout, aarde en elementen van stof? Ontdek je eigen style!

Kerst 2015: feestdag voor iedereen

De leukste feestdagen van Nederland vinden we natuurlijk aan het einde van het jaar: kerst! Bij deze mooie dagen hoort gezelligheid, familie, cadeaus en lekker eten. In en om het huis wordt alles mooi aangekleed met de mooiste spullen en accessoires. Ook in 2015 zijn er voor de kerst weer allerlei kersttrends te benoemen die we onder andere in de grote warenhuizen tegen zullen komen. Kerst kan voor iedereen een gezellige tijd worden. Maak het nog leuker door de laatste trends in je huis toe te passen. Met welke kleuren ben je helemaal kerst 2015 proof?

Populaire kerstelementen voor de kerst van 2015 zijn:
  • Dierfiguren: vogels, huisdieren en kerstdieren
  • Hout: kerstbomen, kerststerren en klassieke kerstvormen
  • Stof: kerstman en kerstdieren

De kerstboom: een neppe of een echte?

Laten we beginnen met de keuze van de boom. Kerstbomen, kerstballen en in mindere mate de kerstslingers blijven in principe altijd een must. Met een kerstboom in huis heb je al een groot deel van de kerst te pakken. Moeten we dan een neppe boom aanschaffen of ben je beter af met een echte boom? Een aantal jaren geleden was de neppe boom helemaal in de mode. De neppe is echter ingeruild voor een echte boom die we het liefst zelf gaan kappen. Een echte kerstboom heeft doorgaans meer karakter en ruikt lekker. Een neppe boom heeft echter ook voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Een neppe boom kun je elk jaar hergebruiken;
  • Een neppe boom laat geen naalden vallen;
  • Een neppe kerstboom is doorgaans perfecter gevormd.

De kersttrends van 2015

Welke trends ga jij in het huis toepassen? Welke kerstballen ga jij aanschaffen voor de perfecte kerst? Kijk eerst naar de kerstballen, slingers, accessoires die je al hebt. Welke wil je toepassen/gebruiken en welke laat je dit jaar achterwege? De spullen voor kerst zijn doorgaans vrij prijzig. Het is daarom verstandig om eerst te kijken naar wat je al hebt. Welke kleuren ga je toepassen en welke materialen wil je gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de volgende materialen:
  • Hout en aardematerialen;
  • Metaal en glimmende materialen;
  • Stoffen materialen;
  • Plastic materialen.

Elk jaar hebben de kersttrends ook weer bepaalde namen gekregen. In de voorgaande jaren zagen we de bonte boom vaak in de huiskamers. Denk dan aan kerstbomen vol met verschillende kerstballen en slingers van eerdere jaren met veel kleur en glimmende elementen. In een zekere zin werden kerstballen en slingers hergebruikt. Ook omgekeerde kerstbomen zagen we. Daarnaast werd de kerstboom steeds natuurlijker. Aardematerialen en houten elementen werden veel gebruikt waardoor de kerstboom steeds meer een natuurlijke boom is geworden. Accessoires bestonden steeds meer uit natuurlijke vormen: dennenappels, kransen van hout, sneeuwmaterialen en vormen van ijsbloemen. Ook dit jaar wordt de zogenaamde Scandinavische boom kersttrend weer een beetje populairder.

Kleur in de kerstboom

Monokleur elementen waren drie jaar geleden erg populair. Monokleur betekent dat je één kleur gebruikt in de hele kerstboom. Soms werd de boom zelfs in die ene kleur gespoten. Een populaire kleur was wit. Tegenwoordig zien we vaker bomen met ongeveer drie kleuren. Kleur is erg populair in de boom van 2015. Daarnaast zien we ook houtelementen en klassieke vormen. Denk dan aan kerstballen in de vorm van sneeuwpoppen, kerstelementen (vlokken, sterren) en glimmende elementen. Kerstballen in de vorm van dieren zijn ook erg populair. Met name vogels in verschillende vormen en groottes zijn erg gewild.

Dit worden de kersttrends van 2015

Dit worden onder andere de kerst trends voor het jaar 2015. Let vooral op de warme kleuren, de luxe elementen en de traditionele vormen die de kerstboom een gezellig, modern en warm uiterlijk geeft. De meest prominente trend zal dit jaar de dierelementen worden, veel dieren in verschillende vormen. Vormen van dieren hoeven niet alleen in de kerstboom te hangen. Je kunt ook denken aan dierelementen die je op de vensterbank plaatst of aan het plafond hangt. In de warenhuizen zullen veel accessoires te zien. Als je niet van dieren houdt, kies dan voor een boom met de traditionele elementen: hout, natuur en traditionele kerstballen.
© 2015 - 2019 Kropslavinken, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De kersttrends van 2015De kersttrends van 2015In 2015 vallen de kerstdagen op vrijdag 25 december en zaterdag 26 december. De dagen voor kerst is het vaak al de gewoo…
Kerstsfeer creeëren in huisGeniet jij ook zo van de Kerst? En je huis gezellig aan te kleden voor de wintermaanden? De kerstperiode is zeer geschik…
Mooie, gekke en bijzondere kerstballen door de jaren heenKerstballen bestaan al vele jaren. Deze kleurrijke versiering wordt al sinds de 19e eeuw toegepast om de kerstboom tijde…
Kerstboom versierenAls Sinterklaas net het land uit is komen de kerstbomen weer voor de dag. U hoeft vaak het dorp nog niet uit te fietsen…

Reageer op het artikel "Kersttrends 2015"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kropslavinken
Gepubliceerd: 18-08-2015
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Schrijf mee!