InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Feestdagen > Valentijnsdag, verras uw partner!

Valentijnsdag, verras uw partner!

Valentijnsdag, verras uw partner! Valentijnsdag staat weer voor de deur. Hoewel het feest der geliefden de afgelopen jaren populairder is dan ooit, is het vinden van het perfecte cadeau om je geliefde mee te verrassen, niet gemakkelijker geworden. Dat terwijl het eigenlijk niet zo heel moeilijk is om er een samen een geslaagde dag van te maken!

Wat is de betekenis van Valentijnsdag?

In het jaar 496 na Christus riep de toenmalige paus Gelasius I de veertiende dag van Februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Over Sint-Valentijn is niet zo veel bekend, wel gaat er sinds de achtiende eeuw het verhaal rond, dat de feestdag van Sint-Valentijn het feest voor de Romeinse vruchtbaarheidsgod Lucerpus zou vervangen. Het feest, met de naam Lupercalia, werd voordat Valentijnsdag zijn intrede deed, gevierd op 15 februari. Wat ook de geschiedenis is van Valentijnsdag, al eeuwen lang wordt het feest geassocieerd met de liefde.
Hoewel Valentijnsdag vroeger over het algemeen gezien werd als een kans voor anoniemen om hun geheime liefde, hun liefde te tonen, is tegenwoordig de liefde in het algemeen het doel van Valentijnsdag. Dit is commercieel gezien een stuk gunstiger. De commercialiteit van het feest, wordt ook wel vaak gezien als een rede niet mee te doen, desonandanks lijkt Valentijnsdag steeds populairder te worden.

Hoe viert u Valentijnsdag?

Er zijn miljoenen manieren waarop een dag als Valentijnsdag ingevuld kan worden. U doet er goed aan te bedenken wat bij u en uw partner past. Zijn jullie ochtendmensen, dan is het wellicht geen goed idee om ís avonds laat naar de film te gaan. Door de dag aantepassen aan de karakters van u en uw geliefde, wordt de dag zeker onvergetelijk. De dingen die namelijk echt belangrijk zijn op de dag van de liefde zijn:
  1. Het geven van aandacht aan uw geliefde
  2. Het verklaren van de liefde aan geliefde

Het geven van aandacht aan uw geliefde

Het geven van aandacht aan uw geliefde is niet zo moeilijk. Zorg ervoor dat u tijd hebt op Valentijnsdag voor de ander. Bedenk iets wat u en uw geliefde kunnen gaan doen. Zo zal uw geliefde het idee hebben dat u aan hem of haar gedacht heeft. De wetenschap dat een geliefde aan hem of haar gedacht heeft, zal uw partner veel goed doen.

Het verklaren van de liefde aan uw geliefde

Het verklaren van de liefde aan uw geliefde kan op vele manieren. De een interpreteert een verklaring van de liefde als het geven van een cadeau. Zulke cadeauís kunnen allerlei dingen zijn. Een parfum, een mooi sierraad, een ontspanningspakket. Bij lieve, romantische cadeauís gaat het niet om de prijs, maar om het product zelf. Een diamanten ring is prachtig, maar een bos rozen, of een zelfgebakken hartvormige taart toont evenveel liefde. Verder hoeven verklaring van de liefde niet altijd materieel te zijn, wat dacht u van een gedicht of brief aan uw geliefde waarin u verteld hoeveel hij of zij voor u betekend? Uw geliefde zal diep ontroert zijn door deze openbaringen. Wat ook van groot belang kan zijn is het vinden van een cadeau wat aantoont dat u werkelijk hebt nagedacht wat te geven. Zo gaf mijn vriend me een jaar geleden een prachtige pen met de woorden: hopelijk komt de inspiratie hier van terug. Hij had me geen beter cadeau kunnen geven omdat ik heel graag schrijf en ik had in die tijd last van een gebrek aan inspiratie. Door mij de pen te geven met die woorden, gaf mijn vriend aan dat hij meeleefde met me.

Waarom meedoen aan Valentijnsdag?

Veel mensen vragen zich af waarom ze in hemelsnaam mee zouden doen aan iets commercieels als Valentijnsdag. Natuurlijk zijn er ook vele paren waarin een van de twee geliefden niet veel geeft om een feest als Valentijnsdag. Dit kan bij de ander teleurstellingen op leveren wanneer hij of zij wel in is voor de romantischte dag van het jaar. Juist in zoín geval is het een mooi teken om toch mee te doen, want dat is wel het ultieme teken van liefde, iets overhebben voor de ander. Afgezien daarvan is een beetje romantiek nooit verkeerd in welke relatie dan ook. Tijd voor elkaar is namelijk oh zo belangrijk.

Verkooppunten voor Valentijnscadeaus

Natuurlijk kunt u het cadeau dat u voor uw geliefde op het oog hebben in vele winkels kopen, maar enkele winkels richten zich erg op romantiek in de tijd voor valentijnsdag. Zo hebben winkelketens als de HEMA, V&D, Bijenkorf, Xenos en nog vele andere apparten kasten vol geschikte spullen om aan uw geliefde te geven. Maar er zijn ook een aantal verrassend goede webwinkels te vinden. Zo biedt de tntkadowinkel een ruim assortiment aan.

Lees verder

© 2010 - 2019 Niamh, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Valentijnsdag in AmerikaValentijnsdag in AmerikaLees hier alles over Valentijnsdag in Amerika. Valentijnsdag wordt ook in Amerika geviert en het heeft hier een vrij kor…
Valentijnsdag, een dag voor degenen die je lief hebt!Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Al in 496 werd 14 februari uitgeroepen tot de dag van de Heilige Valentijn,…
Cadeautips voor ValentijnsdagCadeautips voor ValentijnsdagValentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar. Welke cadeau moet je een geliefde geven? Je wilt natuurlijk een on…
Valentijnsdag: het gaat niet om cadeaus, maar om de aandachtValentijnsdag: het gaat niet om cadeaus, maar om de aandachtValentijn. Een mooie dag om een geliefde te overladen met cadeaus, bloemen, chocolade, kaarten en liefde en aandacht. En…
Valentijnsdag verklaardValentijnsdag verklaardValentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Het is de dag waarop geliefden extra aandacht aan elkaar besteden. In het ja…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Valentijnsdag, verras uw partner!"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Niamh
Gepubliceerd: 01-02-2010
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!