De Kerstmarkten in Keulen

De Kerstmarkten in Keulen In Keulen zijn maar liefst zes verschillende kerstmarkten, leuk opgezet en aangekleed en een heerlijke sfeer. Maar in Keulen kan je ook heerlijk kerstshoppen. Daarnaast is het ook goed bereikbaar en ook een wandeling langs de Rijn behoort tot de mogelijkheden.

Kerstmarkten

Ieder jaar is er in Keulen een grote kerstmarkt, deze kerstmarkt in onderverdeeld in zes markten. De grootste kerstmarkt vind je onder de Dom. Het hele centrum van Keulen is prachtig versierd en er is op en top kerstsfeer. Op de kerstmarkten vind je Glühwein, braadworst en andere overheerlijke dingen. Je vindt er ook prachtige houtsnijwerken, kaarsen en allerlei andere mooie dingen.

Drijvende kerstmarkt

Een van de zes kerstmarkten in Keulen is de unieke drijvende kerstmarkt. Deze kerstmarkt is gelegen in een schip op de Rijn. Je kunt hierop genieten van een prachtig uitzicht. Het schip bevat zo'n 40 kraampjes.

Kerstmarkt aan de Dom
De Dom is een prachtig gebouw en daar staat Keulen ook om bekend. Het is een imposant gebouw, prachtig om te zien. Onder de Dom is een kerstmarkt gelegen. Eigenlijk is dit de bekendste kerstmarkt van Keulen en de gezelligste. Je kunt hier genieten van alles wat een kerstmarkt te bieden heeft. Alles is prachtig versierd en verlicht. Het plein waar deze kerstmarkt staat bevat ook de grootste kerstboom van het Rijngebied, deze boom is maar liefst 25 meter hoog.

Kerstmarkt aan de Neumarkt

Deze kerstmarkt is de oudste van Keulen. Op deze kerstmarkt hangt nog altijd een jaren '70 sfeer en is daarom erg gezellig. De markt ligt er centraal en is zeker niet te missen. Ook hier kun je je tegoed doen aan allerlei lekkernijen en je kunt je natuurlijk opwarmen met een warme chocolademelk of Glühwein.

Winkelen

Keulen is zeer geschikt om te winkelen. Buiten de kerstperiode om is het ook erg leuk om te winkelen, maar rond de kerstperiode zijn alle winkels mooi versierd en hangen er overal prachtige collecties. Het centrum van Keulen heeft voor ieder wat wils. Je vindt er grote winkelketens, maar ook kleine boetiekjes. Er zijn veel leuke restaurantjes en cafeetjes. Als je nog op zoek bent naar leuke kerstkado's dan vind je ze hier zeker. Een aanrader is het winkeltje Butlers, hier vind je allerlei leuke woonaccessoires en met de kerstperiode vind je hier unieke en erg leuke accessoires voor een betaalbare prijs.

Bereikbaarheid

De kerstmarkten zijn goed bereikbaar. Je kunt reizen met de trein, het treinstation staat eigenlijk aan het begin van de kerstmarkt. Ook met de auto in Keulen goed bereikbaar, in het centrum zijn diverse parkeergarages waar je je auto kunt parkeren. Je moet dan wel rekening houden met een dagkaart tarief van zo'n 15,-. Je kunt dan wel de hele dag staan (24 uur). Indien je met de auto gaat moet je wel beschikken over een Umwelt sticker. Deze kun je bestellen bij de Anwb, maar ook bij tankstations in Duitsland.

Tips

  • Ga vroeg weg, zorg dat je er rond 11 uur bent, dan ben je de drukte voor en kun je gemakkelijk een parkeerplaats vinden.
  • Het is leuk om een nachtje in een hotel te overnachten, zo kun je ook 's avonds genieten van de gezellige sfeer op de kerstmarkten.
© 2011 - 2020 Linda1986, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kerstmarkt in Keulen is een aanrader!Na elke zomer leven we naar het einde van het jaar toe. In december valt er immers ook weer genoeg te beleven met de ver…
Kerstmarkt in OberhausenHet is een gezellige tijd. December. De kerstboom wordt van zolder afgehaald het huis wordt versierd, en we gaan gezelli…
De kerstmarkt in DüsseldorfHet is weer wintertijd, en dat betekent dat het weer tijd is om naar de kerstmarkt te gaan. Er staan in Duitsland tal va…
Wat te doen in de winter?Wat te doen in de winter?In de winter is er vaak een stuk minder te doen dan in de zomer. De meeste mensen zitten in de winter het liefst binnen,…

Het maken van een pompoengezichtje (pompoenen uitsnijden)Het maken van een pompoengezichtje (pompoenen uitsnijden)Rond de herfst zijn de pompoenen weer rijp. Behalve dat u van pompoenen soep kunt maken, kunt u hier ook een gezichtje u…
VerjaardagswensenVerjaardagswensenEen verjaardagswens: dit is een vaak persoonlijke boodschap voor de jarige. Met een verjaardagswens laat je aan de jarig…

Reageer op het artikel "De Kerstmarkten in Keulen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Linda1986
Gepubliceerd: 11-08-2011
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Schrijf mee!