InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Geschiedenis > De jeugd van Winston Churchill

De jeugd van Winston Churchill

Winston Churchill was één van de belangrijkste machthebbers van de 20e eeuw. Tijdens zijn leven heeft hij veel oorlogen meegemaakt. Vrees kende hij bijna niet en zelfs op latere leeftijd wilde hij zo dicht mogelijk bij de oorlog zijn. Maar ook Winston Churchill heeft een jeugd gehad. De jeugd van Winston Churchill heeft uiteraard een grote bijdrage geleverd aan zijn doen en laten op latere leeftijd.

Van 1874 tot 1895

Winston Leonard Spencer-Churchill werd op 30 november 1874 op Blenheim Palace geboren. Zij jeugd was niet altijd even prettig. Zijn vader en moeder zag hij vrijwel nooit en hij werd grootgebracht door een kindermeisje.

Op zeer jonge leeftijd ontbrak het hem al niet aan zelfvertrouwen. Dit kwam voornamelijk door zijn beroemde naam, de roemrijke omgeving waarin hij geboren was, en de belangrijke kennissen van zijn ouders. Hij bezat toen al een grote vechtlust en zijn houding was arrogant.

Hij werd op 7 jarige leeftijd naar een strenge kostschool gestuurd. Maar het mocht niet baten. Ondanks de slechte behandeling die hij daar kreeg, behield hij zijn koppigheid. Zij zelfvertrouwen werd steeds groter, vooral omdat zijn vader inmiddels minister van Financiën was geworden. Toch werd hij van school gestuurd vanwege zijn geweldadige houding.

Op 13 jarige leeftijd kwam hij terecht op 'Harrow'. Maar ook daar bleef hij vreselijk lastig en lui. Hij had geen serieuze interesses behalve dan voor militaire zaken. Op jonge leeftijd was hij al geboeid door avontuur en oorlog.

Op 19 jarige leeftijd werd hij toegelaten op de Militaire Academie van Sandhurst. Het was een strenge opleiding en zijn vader hoopte dat zijn houding zou gaan veranderen. In 1895, een paar maanden nadat zijn vader was overleden, studeerde Winston af. Hij werd tot officier benoemd. Hier begonnen zijn politieke plannen vorm aan te nemen en was hij vastbesloten om zijn vader te overtreffen.

Lees verder

© 2008 - 2017 Saskiaw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Churchill op oorlogspadChurchill op oorlogspadHet is 1895. Winston Churchill is afgestudeerd en benoemd tot officier. Hij is duidelijk uit op actie. In een periode va…
Speelschema Topklasse zondag 2012-2013Speelschema Topklasse zondag 2012-2013Speelschema Topklasse zondag 2012-2013. De Topklasse is na de Eredivisie en de Jupiler League het hoogste niveau waarop…
Speelschema Topklasse zondag 2013-2014Speelschema Topklasse zondag 2013-2014De Topklasse zondag zal beginnen op 25 augustus 2013 en de laatste wedstrijden in de competitie zullen worden gespeeld o…
Churchill en de periode voor de Eerste WereldoorlogNadat Churchill in 1895 afgestudeerd was, besloot hij verder te gaan in de politiek. Na een aantal onrustige jaren waari…
Churchill tijdens de Eerste WereldoorlogEén van de belangrijkste machthebbers tijdens de Eerste Wereldoorlog was Winston Churchill. Ondanks dat hij niet diende…

Reageer op het artikel "De jeugd van Winston Churchill"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Saskiaw
Gepubliceerd: 20-01-2008
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Geschiedenis
Special: Churchill
Schrijf mee!