InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Koningshuis > Kate Middleton: Vrouw van prins William

Kate Middleton: Vrouw van prins William

Kate Middleton is vooral gekend als de mooie vriendin van prins William maar deze slimme meid heeft nog veel meer in haar mars.

Familie

Kate Middleton werd geboren op 9 januari 1982 als Catherine Elizabeth Middleton en is de oudste dochter van Michael en Carole Middleton. Ze groeide op in Bucklebury Berkshire, in het zuiden van Engeland. Haar ouders runnen Party Pieces, een postorderbedrijf dat spullen voor kinderfeestjes verkoopt.

Relatie met prins William

Het begin van een sprookje

Kate leerde prins William kennen in september 2001 toen ze aan de Universiteit van St. Andrews begon te studeren. Op dat moment had ze een relatie. Toen prins William tijdens zijn eerste studiejaar overwoog zijn studies stop te zetten, overtuigde Kate hem te blijven studeren. Eind 2002, aan het begin van haar tweede studiejaar, werden zij en de prins huisgenoten. De relatie met haar toenmalige vriend sprong een jaar later rond kerstmis af. Sindsdien vormden Kate en prins William een koppel.

De tol van de roem

Het koppel studeerde af en maakte samen enkele reizen. Hun eerste publiekelijke optreden samen was in april 2004 tijdens een skitrip in Klosters. In 2005 doemden geruchten op dat het koppel van plan was zich te verloven.

Kate's status als de vriendin van prins William trok al snel de aandacht van de Engelse media. De foto's van haar dagelijkse bezigheden werden zeer gesmaakt door het Engelse volk. Kate zelf was echter niet zo opgezet met de media-aandacht rond haar persoon en klaagde in oktober 2005 via haar advocaat dat de pers haar lastigviel.

Volgens de Daily Mail werd prins William in december 2006 verteld dat, als hij een legercarrière ambieerde, Kate niet met hem kon meereizen of bij hem op de basis verblijven tenzij het koppel getrouwd was. Verder werd het koppel er op gewezen dat gezien prins Williams professionele activiteiten zouden worden teruggeschroefd, ze ofwel moesten trouwen, ofwel de relatie laten verwateren voor een tijdje. Prins William liet weten dat hij niet wilde trouwen voor zijn 28ste.

Het einde?

De druk rond de verloving en de persaandacht voor Kate, die herinnerde aan de media-aandacht voor prinses Diana, zorgde in april 2007 voor een breuk tussen het koppel. Tijdens een vakantietrip in het Zwitserse Resort van Zermatt besloten de twee een punt te zetten achter hun relatie. Kate probeerde haar gewone leven weer op de rails te krijgen, wat niet makkelijk was met de Britse pers constant in haar kielzog. Dat hield haar echter niet tegen om geregeld op een feestje te verschijnen.
In juni 2007 doken er geruchten op dat Kate en prins William terug een koppel waren. Geheime bronnen onthulden in de Britse krant Daily Mail dat de twee elkaar in het geniep ontmoetten. Tijdens diezelfde maand nodigde prins William Kate uit voor een feestje op zijn legerbasis, waar ze al kussend gespot werden. Volgens diezelfde bronnen zou het deze keer echter Kate zijn die twijfelde aan hun relatie.

Goede vrienden

Tijdens het herdenkingsfeest voor prinses Diana, de moeder van prins William, op 1 juli 2007, zat Kate twee rijen achter haar voormalig geliefde. De twee zochten geregeld oogcontact en voerden op de afterparty zelfs een dirty dancingshow op, waarbij prins William over Kates borsten streelde en haar vol overgave kuste. De geruchtenmolen kwam wederom op gang.
Prins William deed er zelf nog een schepje bovenop door Kate uit te nodigen op het verjaardagsfeest voor zijn stiefmoeders, Camilla Parker, zestigste verjaardag. Sindsdien werd het koppel steeds vaker samen gespot en midden augustus 2007 trokken ze zelfs samen op reis naar de Seychellen; het teken dat de relatie een nieuwe adem wordt ingeblazen.

Nieuwe adem

Officieel werd nooit bevestigd dat prins William en Kate terug een koppel zijn maar midden oktober 2007 werd Kate gesignaleerd op hertenjacht met Prins Charles, volgens royaltywatchers hét bewijs dat er een prinselijke verloving op til was. Eind 2007 gingen er geruchten dat het paar op zoek was naar een eigen woonst, waarin Kate het voortouw nam.

Hoor de klokken luiden

16 november 2010 kondigde Prins Charles aan dat Kate en Prins William in de lente of de zomer van 2011 gingen trouwen. Het koppel verloofde zich in oktober 2010 tijdens een vakantie in Kenia. Het huwelijk vond plaats op 29 april 2011 in Westminster Abbey in Londen.

Beroepsleven

Kate liep school aan het Marlborough College en behaalde een graad in de kunstgeschiedenis aan de Universiteit van St. Andrews. Begin 2006 deden er geruchten de ronde dat ze van plan was haar eigen postorderbedrijf op te starten. Na het afhaken van een belangrijk investeerder zette ze dat plan echter in de koelkast. In november 2006 aanvaardde ze een job als assistente voor de inkoop van accessoires voor het Britse kledingmerk Jigsaw, een bedrijf in handen van familievrienden van de Middletons. In oktober 2007 gaf Kate haar ontslag bij het kledingmerk. Sindsdien heeft ze zich gestort op haar nieuwe passie: fotografie.

Wetenswaardigheden

  • Kates moeder is een voormalige airhostess, haar vader een voormalig piloot.
  • Er doen geruchten de ronde dat Kates moeder haar dochter heeft gepusht om naar de Universiteit van St. Andrews te gaan, hopend op een koninklijke schoonzoon.
  • In maart 2007 kwam Kate voor de eerste keer in haar vijfjarige relatie met prins William in een slecht daglicht te staan: Daily Mail beweerde dat Kate dankzij haar status als 'de vriendin van' enkele gratis presentjes had ontvangen, zoals Burberry tas van £1.000, een handtas van Melissa del Bono van £300 en een fikse korting op de aankoop van een nieuwe Audi.
  • Daily Mail beweerde eveneens dat Kate nachtclubs via de voordeur verliet, nadat ze haar make-up en haar in de plooi had gelegd, in plaats van via de private uitgang; zo paparazzi de kans gevend foto's van haar te nemen, ook al dreigde ze in het verleden verscheidene keren om actie te ondernemen tegen hen.
© 2007 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Prins William en Kate Middleton: het huwelijk, kinderenPrins William en Kate Middleton: het huwelijk, kinderenDe Britse prins William kreeg een relatie met Kate Middleton eind 2003. In 2007 zijn ze een paar maanden uit elkaar gewe…
Zwangerschap Kate Middleton en de geboorte van zoon Georgenieuws uitgelichtZwangerschap Kate Middleton en de geboorte van zoon GeorgeOp 22 juli 2013 is het eerste kind van de Britse prins William en Catherine Middleton geboren, prins George. Prins Georg…
Het sprookjeshuwelijk van William en Katenieuws uitgelichtHet sprookjeshuwelijk van William en KateHeel Verenigd Koninkrijk is de ban van het roality huwelijk van het jaar. Prins William en Kate Middleton zullen op 29 a…
Prins William en Kate Middleton zijn getrouwdPrins William en Kate Middleton zijn getrouwdHeel Groot Brittanië was maanden lang in de ban van het sprookjes huwelijk tussen Prins William en Kate Middleton. Op vr…
De bruiloft van William en KateDe bruiloft van William en KatePrins William en Kate Middleton geven elkaar 29 april 2011 het jawoord in Westminster Abbey in Londen. Daarna krijgen ze…
Bronnen en referenties
  • http://www.katemiddleton.nl/Home.html
  • Wikipedia

Reageer op het artikel "Kate Middleton: Vrouw van prins William"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Henk Tromp, 26-04-2008 12:06 #1
Ik heb een getypte brief in mijn bezit, gedateerd 13/09/1948, ondertekend door Prins Bernhard en gericht aan "Colonel Middleton" (zonder verdere adresgegevens). Uit de brief blijkt dat er vriendschappelijke betrekkingen tussen de twee bestaan. Voor zover mij bekend was de grootvader van Kate; Peter Francis Middleton, geboren in 1920 en tijdens de oorlog vlieginstructeur. Zou het kunnen dat de in de brief genoemde "colonel Middleton" de grootvader van Kate was? Reactie infoteur, 29-04-2008
Hoi Henk, ik kan niet met zekerheid op je vraag antwoorden, ik heb Kates grootvader eens gegoogled maar verder dan zijn geboortedatum en zijn job als piloot kom ik niet. Het zou me wel niet verwonderen moesten beide families al vriendschappelijke banden hebben gehad voor Kate en William elkaar leerden kennen; het lijkt me als "gewone burger" maar moeilijk om in de buurt van een prins te geraken…

Infoteur: Lilkim
Laatste update: 04-05-2012
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Koningshuis
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 1
Schrijf mee!