De dood van Diana, tien jaar na het ongeluk

De dood van Diana, tien jaar na het ongeluk 31 augustus 1997 verongelukte prinses Diana in Parijs. Het hoofdstuk rond de dood van de people’s princess, zoals ex-premier Blair Diana na haar dood noemde, is nog steeds niet gesloten. Tien jaar na datum zijn er nog steeds speculaties rondom die avond waarbij Diana aan de paparazzi probeerde te ontsnappen. Het ongeval dat daarop volgde, was het einde van het leven van Diana, Dodi Al Fayed en de chauffeur Henri Paul.

De Chauffeur

De chauffeur Henri Paul zou ten tijde van het besturen van de auto dronken zijn geweest. Zijn ouders zijn er echter van overtuigd dat de bloedtesten verwisseld zijn en dat er fouten tijdens de autopsie zijn gemaakt.

Onverklaarbaar blijft dat de bestuurder zoveel koolstofmonoxide in zijn lichaam had. Iedere expert zegt dat een volwassene met die hoeveelheid koolstofmonoxide in zijn lichaam niet meer op zijn benen zou kunnen staan, laat staan autorijden.

Bodyguard

De enige overlevende van dit ongeluk is bodyguard Trevor Rees. Er waren 150 titaanplaten nodig om zijn gezicht te reconstrueren. Hij heeft na het ongeluk last van geheugenverlies, maar schreef later een boek over het ongeval.

In 1998 geeft hij aan bij Mohammed Al Fayed dat hij zich niet laat gebruiken voor de door Fayed bedachte moord-theorie. Hij werkt sinds 2003 als bodyguard voor een communicatiebedrijf in Bagdad. Interviews geeft hij niet meer en hij smeekt iedereen om zijn privé leven met rust te laten.

Vermoord

De vader van Dodi Al Fayed is, de Egyptische miljardair en eigenaar van onder meer het beroemde warenhuis Harrods, Mohammed Al Fayed. Hij blijft al tien jaar volharden in zijn opvattingen. Hij is ervan overtuigd dat Diana en zijn zoon Dodi zijn vermoord. Hij heeft de afgelopen jaren miljoenen in privé onderzoek naar het ongeluk gestopt. Hij is ervan overtuigd dat hij de verantwoordelijken zal vinden en zal ook niet eerder stoppen.

Hij gelooft dat agenten van de Britse geheime dienst MI6 de aanslag op bevel van prins Philip, de man van Koningin Elisabeth, hebben uitgevoerd. Hij zegt dat zijn zoon en Diana wel degelijk een serieuze relatie hadden toen zij samen verongelukten. Diana zou zelfs zwanger van Dodi zijn geweest.

De beste vriendin van Diana Rosa Monckton spreekt zijn bewering tegen. Diana was immers ongesteld geworden tijdens hun vakantie, tien dagen voordat ze stierf. Biologisch gezien zou het volgens Rosa ook onmogelijk zijn dat ze zwanger was.

Butler

Paul Burrell, de butler van Diana, zei ooit niets te willen onthullen over het leven van Diana. Hij kwam daarop terug, schreef twee boeken en werd miljonair. In Engeland wordt hij gezien als verrader en inmiddels is hij verhuisd naar de Verenigde Staten.

Derde kind

In één van zijn boeken schrijft Paul Burrell dat Diana een derde kind heeft gehad. Rosa bevestigt dat Diana in maart 1983 bevallen is van een dochter Natalya, dat veel te vroeg geboren werd. Zij is in het geheim begraven in de tuin van Kensington Palace. Anderhalf jaar later werd haar tweede zoon Harry geboren. Diana was erg trots op haar zonen.

Spencer

Na haar dood zei de broer van Diana in zijn toespraak tegenover 2,5 miljoen kijkers er altijd voor Diana’s zonen te zullen zijn. Inmiddels heeft hij toegegeven niet veel tijd met ze te hebben doorgebracht. Charles Spencer staat bekend als womanizer: twee gebroken huwelijken, diverse affaires en zes kinderen.

Met zijn eerbetoon aan Diana’s leven, waaronder de openstelling van landgoed Althorp, heeft hij 21 miljoen dollar omgezet. Hiervan zou de volledige opbrengst voor het Diana Memorial Fund zijn, maar tot heden is slechts 250.000 dollar naar het fonds gegaan.

Onderzoek

Martine Monteil coördineerde in 1997 de situatie in Parijs. Nadien heeft zij een behoorlijke carrière gemaakt. Zo werd ze als eerste vrouw korpschef van de politie van Parijs, Sinds kort staat ze aan het hoofd van de Franse recherche. Het enige wat zij betreurt over de situatie is dat ze nooit de witte Fiat Uno gevonden hebben, dat zich ten tijde van het ongeluk ook in de tunnel bevond.

In oktober 2007 start het afsluitende deel van het openbare onderzoek dat hopelijk voor alle betrokkenen uitsluitsel zal brengen.

Lees verder

© 2007 - 2020 Jour, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De invloed van paparazzi op het Engelse koningshuisDe invloed van paparazzi op het Engelse koningshuisIn 1953 was de kroning van Elizabeth ll live op televisie te volgen. Dit was het begin van de media-aandacht voor het Br…
Paparazzi en roddelbladenBeroemde mensen worden vaak gefotografeerd door de paparazzi. Deze groep van fotografen heeft bij heel veel mensen een n…
Diana Ross de zangeresDe carriere van Diana Ross als soulzangeres is een Amerikaanse droom. Ze is een wereldster, een diva en een van de succe…
Filmrecensie: DianarecensieFilmrecensie: DianaDat Lady Di iets had met Dodi Al Fayet, dat is algemeen geweten. Dat Diana ook een relatie heeft gehad met een Pakistaan…

Prins Harry, jongste zoon prinses DianaTwee jaar na de geboorte van de kroonprins, krijgen prinses Diana en prins Charles nog een zoon; prins Harry. Deze jonge…
Kate Middleton: Vrouw van prins WilliamKate Middleton is vooral gekend als de mooie vriendin van prins William maar deze slimme meid heeft nog veel meer in haa…

Reageer op het artikel "De dood van Diana, tien jaar na het ongeluk"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jour
Laatste update: Juni 2015
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Koningshuis
Schrijf mee!