InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Koningshuis > Prins Harry, jongste zoon prinses Diana

Prins Harry, jongste zoon prinses Diana

Twee jaar na de geboorte van de kroonprins, krijgen prinses Diana en prins Charles nog een zoon; prins Harry. Deze jonge prins lijkt qua uiterlijk niet op zijn moeder, wel als het aankomt op studeren. Ook lijkt hij heel veel op Diana als het aankomt op de minder bedeelde, waar hij zich met hart en ziel voor inzet. Daarnaast probeert hij veel van het leven te genieten zoals ieder ander mens.

Algemeen

Deze jongste zoon van prins Charles en prinses Diana is geboren op 15 september 1984 in het St. Mary’s ziekenhuis, Paddington in het centrum van Londen. De namen die hij bij zijn geboorte kreeg zijn: Henry Charles Albert David Mountbatten – Windsor, roepnaam Harry. Zijn officiële titel is Zijne koninklijke Hoogheid Prins Henry van Wales.

Harry werd gedoopt op 21 december van hetzelfde jaar in de St. George’s Chapel van Windsor Castle. De dienst werd geleid door de aartsbisschop van Canterbury, dr. Robert Runcie. De peetouders van de kleine prins waren:
  • Zijn oom, de hertog van York, Andrew Mountbatten
  • Lady Sarah Chatto
  • Lady Vestey
  • Mrs. William Bartholomew
  • Bryan Organ, een portret schilder
  • Mr. Gerald Ward

De opleiding van prins Harry

Wanneer Harry de schoolgaande leeftijd heeft bereikt gaat hij naar Mrs. Jane Mynors’s nursery school in West Londen, waarna hij de Wetherby school en de Ludgrove School in Berkshire bezoekt. Hij begint in 1998 met studeren aan het prestigieuze Eton, die hij afrond in juni 2003. Net als zijn moeder had hij geen talent om te studeren, zijn cijfers waren dan ook niet bijster hoog. Wel viel het op dat prins Harry gek is op polo en rugby.

Prins Harry en Lady Diana

Wanneer haar jongste zoon pas 8 jaar oud is, gaan Diana en Charles uit elkaar. In de periode na haar scheiding viel het op dat Diana haar kinderen een meer menselijke opvoeding ging geven. De kleding die ze droegen werd compleet anders en Diana liet haar kinderen ook de andere kant van het leven zien. Ze bracht ze in aanraking met mensen die niet rijk waren.

Prins Harry heeft van zijn moeder de zorg om de minder bedeelde geërfd. Zo heeft hij in 2003 een aantal weken zich ingezet als vrijwilliger in een tehuis voor weeskinderen met aids. Dit was in Lesotho, Zuid Afrika.

Het leger

Op 14 januari 2007 begint Harry met zijn officiersopleiding van 44 weken aan de militaire academie van Sandhurt in het Zuiden van Engeland. Al vrij direct gaan de geruchten dat de prins zal worden uitgezonden naar Irak. Als dit zou gaan gebeuren treedt hij in de voetsporen van zijn oom prins Andrew, die in de Falklandoorlog van 1982 helikopterpiloot was. Prins Harry heeft de rang van Tweede Luitenant in het Blues and Royals regiment of the Household Cavalry of the British Army, waar ook zijn broer William deel van uitmaakt.

Op 28 april 2007 wordt door de Abu Mutjtaba, commandant van het Mahdi leger van de militante sjiitische leider Mugtada al-Sadr bekend gemaakt dat zij plannen hebben om de prins te ontvoeren wanneer hij naar Irak wordt uitgezonden. Nog geen maand later maakt de legertop van Engeland bekend dat de prins niet zal worden uitgezonden. De missie zou te gevaarlijk voor hem zijn.

In juni 2007 wordt hij gestationeerd op een basis in Canada waar hij wordt voorbereid en traint voor een mogelijke missie naar Afghanistan. Maar of hij daar ooit als militair aankomt is nog niet geheel zeker.

De liefde en de prins

Prins Harry en Chelsy Davy hebben al ruim drie jaar een relatie. De blonde Chelsy is geboren op 17 oktober 1985 in Harare te Zimbabwe. Het schijnt dat zij volledig door de familie van Harry is geaccepteerd gezien het feit dat zij mee mocht op skivakantie en dat zij aanwezig was op het herdenkingsconcert voor Lady Diana.

Het is de bedoeling dat Chelsy na haar studie economie in Kaapstad, aan de Leeds Universiteit gaat studeren.

De herdenkingsconcert op 1 juli 2007

Naar aanleiding van het feit dat hun (William & Harry) moeder op 31 augustus 2007 10 jaar dood is, hebben de beide broers een herdenkingsconcert voor hun moeder georganiseerd. Deze vond plaats op 1 juli, de dag dat Lady Diana 46 jaar zou zijn geworden, in het Wembley stadion van Londen.

De opbrengst van de kaartverkoop zou gaan naar goede doelen welke Diana tijdens haar leven steunde. Er waren ruim 65.000 mensen die dag aanwezig.

Onder de artiesten bevonden zich onder andere de favoriete artiesten van Diana, Duran Duran en Tom Jones. Natuurlijk was ook Elton John van de partij alsmede Rod Steward. De beide prinsen hebben alle aanwezigen welkom geheten en toegesproken.

De herdenking op 31 augustus 2007

Deze datum is de dag dat 10 jaar geleden Engeland, en eigenlijk iedereen die Lady Diana heeft gekend, werd opgeschrikt door het ongeluk dat zij met haar nieuwe liefde Dodi Al Fayed heeft gehad en waarbij ze allebei om het leven zijn gekomen.

Tijdens deze herdenking hield Harry een speech waarin hij zijn moeder liefdevol herdacht. Hij gaf aan hoe moeilijk het voor de beide jongens is geweest om van het ene op het andere moment hun moeder te moeten missen. Volgens prins Harry: “Ze vertelde ons altijd hoeveel zij van ons hield. Ze was onze beschermer en vriend. Bovendien was ze, net als onze vader, vastbesloten om ons een stabiele en veilige jeugd te bieden”.

Prins Harry en de schandaaltjes

  • Tijdens het huwelijk van een vriendin, Tiggy, schepte de prins een goudvis uit zijn kom en slikte die ten overstaan van de overige gasten levend door. Later op de avond speelde hij met zijn vrienden nog een nachtelijk potje voetbal; tenue? Alleen een boxershort.
  • Zoals zoveel zoons, werd ook Harry door zijn vader betrapt terwijl hij een joint rookte. De koninklijke straf: een dag naar een ontwenningskliniek om de ellende van drugs te ontdekken. Harry heeft nooit meer naar drugs omgekeken, maar alcohol…………….
  • O, o, o wat een schandaal toen prins Harry naar een gekostumeerd bal ging, verkleed als nazi officier, met hakenkruis en al.
© 2007 - 2020 Storm, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het sprookjeshuwelijk van William en Katenieuws uitgelichtHet sprookjeshuwelijk van William en KateHeel Verenigd Koninkrijk is de ban van het roality huwelijk van het jaar. Prins William en Kate Middleton zullen op 29 a…
The Queen of Hearts, DianaHeeft de Engelse bevolking eindelijk een Royalty die haar emotie´s publiekelijk uit, komt zij op heel jonge leeftijd om…
Hits jaren 80: 1986Hits jaren 80: 1986Wie terugdenkt aan de muziek uit 1986, denkt waarschijnlijk aan nummers zoals 'The final countdown' van Europe en 'Jeann…
Hits jaren 80: 1984In 1984 kwamen we artiesten tegen in de hitlijsten zoals Stevie Wonder, Duran Duran en Tina Turner. 1984 was tevens het…
Prins William en Kate Middleton: het huwelijk, kinderenPrins William en Kate Middleton: het huwelijk, kinderenDe Britse prins William kreeg een relatie met Kate Middleton eind 2003. In 2007 zijn ze een paar maanden uit elkaar gewe…

Reageer op het artikel "Prins Harry, jongste zoon prinses Diana"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Storm
Laatste update: 10-09-2007
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Koningshuis
Schrijf mee!