Prins William, oudste zoon van prinses Diana

Op 21 juni 1982 staat het Britse koninkrijk weer wat sterker in de schoenen. Er is zojuist een nieuwe troonopvolger geboren, prins William. Wanneer William 8 jaar oud is gaan zijn ouders uit elkaar, wanneer hij net 15 is komt zijn moeder, prinses Diana, bij een auto ongeluk in Parijs om het leven. De prins wil samen met zijn broer de herinnering aan hun moeder levend houden en organiseren diverse memorials voor haar. Inmiddels is William een getrouwd man en kersverse vader van een zoon.

Algemeen

Nadat het huwelijk tussen prins Charles en Diana Spencer op 29 juli 1981 was voltrokken werd het echtpaar op 21 juni 1982, om 21.03 uur verblijdt met de geboorte van een troonopvolger. William Arthur Philip Louis Mountbatten – Windsor werd geboren in het St. Mary’s Hopital, Paddington in het centrum van Londen. Hij is na zijn vader de 2e in lijn van de troonopvolging van alle landen die tot het Britse Koninkrijk behoren. Zijn officiele titel is Zijne Koninklijke Hoogheid prins van Wales.
Zijn doop was op 4 augustus 1982, op de 82e verjaardag van zijn overgrootmoeder The queen mother Elizabeth. De dienst werd geleid door de aartsbisschop van Canterburry, dr. Robert Runcie in Buckingham Palace. Zijn peetouders zijn:
  • De voormalige koning van Griekenland
  • Sir Laurens van der Post
  • Prinses Alexandra
  • Lord Brabourne
  • Lady Susan Hussey

De opleiding van prins William

Prins William ging naar een gewone basis school en kreeg geen privé leraren. Hij ging naar de Mrs. Jane Mynors nursery school, daarna naar de Wetherby School in Londen. Hierna ging hij naar de Ludgrove School in Berkshire. Daarna volgt een succesvolle studie aan Eton.

Daarna volgt een “rustjaar”, de prins bezocht landen als Chili en Belize, hij werkt mee in Britse melkveebedrijven en ging naar diverse landen in Afrika. Na dit jaar besluit William te gaan studeren aan de St. Andrews Universiteit in Fife te Schotland.

Na de universiteit gaat William naar de militaire academie in Sanhurst waar hij een officiersopleiding volgt. Hij komt hier als Tweede Luitenant van het het Blues and Royals regiment of the Household Cavalry of the British Army.

William, sport en beschermheer

Prins William is een fervent sporter. Hij speelt onder andere Basketbal, rugby, voetbal, hockey, zwemmen. In zijn studietijd in Schotland komt hij uit voor de universitaire waterpoloploeg. In 2004 komt hij zelfs uit voor de Schotse Universitaire Ploeg in het Celtic Nations toernooi tegen Ierland in Wales.

William is beschermheer of voorzitter van onder andere Centrepoint, The Tusk Trust, de Engelse voetbalbond, de Welsh Rugby Union, The Royal Marden Hospital, Mountain Rescue England, en de English School Swimming Association.

William en de liefde

William heeft al ruim 3 jaar een relatie met Kate Middleton. Het stel is in april 2007 korte tijd uit elkaar geweest, maar alles wijst erop dat de breuk is hersteld. Volgens de Britse media zijn zij samen naar de Seychellen vertrokken voor een vakantie waar ze een compleet eiland voor zichzelf hebben afgehuurd. Kate is geboren op 9 januari 1982 in Berkshire te Engeland.

Net als zijn moeder, wordt iedere beweging van William door de (wereld)media gevolgd. Dit vindt hij vrij storend als het op zijn liefdesleven aankomt. Al op de Universiteit kon hij zich niet vrij bewegen en moest hij regelmatig onderduiken.

De erfenis van Lady Diana

Wanneer William 15 jaar is sterft zijn moeder na een auto ongeluk in Parijs. Op 21 juni 2007 bereikte de prins de leeftijd van 25 jaar. Vanaf nu heeft hij toegang tot een deel van de erfenis die zijn moeder hem en zijn broer Harry naliet. Hij kan tot aan zijn 30e, dan krijgt hij de gehele erfenis, beschikken over de rente van zijn aandeel. Het gaat om enkele miljoenen euro.

Herinneringsconcert voor zijn moeder

Samen met zijn broer Harry heeft William een herdenkingsconcert georganiseerd op de dag dat zijn moeder 46 jaar zou zijn geworden. Op 1 juli 1007 vindt in het Wembley stadion in Londen een 6 uur durend concert gegeven ter ere van Lady Diana.

Dit concert behelst alles waar Lady Diana voor stond in haar leven: haar muziek, haar dansen, haar goede doelen en haar familie en vrienden. De beide broers heten de mensen in het stadion welkom, en kondigen één van hun moeders favoriete artiesten aan, voordat zij hun stoelen in de koninklijke box innemen: Duran Duran.

Enkele andere artiesten die optreden voor het 65.000 koppige publiek zijn: Elton John die de show opende met het lied `Your Song, Tom Jones, Rod Steward.

De show is bekeken in 140 landen door ruim 500.000.000 mensen.

De herdenking van 31 augustus 2007

Op deze dag vindt de herdenking plaats van de dood van Diana, de voormalige prinses van Wales, de moeder van William en Harry. Het is 10 jaar geleden dat zij, samen met haar nieuwe liefde Dodi Al Fayed, overlijdt na een auto ongeluk in Parijs.

De herdenking vindt plaats in de Guards´Chaplel vlakbij Buckingham Palace. Uit naam van prins William en prins Harry, spreekt Harry met liefdevolle herinneringen over hun beider moeder. Hij noemt haar hun beschermer en vriend.

William familieman

William leerde Catherine Middelton, beter bekend als Kate, kennen in 2003. Hun verloving werd bekend gemaakt op 16 november 2010 en hun huwelijk vond plaats op 29 april 2011 in de Westminster Abbey te Londen. Samen hebben zij 1 kind:
  • 2013-07-22; een zoon, prins George Alexander Louis
© 2007 - 2020 Storm, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Prins William en Kate Middleton zijn getrouwdPrins William en Kate Middleton zijn getrouwdHeel Groot Brittanië was maanden lang in de ban van het sprookjes huwelijk tussen Prins William en Kate Middleton. Op vr…
Zwangerschap Kate Middleton en de geboorte van zoon Georgenieuws uitgelichtZwangerschap Kate Middleton en de geboorte van zoon GeorgeOp 22 juli 2013 is het eerste kind van de Britse prins William en Catherine Middleton geboren, prins George. Prins Georg…
Het sprookjeshuwelijk van William en Katenieuws uitgelichtHet sprookjeshuwelijk van William en KateHeel Verenigd Koninkrijk is de ban van het roality huwelijk van het jaar. Prins William en Kate Middleton zullen op 29 a…
Prins William en Kate Middleton: het huwelijk, kinderenPrins William en Kate Middleton: het huwelijk, kinderenDe Britse prins William kreeg een relatie met Kate Middleton eind 2003. In 2007 zijn ze een paar maanden uit elkaar gewe…

The Queen of Hearts, DianaHeeft de Engelse bevolking eindelijk een Royalty die haar emotie´s publiekelijk uit, komt zij op heel jonge leeftijd om…
Prins Harry, jongste zoon prinses DianaTwee jaar na de geboorte van de kroonprins, krijgen prinses Diana en prins Charles nog een zoon; prins Harry. Deze jonge…

Reageer op het artikel "Prins William, oudste zoon van prinses Diana"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Storm
Laatste update: 24-07-2013
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Koningshuis
Schrijf mee!