InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Kunst > Hij gelooft in mij Hazes de Musical met Chantal Janzen

Hij gelooft in mij Hazes de Musical met Chantal Janzen

Hij gelooft in mij  Hazes de Musical met Chantal Janzen Hij gelooft in mij is een musical over het leven van André Hazes. Het stuk zal geproduceerd worden door Joop van den Ende Theaterproducties. De musical zal in theaterseizoen 2012/2013 voor een beperkte tijd exclusief in het Delamar Theater in Amsterdam spelen, waar het ook in première zal gaan. De hoofdrollen in de musical worden gespeeld door Martijn Fischer als André Hazes en Chantal Janzen en Hadewych Minis als Rachel Hazes.

Over de musical

De musical Hij gelooft in mij gaat over het leven van André Hazes. Het is een geestig en muzikaal verhaal, waarin zijn verhouding met Rachel, zijn diepe dalen en hoge toppen van succes en teloorgang, centraal staan. Het verhaal laat zich vertellen vanuit de ogen van Rachel van Galen, gespeeld door Chantal Janzen. Als vijftienjarige werd Rachel verliefd op volkszanger André Hazes. Uiteindelijk trouwt ze met hem als ze achttien jaar is. Het verhaal zal serieus en dramatisch verteld worden, maar er zal ook genoeg humor in verwerkt worden.

Rachel zelf zal worden betrokken bij de totstandkoming van de musical. In april 2007 tekende ze het contract met Joop van den Ende. Dit was het begin van de ontwikkeling van de musical.

De rol van Rachel Hazes zal vanaf het begin worden gedeeld door Chantal Janzen en Hadewych Minis.

De musical zal worden geschreven door Kees Prins en Frank Ketelaar. De regie van de musical is in handen van Ruut Weismann.

André Hazes

André Hazes is een van de grootste volkszangers die Nederland ooit heeft gehad. Zijn nummers zullen terugkomen in de musical. Na zijn dood verscheen er een biografie. Ook zal er een film worden gemaakt over zijn leven. Bekende nummers zijn onder andere Een beetje verliefd, Zij gelooft in mij, Bloed, zweet en tranen, Kleine jongen en De vlieger.

Cast

Chantal Janzen

Chantal Janzen speelde al eerder in musicals van Stage Entertainment. De eerste grote productie waarin Janzen was te zien, was 42nd Street. Daarna speelde ze in onder andere Saturday Night Fever, Beauty and the Beast, Tarzan, Petticoat en Wicked. Op televisie presenteerde ze onder andere De jongen tegen de meisjes en Wie is mijn ex? Als actrice was ze te zien in films als De Hel van 63, Volle Maan en Alles is liefde.

Hadewych Minis

Voor Hadewych Minis is de rol van Rachel Hazes haar eerste rol in een grote musical. Ze speelde al in vele series en films, zoals Majesteit, Loft, Moordwijven en Floor Faber. Ook deed ze mee aan het programma Wie is de mol? van de Avro. Ze won het programma.

Martijn Fischer

Martijn Fischer heeft onder meerdere series (bij)rollen gespeeld. Hij was onder andere te zien in Gooische Vrouwen, Baantjer, Aflijven en Floris. In het theater was hij onder andere te zien in Augustus: Oklahoma.

De overige castleden met een grotere rol zijn onder andere Hajo Bruins (Ciske de Rat, Petticoat), Doris Baaten (Droomvlucht, Mamma Mia!), Tina de Bruin (Toon, De eetclub) en Jan Elbertse (Doe maar!, Toon).

Het ensemble bestaat uit: Jim Deddes, Oscar Aerts, Lidwien Meeuws, Rianne Botma, Jip Smit, Sjoukje Hoogma, Cees Geel, Sophie Veldhuizen, Kok-Hwa Lie, Roy Kullick, Wieneke Remmers, Danny Houtkooper, Boy Ooteman.

Stage Entertainment/Joop van den Ende Theaterproducties

Joop van den Ende Theaterproducties is onderdeel van Stage Entertainment. Het bedrijf zal de productie van de musical verzorgen. In 1999 richtte Joop van den Ende het bedrijf op. Sinds die tijd is het sterk gegroeid. Inmiddels is het bedrijf marktleider op het gebied van musical in Nederland en Duitsland. Daarnaast is het ook actief in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe, eigen musicals (zoals Hij gelooft in mij en Petticoat), de verkoop van tickets en het exploiteren van theaters.
© 2012 - 2018 Blackshadow, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Petticoat de musicalPetticoat is een musical van Joop van den Ende theaterproducties welke vanaf het najaar van 2010 in de theater te aansch…
recensieMusical Next to NormalEen groot succes is het op Broadway en in theaterseizoen 2011/2012 te zien in Nederland: de musical Next to Normal. De N…
'Zie Ze Vliegen', de comedyserie op RTL4Vanaf zaterdag 20 augustus 2011 zal de comedyserie 'Zie Ze Vliegen' te zien zijn op RTL4. De comedy is een kopie van de…
Bloemencorso Bollenstreek 2011 in teken van musicalsOp zaterdag 16 april presenteerde de Bollenstreek een kleurrijke musicalparade. Twintig praalwagens met op elk een ander…
Musical: Joseph and the amazing technicolor dreamcoatMusical: Joseph and the amazing technicolor dreamcoatHet beroemde verhaal van Jozef in het oude Egypte is omgetoverd tot een musical vol kleur die dagelijks voor uitverkocht…
Bronnen en referenties
  • www.musicals.nl

Reageer op het artikel "Hij gelooft in mij Hazes de Musical met Chantal Janzen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Esmeralda, 27-05-2012 20:44 #1
Hi ik wou even vragen wanneer de kaarten verkoop begint voor de musical van Andre Hazes. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Groetjes
Esmeralda Reactie infoteur, 31-05-2012
Beste Esmeralda,

Op www.hazesdemusical.nl staat meer informatie. De kaartverkoop is inmiddel gestart en de voorstelling is alleen in het Delamar theater in Amsterdam te zien.

Groetjes

Infoteur: Blackshadow
Laatste update: 01-10-2012
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Kunst
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!