Mahmoud Ahmadinejad (president Iran) en de messias Mahdi

Mahmoud Ahmadinejad (president Iran) en de messias Mahdi Mahmoud Ahmadinejad (foto) ziet zichzelf als boodschapper van God. Hij zei dat nadat hij in september 2005 de wereldleiders had toegesproken bij de VN. Hij heeft tijdens de Algemene vergadering gebeden voor de spoedige terugkeer van de sjiitische messias, de Mahdi, wiens komst voorafgegaan wordt door een enorme oorlog. Een staatshoofd die zulke denkbeelden koestert is levensgevaarlijk. Vooral Israël dient zich zorgen te maken daar Ahmadinejad gedreigd heeft de Joodse staat te vernietigen.

Wie is de Mahdi?

De Mahdi, die de naam Mohammed kreeg, is geboren in Samara in Irak in 868. Sommige sjiitische bronnen vergelijken het gelaat van de Mahdi als gelijkend op een stralende ster met een zwarte moedervlek op de rechterwang. Bijnamen van de Mahdi zijn o.a.:
 • de Twaalfde Imam
 • de Verloren Imam
 • Montazer (in afwachting)
 • Hojjat (gezaghebbende bron)
 • Saheb Al Zaman (eigenaar van de tijd)

De Mahdi verdween op vijfjarige leeftijd. De periode van zijn afwezigheid valt in twee perioden uiteen, waarvan de eerste periode 96 jaar duurde. In deze periode vertegenwoordigden vier mensen de Mahdi op aarde. Na overlijden van de laatste vertegenwoordiger, begon de tweede periode die nog steeds voortduurt. Veel sjiieten verwachten zijn terugkeer.

Vijf duidelijke tekenen vóór de terugkeer van de Mahdi

Er moeten vijf duidelijke tekenen zich voordoen voordat de Mahdi verschijnt:
 1. De opkomst van een strijder uit Jemen, de Yamanis, die de vijanden van de islam zal aanvallen.
 2. De opkomst van Osman Ben Anbase (Sofiani) die tegenstander is van de Mahdi. Hij krijgt gezelschap van Dajal. Sofiani zal 6 maanden voor de komst van de Mahdi in Mekka, strijd voeren. Sofiani en Dajal zullen Syrië en Jordanië bezetten en van daaruit optrekken. Ze zullen een man (die het goede vertegenwoordigt) uit Khorasan (Iran) treffen. Er zal gestreden worden in de stad Kufa (Irak).
 3. Stemmen uit de hemel. De helderste stem is van de engel Gabriël die de gelovigen zal oproepen zich te scharen rondom de Mahdi.
 4. Het vierde teken is de vernietiging van Sofiani's leger.
 5. Het vijfde teken is de dood van de heilige man Mohhamed bin Hassan (Nafse Zakiye), de zuivere ziel. Twee weken na diens dood zal de Mahdi in Mekka verschijnen.

Jezus Christus is de afgevaardigde van de Mahdi. De Mahdi zal de ring dragen van koning Salomo en de staf van Mozes. Zijn leger van 31 man zal aangroeien tot 10.000, onder wie 50 vrouwen.

De komst van de Mahdi versneld?

De komst van de Mahdi kan niet geforceerd worden. Er zijn echter radicale sjiitische leiders die menen dat de komst wel versneld kan worden. Onder die leiders is ayatollah Mohammed Taghi Mesbah Yazdi. Eén van zijn aanhangers is Mahomoud Ahmadinejad. Ze werken onder de dekmantel Hojjatieh-vereniging. Ayatollah Khomeini was destijds tegen deze vereniging. Toch kreeg Yazdi steeds meer politieke invloed. Hij zou er voor gezorgd hebben dat Ahmadinejad de verkiezingen won.

Vernietiging van Israël

Ahmadinejad wil niet wachten op de komst van de Mahdi maar wil deze juist versnellen. Hij studenten van Yazdi benoemd op gevoelige posten van minister van Binnenlandse Zaken en minister van Inlichtingen. Ook is er een belangrijke adviseur. Hij heet Mojtaba Samare Hashemi. Hij heeft zeer grote invloed op Ahmadinejad. Samare is een extreem-islamitische ideoloog. Hij wordt gevreesd door de ministers die hij in de gaten houdt. Hij heeft ook invloed op het nucleaire programma van Iran. Daar komt bij dat Ahmadinejad in het martelaarschap gelooft. Hij beschouwt dit leven als het laagste bestaan; het echte leven begint pas na de dood. Hij spreekt zich tevens uit voor de vernietiging van Israël. Hij noemt de Holocaust een mythe die bedoeld is om Duitsland in verlegenheid te brengen, internationale sympathie te krijgen en een illegale entiteit in Palestina te vestigen. Hij is niet alleen tegen Israël omdat het Arabisch land bezet, maar ook omdat het seculier is. Hij is ook tegen de VS en tegen het kapitalisme. Ook Engeland beschouwt hij als vijand vanwege de Balfour Verklaring.

Omdat Ahmadinejad de komst van de Mahdi wil bespoedigen is hij bereid tot oorlog met of zonder kernwapens.

Meer informatie: Startpagina - Israëlische leger (IDF) / Israëlische oorlogen .
© 2009 - 2020 Etsel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Joodse identiteit: waarom wordt een Jood 'Jood' genoemd?Er zijn vele namen die in het Jodendom gebruikte worden. Israël, Jacob, Efraïm, om er een paar te noemen. Maar waarom bl…
Fatimiden dynastieDe Fatimidische dynastie had haar zetel in Caïro en heerste van 909 tot 1171. De Fatimiden waren strenge Shi'ieten, met…
De profeet Elia: Joodse commentaren en toelichtingenDe profeet Elia: Joodse commentaren en toelichtingenElia wordt in het Jodendom als één van de belangrijkste profeten gezien. Niet alleen in de tijd van de Bijbel maar ook i…
De oliecrisis van 1979 en haar gevolgen in NederlandDe oliecrisis van 1979 en haar gevolgen in NederlandWaar veel mensen zich de oliecrisis uit 1973/1974 nog wel zullen herinneren (denk bijvoorbeeld aan de autoloze zondagen)…

Tweede Wereldoorlog: Pieterburen in oorlogstijdIn De Marne waren in oorlogstijd twee dorpen waar de Duitse bezetters een garnizoen ondergebracht hadden: de havenplaats…
Israëlische elite eenheden: paratroepen (1949-1967)Het bevel een paratroepen-eenheid op te richten in het Israëlische leger werd uitgevaardigd op 10 mei 1948. De commando-…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Presidential Press, Wikimedia Commons (CC BY-4.0)
 • Mahmoud Ahmadinejad de nucleaire sfinx van Teheran - Yossi Melman en Meir Javedanfar

Reageer op het artikel "Mahmoud Ahmadinejad (president Iran) en de messias Mahdi"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Etsel
Laatste update: Juli 2018
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Oorlog
Special: Israëlische leger en oorlogen
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!