InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Taal > Nieuwste boek Karin Slaughter: Genadeloos

Nieuwste boek Karin Slaughter: Genadeloos

Nieuwste boek Karin Slaughter: Genadeloos Karin Slaughter is een van de meest gelezen crime auteurs in Nederland. In juli 2012 verschijnt het boek Genadeloos waarin Will Trent geconfronteerd wordt met zijn verleden. Genadeloos is het vierde boek uit de Georgia-reeks. Eerder verschenen Genesis, Verbroken en Gevallen in deze serie. De hoofdpersonages uit de Georgia-reeks komen uit de succesvolle Grant County en Atlanta-reeks van Karin Slaughter.

Verhaal

In Genadeloos lijkt Will Trent mede door de liefde voor Sara dan toch afscheid te kunnen nemen met zijn verleden. Tijdens een onderzoek houdt Amanda Wagner Will bewust buiten een onderzoek naar een vermoorde, jonge studente. Will ontdekt dat het verleden hem nooit meer met rust zal kunnen laten. Hij kiest ervoor om zijn eigen onderzoek te gaan verrichten en keert daarvoor terug naar het weeshuis waar hij als baby binnenkwam en als kind is opgegroeid. Onverwacht komt hij daar Amanda tegen.
Tijdens het onderzoek blijkt dat de moord op de studente vele gelijkenissen toont met de allereerste zaak die Amanda behandeld heeft toen ze bij het corps begon. De zaak hield toen direct verband met het geheim rond Wills geboorte. Amanda en Will zullen beide de demonen uit hun verleden moeten overwinnen om te voorkomen dat er zich een nog grotere ramp in Atlanta zal voltrekken.

  • Omvang: 500 p.
  • ISBN: 9789023475750
  • Prijs: ca. 19,90
  • Datum: Juli 2012
  • Uitgeverij: Cargo

Georgia-reeks

Het boek Genadeloos is het vierde boek uit de Georgia-reeks. De Georgia-reeks verenigt de personages van de Atlanta-reeks (Will Trent) met die van de Grant County-reeks (Sara Linton). Eerdere boeken uit deze reeks zijn:

Genesis (2009)

Sara Linton is naar Atlanta gevlucht nadat een gruweldaad haar leven in Grant County toaal heeft verwoest. Ze probeert haar leven weer op te pakken. In het ziekenhuis waar ze werkt, wordt op een dat een zwaar mishandelde, jonge vrouw binnengebracht. Ze raakt in de ban van de mysterieuze vrouw en gaat samen met FBI-agenten Faith Mitchell en Will Trent op onderzoek uit.

Verbroken (2010)

Bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw vraagt Sara Linton Will Trent om hulp. Zijn komst wordt alleen niet door iedereen op prijs gesteld. Het onderzoek vordert en ondertussen doet Will rondvraag naar de feiten rond de dood van Jeffrey. Lena en Sara zijn vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen. Lena komt onder steeds meer druk te staan en Sara's wantrouwen wordt steeds groter.

Gevallen (2011)

Voor Faith Mitchell begint een dag zoals elke andere, echter eindigt deze in een vreselijke nachtmerrie. In het huis van haar moeder wordt ingebroken, een onbekende man wordt vermoordt en er vindt een gijzeling plaats. Haar moeder is spoorloos verdwenen. Ze gaat op onderzoek naar de overvallers van haar moeder. Ooit was de moeder van Faith hoofd van een narcoticabrigade die werd opgeheven vanwege corruptie, waarbij zij als enige werd vrijgepleit.

Personages

De belangrijkste personages uit de Georgia-reeks zijn Sara Linton en Will Trent. Sara Linton is kinderarts en daarnaast de lijkschouwer in Haertsdale, op het platteland van Grant County, Georgia. Ze werd geboren in Haertsdale en groeide daar op. Ze bleek een uitstekende student op de middelbare school en ze ontwikkelde een interesse in wetenschap.
Will Trent werd als baby gevonden in een prullenbak. Hij groeide op in een weeshuis in Atlanta. Toen hij de wettelijke volwassen leeftijd van achttien jaar bereikt verliet hij het huis om op eigen benen te gaan staan.

Karin Slaughter

Karin Slaughter is een van de bekendste en meest gelezen crime auteurs in Nederland. In totaal werden er in Nederland tot en met mei 2012 ruim 2,5 miljoen boeken van haar verkocht. Haar eerste boek verscheen in Nederland verscheen in 2001, Nachtschade. Het boek is het eerste deel uit de Grant County-reeks met in de hoofdrol kinderarts Sara Linton. Daarna volgden in dezelfde reeks de boeken Zoenoffer, Een lichte koude huivering, Onzichtbaar, Trouweloos en Onaantastbaar. Naast de Grant County-reeks schreef ze ook twee boeken in de Atlanta-reeks. In deze boeken speelt politieagent Will Trent de hoofdrol. Triptiek en Versplinterd zijn de boeken die tot op heden in deze reeks zijn verschenen. In de Georgia-reeks worden de twee hoofdpersonen uit de Atlanta en Grant County-reeks verenigd. Naast deze boekenreeksen verschenen ook losse boeken, zoals Onbegrepen, ter gelegenheid van het Maand van het Spannende boek 2008.
© 2012 - 2018 Blackshadow, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Karin Slaughter: Grand County reeksKarin Slaughter is voor veel lezers waarschijnlijk geen onbekende meer. Haar ruwe en ietwat grafische thrillers houden a…
Karin Slaughter: Grant County reeksKarin Slaughter is een van de meest gelezen buitenlandse auteurs in Nederland. Met verschillende boekenreeksen heeft ze…
Recensie: Veroordeeld - Karin SlaughterrecensieRecensie: Veroordeeld - Karin SlaughterVeroordeeld is een literaire thriller van Karin Slaughter. Het speelt zich af in het Atlanta van de jaren 70. Dat vrouwe…
Reeksen van thrillers door drie Amerikaanse schrijfstersReeksen van thrillers door drie Amerikaanse schrijfstersWie van literaire thrillers houdt, kent ongetwijfeld Karin Slaughter. Zij is een van de bekendste Amerikaanse thrillersc…
Boekverslag: Karin Slaughter 'Stille zonde' (Georgia 5)Boekverslag: Karin Slaughter 'Stille zonde' (Georgia 5)Karin Slaughter (1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, die bekend is geworden door haar thrillers uit de Grant C…
Bronnen en referenties
  • www.uitgeverijcargo.nl

Reageer op het artikel "Nieuwste boek Karin Slaughter: Genadeloos"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Blackshadow
Gepubliceerd: 09-05-2012
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Taal
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!