Proefabonnement op een krant, gratis of met korting

Proefabonnement op een krant, gratis of met korting Een abonnement op een krant is duur, zeker als je ziet dat je ook gratis een krant kunt meepakken in het openbaar vervoer en televisie en teletekst ook veel nieuws bieden. Maar veel mensen willen toch lekker een kwaliteitskrant lezen, thuis aan de tafel. Kun je een abonnement niet betalen, of weet je nog niet welke krant het beste bij je past? Ga dan voor een proefabonnement!

Een proefabonnement op een krant

Er bestaan diverse soorten proefabonnementen op dagbladen. Van een week tot meerdere maanden, van gratis tot flinke kosten, en abonnementen die automatisch doorlopen tot abonnementen die na de afgesproken periode vanzelf stopt. Ook zijn er vaak speciale aanbiedingen voor studenten of voor minima. Tegenwoordige bieden vrijwel alle landelijke dagbladen een of meerdere soorten proefabonnementen aan, het hele jaar door. De motieven die mensen hebben om er gebruik van te maken zijn ook zeer divers. Sommigen kunnen een jaarabonnement niet betalen of kunnen niet kiezen en nemen telkens ergens anders een kortlopend abonnement. Maar het is natuurlijk ook een manier om goedkoop aan je nieuws te komen, of een manier om te besparen in economisch wat onzekere tijden, zeker zo met de economische crisis.

De proefabonnementen op een rijtje

Hier vindt je een overzicht van de soorten krantenabonnementen op proef die in Nederland worden aangeboden.

De Telegraaf

De Telegraaf is toch wel de krant voor de mensen die van een vette roddel op zijn tijd houden. Chocoladeletters op de voorpagina, de inkt aan je vingers, maar op het gebied van showbizz en koningshuis ontgaat je geen detail. De mogelijkheden voor de Telegraaf zijn als volgt:
 • 4 weken voor € 11,00. (bespaar € 25,80)
 • 6 weekenden voor € 11,00. (bespaar € 5,00)
 • 6 weken voor € 16,50. (bespaar € 39,50)

De Volkskrant

De Volkskrant staat voor degelijkheid een kwaliteit. Al jaren staat deze krant bekend als een van de betere Nederlandse nieuwsbladen. Voor de serieuze lezer die graag tot in detail op de hoogte is van alle actualiteiten is dit zeker een aanrader. De Volkskrant biedt slechts één normale proefabonnement aan, maar er is er ook een speciaal voor studenten:
 • 4 weken voor € 9,95. (bespaar € 24,05)
 • 1 maand voor € 12,50. (bespaar € 21,10) Alleen voor studenten

NRC Handelsblad

Het NRC is mijn persoonlijke favoriet. Het is een dikke en zakelijke krant, maar altijd zeer goed en nauwkeurig. Wie interesse heeft in buitenlands nieuws vindt hier waarschijnlijk de beste buitenland rubriek in Nederland. Ze hebben goede correspondenten in alle uithoeken van de wereld. Het NRC Handelsblad heeft twee soorten proefabonnement in de aanbieding, een voor doordeweeks en een voor het weekend:
 • 5 weken voor € 10,00. (bespaar € 48,50)
 • 8 weekenden voor € 10,00. U bespaart € 27,60

AD Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad is eigenlijk een hele gewone krant. De berichten worden wat luchtiger gebracht dan in de zakelijke kranten en er is wat minder plaats voor opiniestukken zoals je die in bijvoorbeeld de Volkskrant wel veel ziet. Het fijne van deze krant is dat je ook een regio gebonden editie kunt nemen. Je hebt er dan bijvoorbeeld een katern a la Utrechts Nieuwsblad of Amersfoortse Courant bij. Het AD kent de volgende mogelijkheden:
 • 6 weken voor € 17,50. (bespaar € 24,50)
 • 10 weekenden voor € 19,95. (bespaar € 3,05)

Trouw

Trouw is de krant die bekend staat als compleet en toegankelijk. De omschakeling naar het handzame formaat dat het nu heeft wordt door de lezers over het algemeen als positief ervaren. Het dagblad is ook bij studenten erg populair. Trouw biedt de volgende proefabonnementen aan:
 • 4 weken voor € 11,50. (bespaar € 23,50)
 • 8 weken voor € 18,50. (bespaar € 51,50)

Het Financiële Dagblad

De naam van deze krant laat niets te raden over als het gaat om waar de focus ligt. Het Financiële Dagblad brengt naast financiën ook veel diepgang op het gebied van politiek en carrière. In het wekelijks magazine lees je ook veel over bijvoorbeeld cultuur en lifestyle. Het FD biedt de volgende aanbieden:
 • 6 weken voor € 12,00. (bespaar € 63,00)

NRC next plus

Nrc next is hoofdzakelijk in trek bij jongeren en mensen van middelbare leeftijd. Vooral mensen die weinig tijd hebben of een handzame krant willen lezen in het openbaar vervoer die meer kwaliteit biedt dan de gratis kranten op de stations. Nrc.next plus biedt:
 • 4 weken voor € 12,00. (bespaar € 19,80)

Diverse meer regionale kranten zoals Het Parool, De Groene Amsterdammer, De Gooi- en Eemlander, Ijmuider Courant of Leidsch Dagblad bieden ook proefabonnementen aan, maar deze staan hier niet vermeldt.
© 2009 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke krant past bij mij: Nederlandse dagbladenWelke krant past bij mij: Nederlandse dagbladenEen dagelijks terugkerende activiteit voor velen: op je gemakje de krant lezen en het nieuws van vandaag doorkijken. Het…
De krant: van stuk hout tot tabloidDe krant komt steeds meer in de verdrukking door de moderne technologie. Op internet staan vele kranten al online. Heeft…
NRC Handelsblad: liberale kwaliteitskrantNRC Handelsblad: liberale kwaliteitskrantHet NRC Handelsblad is een kwaliteitskrant met voor elk wat wils. Online lezen van de krant, een iPad abonnement (of tab…

Die Fledermaus - Johann Strauss jrDie Fledermaus is de meest uitgevoerde en meest populaire operette die ooit geschreven is. Die Fledermaus is de derde op…
De kunst van de komedieBij het woord ‘komedie’ denken we al gauw aan de romantische filmkomedies met bekende Amerikaanse acteurs. Of de grappig…
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 02-07-2015
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.