Verjaardagswensen

Verjaardagswensen Een verjaardagswens: dit is een vaak persoonlijke boodschap voor de jarige. Met een verjaardagswens laat je aan de jarige zien wat je voor hem of haar voelt, of je laat weten hoezeer je de jarige alle geluk en gezondheid toewenst. Een verjaardasgwens geeft een extra tintje aan een kaart of cadeau.

Verjaardagswens

Een verjaardag is een bijzondere dag. Kinderen kijken er erg naar uit, zijn benieuwd naar de cadeautjes, de taart en het bezoek. Volwassenen vieren hun verjaardag wat minder vaak. Vooral op speciale dagen wordt een verjaardag uitbundig gevierd: 16 jaar, 18 jaar, 21 jaar, 30 jaar, 40 jaar, 50 jaar, 60 jaar etc. Dit zijn de mijlpalen in de leeftijd van de mens.

Een verjaardagswens is een wens die je iemand toeschrijft op zijn of haar verjaardag. Dit kan aan een kind zijn, maar meestal aan een volwassene. Kinderen begrijpen verjaardagswensen minder goed, vooral kinderen onder de acht jaar zien nog niet echt de boodschap achter een verjaardagswens.

Een verjaardagswens maken

Een verjaardagswens maak je het beste zelf, zodat deze ook persoonlijk is. Eigenlijk is een verjaardagswens een persoonlijke boodschap. Het leukste is wanneer u dit op rijm doet. Vermeld bij voorkeur de naam in de verjaardagswens, en de leeftijd die de persoon is geworden. Dat maakt de wens echt persoonlijk. Een voorbeeld kan zijn:

De allerbeste wensen
bieden wij jou vandaag
Want het is de 30e april
dat jij je verjaardag vieren gaat
Voor de allerliefste Linda
Geef ik deze verjaardagswens
Want jij bent een heel bijzonder mens
Gefeliciteerd met je verjaardag

Dit maakt de boodschap heel persoonlijk. Je zou ook iets kunnen vertellen over het werk of de hobby van deze persoon. Vind u het moeilijk om iets te verzinnen? U hebt vast eerder een sinterklaasgedicht gemaakt. Het principe is hetzelfde, alleen komt nu de verjaardag erin voor. Voor kinderen is het vaak wat aanpassen: maak de verjaardagswens heel simpel. Hoe jonger het kind, hoe korter de verjaardagswens mag zijn. Een kind van vier jaar kan een lange verjaardagswens niet goed begrijpen. Een kind van twaalf jaar begrijpt echter de boodschap wel achter een wens.

Kaarten met wensen

Een verjaardagswens kan je op een kaart schrijven. In je eigen handschrift maakt het de kaart veel persoonlijker. Er zijn ook kant en klare kaarten te koop met een verjaardagswens. Meestal zijn deze heel algemeen.

Va het internet kan je ook verjaardagskaarten bestellen. Je kan ze een persoonlijk tintje meegeven door zelf een foto toe te voegen en je eigen verjaardagswens erin te zetten. Doe je dit via het internet, dan zal de verjaardagswens afgedrukt worden. Uw eigen handschrift staat er dan niet op. Gebruik daarom vooral op gedrukte kaarten de naam van de jarige. Deze weet dan dat u de verjaardagswens persoonlijk hebt gemaakt.

Verjaardagswens uitzoeken

Via het internet kunt u ook een verjaardagswens uitzoeken. Er zijn diverse websites die dit aanbieden. Wel zijn deze verjaardagswensen heel algemeen. Wilt u ze een persoonlijk tintje geven, vervang dan een aantal woorden. Wees hier creatief in. Vind u het echt moeilijk, vraag dan aan iemand anders om te helpen.

Verjaardagswens versturen

Een verjaardagswens kan via de post verstuurd worden: op een mooie kaart of in een brief. Maar ook kan een korte verjaardagswens op een taart gezet worden. Verras de jarige die bij u thuis woont door een verjaardagswens op een aparte plek in huis te hangen, waar degene het helemaal niet verwacht. Dat is pas een verassing.

Een verjaardagswens kan ook per sms verstuurd worden. Of via de email. Ook op sociale netwerken zoals Hyves, Facebook of Goole+ kunnen verjaardagswensen achter gelaten worden. Een verjaardagswens via de post wordt vaak gedaan aan mensen die u persoonlijk kent: familie en goede vrienden. Via de sms, email of sociaal netwerk een verjaardagswens versturen is iets minder persoonlijk, maar wel heel leuke voor de ontvanger.

Een verjaardagswens kan ook in een cadeau verwerkt worden. Bijvoorbeeld een knuffelbeer die een shirt draagt met tekst. Of een schilderijtje met een verjaardagswens erop. In deze gevallen doe je de verjaardagswens cadeau. Wanneer deze persoonlijk is opgesteld, is het een leuk persoonlijk cadeau dat de jarige blij zal maken. Er zijn ook kan ten klare gifts met verjaardagswensen te koop. Deze zijn vaak wel heel algemeen. Deze gifts worden wel gewaardeerd maar minder lang bewaard door de jarige. Omdat het persoonlijk tintje eraan ontbreekt. Hetzelfde geldt voor verjaardagskaarten: wanneer deze persoonlijk voor de jarige zijn, zullen ze langer bewaard en gekoesterd worden.
© 2011 - 2024 Bibiana, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leuke en originele verjaardagswensenLeuke en originele verjaardagswensenIedereen vindt het leuk om een kaartje te krijgen op zijn of haar verjaardag. Het is alleen niet altijd even makkelijk o…
Leuke en romantische verjaardagswensen voor geliefdenLeuke en romantische verjaardagswensen voor geliefdenEen verjaardag is altijd een rede voor een feestje. De verjaardag van een geliefde is natuurlijk extra speciaal. Je geli…
Hiep, hiep, hoera, een verjaardag!Hiep, hiep, hoera, een verjaardag!Verjaardagsfeestjes zijn van alle tijden, niet helemaal. Het is handig om te wéten wanneer je jarig bent. Toen het eenma…
Goedkope gemakkelijke taarten: Monchou taartGoedkope gemakkelijke taarten: Monchou taartBij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Taarten bij de bakker kunnen aardig in de kosten lopen, ze zijn namelijk vrij…
Familiale feestdagen in RomeFamiliale feestdagen in RomeFamilie speelde een belangrijke rol in het Romeinse Rijk. Om de familie en de voorvaderen te eren, was er een jaarlijks…
Bronnen en referenties
  • http://www.verjaardagwensen.nl/verjaardag-wensen.html
Bibiana (1.560 artikelen)
Laatste update: 01-09-2014
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.