Origami: Konijn

Origami: Konijn Origami is de kunst van het vouwen van papier. In dit artikel leg ik uit hoe je een simpel konijntje kan vouwen. Dit is niet zo moeilijk, maar wel erg leuk om te doen. Het enige wat je nodig hebt is een vierkant stuk papier. Dit kan origami papier zijn, maar ook gewoon A4-papier.

Wat heb je nodig?

Voor origami heb je uiteraard papier nodig, het is niet voor niets de kunst van het vouwen van papier. In hobbywinkels kun je speciaal origami papier halen, dit zijn kleine vierkante velletjes in verschillende kleuren. Je kan eventueel ook gewoon A4-papier gebruiken, maar dit is een stuk dikker dan origami papier en daardoor moeilijker te vouwen. Voordat je begint met vouwen is het handig om te zorgen voor een schone ondergrond. Je wilt namelijk geen kruimels of viezigheid aan je papier hebben. Ook een schaar kan erg handig zijn om bij de hand te hebben, maar dit is niet nodig.

Stap 2Stap 2

Stap 1

We beginnen met het dubbel vouwen van het papiertje. Dit doe je op zo'n manier dat als je het papier open vouwt, er vier kleine vierkantjes ontstaan. Voor het mooiste resultaat moet je zo recht en netjes mogelijk vouwen. Nu moet je het papier schuin vouwen, zodat je een driehoek krijgt. Dit doe je weer beide kanten op. Daarna vouw je het papier helemaal open. Als je het goed gedaan hebt zie je nu acht kleine driehoekjes.

Stap 2

Vouw het papier nu weer dubbel. Je hebt dan een langwerpig papiertje. Deze houd je vast in het midden van de vouwrand. Daarna duw je de rand naar beneden, dit doe je aan beide kanten. Als je dit aan beide kanten hebt gedaan, ontstaat er een driehoek.

Stap 3

Pak nu een van de hoekjes van de driehoek en vouw deze naar boven naar de bovenste punt. Met het andere hoekje doe je dit ook. Daarna pak je weer de hoekjes en deze vouw je naar het midden. Nu pak je de bovenste hoekjes en deze vouw je in de andere hoekjes. Zoals op de volgende foto te zien is.

Stap 4

Nu draaien we onze driehoek om. We gaan verder aan de andere kant. Je pakt nu de hoeken en vouwt deze naar beneden. Daarna pak je de uitstekende hoeken en deze vouw je naar buiten. Nu moet je de hoeken weer naar binnen vouwen. Als je het goed hebt gedaan, ziet je papiertje er ongeveer zoals op de volgende foto uit.

Stap 5

Dit is de laatste en leukste stap. Het konijntje is nu nog plat, hier gaan we verandering in brengen. Hij moet namelijk opgeblazen worden. Pak je papiertje op zoals op de foto, maar dan met twee handen. Daarna blaas je in het kleine gaatje aan de voorkant.

Het eindresultaat staat bovenaan in dit artikel. Mocht je iets niet snappen dan hoor ik het graag. Ik zal proberen om zo duidelijk mogelijk antwoord te geven.

Lees verder

© 2012 - 2024 Ghostattack, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
DIY: jouw kamer - origamiEen van de manieren waarop je gemakkelijk en goedkoop zelf je kamer kan decoreren, is met origami. Hoe leuk is het als j…
Origami kraanvogel vouwenOrigami kraanvogel vouwenVoor de Japanners is de kraanvogels het symbool voor geluk en gezondheid. Er is een oude traditie dat wanneer iemand 100…
Konijnenziekte: GasKonijnenziekte: GasKonijnen hebben een erg gevoelig maag en darmstelsel. Wanneer je konijn erg rusteloos is, steeds een andere plek in zijn…

Maritieme Kunst van Willem EerlandMaritieme Kunst van Willem EerlandWillem Eerland (1950) schildert maritieme taferelen: zeilschepen op de oceaan, motorschepen in de haven, reddingboten ti…
Walt Disney Concert Hall een architectonische analyseMidden in Los Angeles staat de Walt Disney Concert Hall, naar een ontwerp van Frank Gehry. De bouw duurde in totaal 16 j…
Ghostattack (69 artikelen)
Laatste update: 16-11-2012
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Kunst
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.