InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Feestdagen > Christelijke feestdagen met hun betekenis

Christelijke feestdagen met hun betekenis

Christelijke feestdagen met hun betekenis Onze samenleving kent verschillende Christelijk feestdagen waarop wij niet werken. Wanneer vinden deze feestdagen plaats, maar wat betekenen deze feestdagen eigenlijk voor een Christen.
Christenen vieren gedurende het jaar verschillende feestdagen waarop niet gewerkt mag worden. Gedurende het jaar vinden al deze feestdagen plaats. Deze feestdagen zijn voor Christenen erg belangrijk, maar wat houden deze dagen precies in en wat gedenken Christenen op deze dagen.

Hieronder vindt u de verschillende feestdagen met hun betekenis en de datum waarop deze gevierd worden.

Goede vrijdag

Wordt gevierd op 21 maart 2008.
Deze dag is als enige geen officiële feestdag. Op deze dag wordt er gewoon gewerkt. Voor Christenen is deze feestdag de belangrijkste dag van het hele jaar. Op deze dag wordt herdacht dat Jezus Christus aan het kruis is gestorven voor de gehele mensheid en zijn werk heeft volbracht.

1ste en 2de Paasdag

Worden dit jaar gevierd op 23 en 24 maart 2008.
Op deze 2 feestdagen wordt herdacht dat Jezus Christus na 3 dagen uit zijn graf is verrezen en is verschenen aan zijn discipelen. Jezus Christus heeft zelf de belofte gegeven dat hij de tempel zou afbreken en in 3 dagen zou opbouwen. Dit sloeg op zijn dood en opstanding.

Hemelvaartsdag

Wordt dit jaar gevierd op 1 mei 2008.
Deze feestdag staat in het teken van de hemelvaart van Jezus Christus. Nadat Jezus zich aan al zijn discipelen had getoond maakte hij kenbaar dat hij terug zou gaan naar zijn Vader in de Hemel. Deze hemelvaart geschiede in het bijzijn van zijn discipelen.

1ste en 2de Pinksterdag

Worden dit jaar gevierd op 11 en 12 mei 2008.
Op deze 2 feestdagen wordt herdacht dat de Heilige Geest is uitgestort. Voordat Jezus Christus ten Hemel voer heeft hij zijn discipelen beloofd dat hij een trooster zou zenden. Deze trooster is de Heilige Geest die zijn discipelen zou helpen met het verkondigen van Zijn Woord.

1ste en 2de kerstdag

Worden dit jaar gevierd op 25 en 26 december 2008.
Op deze 2 feestdagen wordt de geboorte van Jezus Christus herdacht.
© 2008 - 2017 Nannie78, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wanneer vallen de Belgische feestdagen in 2016?Wanneer vallen de Belgische feestdagen in 2016?Feestdagen zijn voor velen een synoniem geworden voor een vrije dag. Aan de oorspronkelijke betekenis wordt vaak niet me…
Wat zijn de nationale feestdagen?Wat zijn de nationale feestdagen?In Nederland hebben wij zeven nationale feestdagen. Dit zijn dagen waarop wij iets te vieren hebben en veel werknemers v…
Pinksteren (pentekostos)Pinksteren (pentekostos)Met Pinksteren vieren we de uitstorting van de Heilige Geest. Hiermee werd ook het begin van de Christelijke Kerk gemark…

Reageer op het artikel "Christelijke feestdagen met hun betekenis"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Leny Koper, 02-04-2008 00:23 #2
Geachte nannie78,
U schrijft in uw artikel dat Goede Vrijdag het belangrijkste feest van het jaar voor de christenen is, dat is echter niet waar. Goede vrijdag is voor christenen inderdaad de dag dat Christus aan het kruis gestorven is, maar Pasen is het grootste en belangrijkste feest vannhet jaar voor de christenen, daar ligt de kern van het christendom dat Christus door zijn verrijzenis de dood heeft overwonnen niet alleen voor Hem maar voor alle mensen.
Als Christus niet was verrezen was er nooit een Pasen geweest en was Gode vrijdag nooit gevierd zoals het gevierd wordt. Dit ter aanvulling!
Met vriendelijke groeten, LK

Bert Rijkmans, 24-03-2008 11:42 #1
Kunt u ook uitleggen waar deze 2de feestdag vandaan komt?
Sinds wanneer kennen wij in Nederland deze 2de dag?

Infoteur: Nannie78
Gepubliceerd: 20-03-2008
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Reacties: 2
Schrijf mee!