Australische gezins- en relatie psychologe Adrienne Burgess

De Australische Adrienne Burgess is auteur, onderzoekster, beleidsadviseur, gezins- en relatiepsychologe. Ze is geboren in Australië maar woont en werkt in Londen met haar gezin. In Engeland is ze een fenomeen. Een behoorlijk invloedrijke dame. De Britse politiek schakelt haar regelmatig in voor deskundig advies over het vaderschap en gezinskwesties. Het onderzoek van Adrienne Burgess over het vaderschap zorgt voor vele discussies. Ze is schrijfster van het populaire relatieboek: Will you still love me tomorrow.

Adrienne Burgess

De Australische Adrienne Burgess is schrijfster, onderzoeksjournaliste, beleidsadviseur, gezins- en relatiepsychologe. Ze is gespecialiseerd in familiezaken en relatie expert. Ze is geboren in Brisbane, Australië, ze groeide op in Canberra Australië en studeerde o.a. aan de universiteit van Canberra, Engels aan de universiteit van Bristol, Engeland en aan de Vrije Universiteit van Berlijn, Duitsland. Sinds haar 18de is ze professioneel schrijfster. Ze is getrouwd en woont in Londen. Regelmatig wordt er een beroep op haar vakkennis gedaan en ze verschijnt veel op tv of ze is te horen op de radio. Ze heeft veel invloed. Ze is de auteur van het populaire relatieboek: “Will you love me tomorrow,” waarin ze beschrijft welke risicofactoren een relatie kunnen ondermijden, en wat je kan doen om je relatie te redden en te behouden.

Perfecte partner

De ondertitel van het populaire relatieboek van Adrienne Burgess Will you still love me tomorrow, luidt: “De perfecte partner vinden en houden.” Zodra iemand verliefd is, zijn de gevoelens irrationeel. Je bent blind. De persoon waar je verliefd op bent zie je door een roze bril. Enkel de goede eigenschappen wil je zien in je nieuwe geliefde. Maar, hoe weet je nu zeker dat je verliefd bent op de persoon of dat je verliefd bent omdat je verslaafd bent aan de gevoelens van verliefdheid? En, welke partner is geschikt voor jou en welke niet? Hoe kan je er voor zorgen dat deze verliefdheid overgaat in een langdurige liefde?

Test

Het boek van Adrienne Burgess Will you still love me tomorrow staat vol met relatie tests en checklijstjes. Deze zijn gebaseerd op gedegen onderzoek, zodat de lezer kan ontdekken of zijn relatie te maken heeft met gelukkige of ongelukkige kenmerken. Welke factoren breken of maken de nieuwe relatie? Door de vele tests kan de lezer ontdekken of de nieuwe partner de perfecte partner is. Of de persoonlijkheid van je nieuwe partner bij jou past. Belangrijk hierbij is dat de verwachtingen van de beidde partners op dezelfde lijn liggen.

Voor wie geschikt?

Voor wie is het boek Will you still love me tomorrow van de Australische relatie expert Adrienne Burgess geschikt? Jong, oud, heteroseksueel of homoseksueel, van kalverliefde tot gezinsvorming, voor iedereen die te maken heeft met verliefdheid, is het boek geschikt. De lezer staat een boek vol informatie over de relatie te wachten. De lezer kan behoorlijk geconfronteerd worden door de vele relatie tests in het boek over de eigen relatie. Maar, ook voor die lezers die geen relatie hebben is het een waardevol boek. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Adviseur

In Engeland is Adrienne Burgess een veelgevraagd adviseur. Ze adviseert de Britse politiek over:
 • Gezinskwesties,
 • Gezinsbeleid,
 • Vaderschap,
Daarnaast geeft ze workshops en adviseert ze op grote schaal over het vaderschap en over relatiekwesties voor getrouwde echtparen. Haar visie op het vaderschap hebben in Engeland gezorgd voor een nieuw beleid. Ook haar ideeën over hoe kinderen het beste ondersteund kunnen worden door zowel de beidde ouders als de omgeving zorgen voor vele discussies in – voornamelijk – Engeland.

Boeken

De volgende titels heeft de Australische gezins- en relatiepsychologe op haar naam staan:
 • Men and their childeren, (Mannen en hun kinderen met voorstellen voor een nieuw overheidsbeleid)
 • Fatherhood Reclaimed, (Het vaderinstinct)
 • A complete Parent,
 • Will you still love me tomorrow?

Het vaderinstinct

Adrienne Burgess heeft vele gesprekken met vaders gehad voor haar sociale onderzoek en deze gepubliceerd in het boek: Het vaderinstinct. Het is een boek geworden over de vader in de westerse wereld. Haar boek is een stem van vele vaders. Vele vooroordelen worden omgegooid. Hoe ziet de dagelijkse werkelijk er uit voor een vader? Wat is de onderscheid tussen de vaderrol en de moederrol? De vader als kostwinnaar en de gescheiden vader krijgen speciale aandacht in het boek. Vaders blijken veel meer betrokken te zijn bij hun kinderen dan over het algemeen wordt aangenomen. Ooit gehoord van de term: “moedermaffia”? Het is een term dat in het boek Het Vaderinstinct staat. Het boek staat vol met citaten van vaders met wie Adrienne Burgess gesproken heeft voor haar onderzoek.
© 2013 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Turkse taal: benamingen voor familieIn de Turkse taal wordt er voor bijna ieder lid van een familie een andere benaming gebruikt. Als je begint met Turks te…
Vernoemen naar familieledenVernoemen naar familieledenVroeger werd er standaard vernoemd. De pasgeborene kreeg een of meerdere namen die al veelvuldig in de familie voorkwame…
Welke naam krijgt de baby?Welke naam krijgt de baby?Welke naam krijgt de baby? De meeste kinderen worden, ook nu nog, vernoemd naar een naast familielid. Maar dit gebruik b…
Een onbekende biologische vaderEen onbekende biologische vaderUit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 kinderen een andere biologische vader heeft dan gedacht. Het zou je maar gebeuren, d…

Cecily von Ziegesar - schrijfster van onder meer Gossip GirlCecily von Ziegesar - schrijfster van onder meer Gossip GirlOngeveer dertig boeken heeft Cecily von Ziegesar op haar naam staan. Van het immens populaire Gossip Girl tot de spin-of…
M.C. Beaton’s Agatha Raisin: moord in de CotswoldsM.C. Beaton’s Agatha Raisin: moord in de CotswoldsAgatha Christie met een twist, zo kun je de verhalen van M.C. Beaton noemen. Agatha Christie is Agatha Raisin: een allee…
Bronnen en referenties
 • http://www.adrienneburgess.com/
 • http://www.psychologiemagazine.nl/web/Artikelpagina/Weinig-intimiteit.htm
 • http://www.bol.com/nl/p/will-you-still-love-me-tomorrow/1001004001647804/
 • http://www.blakefriedmann.co.uk/bookClients/_101/
 • http://www.guardian.co.uk/profile/adrienne-burgess
 • http://www.bol.com/nl/p/het-vaderinstinct/666758255/
 • http://www.ikvader.nl/tags-nieuws/moedermafia
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 08-07-2013
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Biografie
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.