De genealogische thriller door Dan Waddell

De genealogische thriller door Dan Waddell In Nederland wordt een nieuw genre geïntroduceerd door auteur Dan Waddell. Dit is de genealogische thriller. Dan Waddell is bekend als de man achter de succesvolle BBC-serie “Who Do You Think You Are?” Zijn drie thrillers zijn misschien vergezocht, maar desondanks zeer spannend en goed verteld. Voor iedereen die geïnteresseerd is in genealogie en graag thrillers leest.

Biografie Dan Waddell

Dan James Waddell werd geboren in Pudsey, West Yorkshire. Zijn vader was de dartscommentator Sid Waddell (overleden augustus 2012). Dan begint zijn loopbaan als journalist en raakt in die hoedanigheid betrokken bij de tv-serie Survivor. Dan kreeg samen met zijn eerste vrouw Emma een zoon Dougie. Emma kreeg borstkanker en in maart 2006 stierf ze na een slopend ziektebed. Eind 2006 verhuisde Dan met zijn zoon Dougie naar Chiswick in West-Londen. Zijn zoon raakte hier al snel bevriend met Maya. Via speelafspraakjes leerde Dan de moeder van Maya steeds beter kennen en in mei 2009 trouwden ze. Seema en Dan kregen in september van datzelfde jaar een zoontje, genaamd Vinnie.

Genealogische boeken Dan Waddell

Dan Waddell schreef drie delen in de genealogische thrillerserie waarin genealoog Nigel Barnes, samen met hoofdinspecteur Grant Forster de hoofdrol speelt.

"The Blood Detective" in het Nederlands vertaald onder de naam “Bloedlijn”

Dit boek draait om een aantal moorden in de huidige tijd die overeenkomsten vertonen met een serie moorden gepleegd in 1897.
Inspecteur Grant Foster roept de hulp in van genealoog Nigel Barnes wanneer hij op één van de lijken een genealogische code aantreft. Hoe zijn de moorden uit het Victoriaanse tijdperk en de hedendaagse moorden met elkaar verweven? Het boek werd genomineerd voor de Cezam Priz Littéraire, de CWA John Creasy New Blood Dagger en voor de Macavity First Book Award.

"Blood Atonement" in het Nederlands vertaald onder de naam “Bloedwraak”

Nog maar net genezen van de verwondingen die inspecteur Grant Foster in het eerste deel opliep, wordt hij geconfronteerd met een tweede moord. In de achtertuin van haar huis wordt het lijk van een gescheiden vrouw gevonden. Haar veertienjarige dochter wordt vermist. Het verleden van de vrouw blijkt moeilijk te achterhalen, zodat Foster opnieuw de hulp inroept van genealoog Nigel Barnes. Dit maal blijkt de oorsprong van de moord te liggen in 1890. Met behulp van genealogie en DNA-onderzoek komen de twee speurders langzaam achter de waarheid.

One Soul Less

Dit boek is nog in de maak en wordt het derde boek in de genealogische thrillerserie met Nigel Barnes en hoofdinspecteur Grant Foster in de hoofdrol.

Overige boeken

Naast zijn genealogische serie heeft Dan Waddell nog meer boeken geschreven:
  • Unsinkable is geschreven onder het pseudoniem Dan James. Dit is een roman met als achtergrond de ondergang van de Titanic en de 'siege of Sidney street'. Dit was een vuurgevecht in het Londense East End op 3 januari 1911. Hierbij omsingelde zo'n honderd agenten een huis waarin Russische anarchisten zich schuilhielden. Twee van de anarchisten werden hierbij gedood. In het boek worden deze twee gebeurtenissen aan elkaar gekoppeld.
  • Who Do You Think You Are? Dit is een non-fictie boek over genealogie. Wie ben je en waar kom je vandaan? Hoe en waar begin je je onderzoek naar het verleden. Een boek vol feiten, tips en internetlinks. De BBC-serie “Who Do You Think You Are?” is gebaseerd op dit boek. In Nederland kennen we een variant op deze serie, genaamd “Verre Verwanten”.
  • How To Be A Detective. Dit is een kinderboek waarin je leert te denken als Sherlock Holmes. Voor ieder kind dat graag een detective wil worden.
  • Naar aanleiding van de tv-serie Survivor bracht Dan Waddell twee boeken uit vol interviews, waarin 16 “schipbreukelingen” worden gevolgd tijdens de ultieme survivaltest. Wij kennen deze tv-serie onder de naam “Expeditie Robinson”.
    1. Survivor: Trust No One: The Official Inside Story of TV's Toughest Challenge
    2. Survivor - Panama: The Official Companion to the Second Series of TV's Biggest Challenge
© 2013 - 2023 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boeken, het thrillergenreBoeken, het thrillergenreIn Nederland zijn thrillers het populairste boekengenre. Thrillers worden het best verkocht en ook in de bibliotheken wo…
Hoe schrijf je een thriller?Hoe schrijf je een thriller?Thrillers zijn erg geliefd bij het publiek. Zelf een echte pageturner schrijven is nog helemaal niet zo gemakkelijk, wan…
De Mormonen en stamboomonderzoekDe Mormonen en stamboomonderzoekDe Mormonen houden het grootste genealogische archief ter wereld bij. Bovendien hebben zij de door hun ingescande akten…
Welterusten Kleine Beer van Martin Waddell en Barbarba FirthWelterusten Kleine Beer van Martin Waddell en Barbarba FirthLieve slimme speelse Kleine Beer en goeiige koddige Grote Beer wonen in een heerlijk knus berenhol. In Welterusten..Klei…

Architect Walter GropiusWalter Gropius was een architect die onder andere bekend werd door het Bauhaus. Naast gebouwen ontwierp hij ook stoelen,…
Thrillerauteur Tom ClancyThrillerauteur Tom ClancyTom Clancy was één van de best verdiende schrijvers ter wereld. Hij verdiende niet alleen geld met schrijven, maar ook d…
Bronnen en referenties
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 21-06-2016
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Biografie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.