InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Biografie > Biografie: Harry Potter

Biografie: Harry Potter

Biografie: Harry Potter Harry James Potter is het wereldbekende fictieve personage dat de hoofdrol speelt in de serie die zijn naam draagt: Harry Potter. Samen met zijn twee beste vrienden Ron Weasley en Hermione Granger maakt deze held avonturen mee die allemaal een ding tot doel hebben, het verslaan van de slechterik Voldemort.

Biografie

Harry en zijn familie

Harry James Potter werd geboren als zoon van Lily Evans en James Potter. Hij heeft en echter nooit gekend, omdat de slechte tovenaar Voldemort de familie om het leven bracht nadat zij verraden waren door hun geheimhouder en vriend Peter Pettigrew. Nadat eerst James en Lily gestorven waren wilde Voldemort Harry vermoorden, maar dit kon hij niet. In plaats van het einde van Harry, werd de doodsvloek het einde van Voldemort. Harry hield een bliksemschichtvormig litteken over aan deze nacht en groeide ouderloos op.

Hij kwam terecht bij de familie van zijn moeder die muggles waren. Daarom wist Harry lange tijd niets af van de tovenaarswereld. Hij werd niet goed behandeld door de Dursleys. Hij sliep gedurende zijn jeugd vooral in een bezemkast en werd erg gepest door zijn neef Dudley. Als Harry een brief krijgt voor Hogwarts, proberen zijn oom en tante uit allermacht tegen te gaan dat Harry de wereld der tovenaars ontdekt. Hierin slagen ze niet en zo wordt Harry leerling aan Hogwarts.

In schijn schooltijd raakt Harry erg close met de Weasleys, de familie van zijn beste vriend Ron. Hij gaat hen zien als een tweede familie. Verder ontmoet hij zijn peetvader Sirius Black.

Harry en de liefde

Harry heeft twee liefdes in zijn leven. Allereerst is hij hevig verliefd op een meisje genaamd Cho Chang. Dit is wederzijds, maar nooit bloeit er echt iets op omdat beiden zich in een moeilijke positie bevinden. Cho omdat ze zojuist haar vriend verloren heeft, Harry omdat hij daar bij aanwezig was. Na Cho wordt Harry verliefd op het zusje van Ron, Ginny. Met haar trouwt hij uiteindelijk. Samen krijgen ze drie kinderen: James, Albus en Lily.

Harry en zijn vrienden

Harry heeft twee beste vrienden, Ron en Hermione. Verder kan hij het goed vinden met de rest van de Weasleys, vooral met Ginny, Fred en George. Verder zijn Marcel Longbottom en Luna Goodlove vrienden vanaf deel vijf. Buiten dit wordt Harry heel close met zijn peetvader Sirius Black en kan hij het goed vinden met Professor Remus Lupin en Rubeus Hagrid, de jachtopziener van Hogwards.

Harry en zijn avonturen

Harry is de jongen die bleef leven en omdat hij bleef leven heeft Voldemort het nog steeds op hem gemunt. Voldermort beschouwt Harry als zijn grootste vijand. Elk schooljaar raakt Harry verzeilt in een avontuur dat altijd te maken heeft met het fatale ongeval dat gebeurde in het verleden. Het ongeval waarbij Harry zijn ouders verloor en de dag waarop Voldemort in fysieke gestalte verdween. Geestelijk is hij echter nog in leven en het is aan Harry om dit te beëindigen.

Harry en school

Harry kwam op de eerste schooldag terecht in de afdeling Gryffindor. In het eerste schooljaar wordt hij de jongste zoeker in ruim een eeuw. Quidditch wordt zijn passie. Verder begint hij een club waarin Defence against de Dark Arts getraind wordt in het jaar waarin elke praktische verdedigingskunst verboden is op Hogwards. Buiten dit alles moet hij lessen volgen van de gehate professor Snape die er voor moeten zorgen dan heer Voldemort niet in zijn gedachten kan binnen dringen.

Harry Potter uiterlijk

Harry Potter’s uiterlijk wordt vaak beschreven in de boeken. Hij lijkt sprekend op zijn vader James, met zijn zwarte onhandelbare haar en bril, maar hij heeft de ogen van zijn moeder Lily. Deze zijn groen van vorm.

Harry Potter in de films

Harry Potter in de films wordt gespeeld door de Britste acteur Daniel Radcliffe.

Lees verder

© 2009 - 2017 Niamh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Filmverslag Harry Potter and the Deathly Hallows (part 1)Filmverslag Harry Potter and the Deathly Hallows (part 1)Dit is een filmverslag over de film Harry Potter and the Deathly Hallows (part1). In dit zevende deel zullen Harry Potte…
Hermione Granger/ Hermelien GriffelHermione Granger/ Hermelien GriffelHermione Jean Granger is een van de drie hoofdrolspelers in de zeer bekende Harry Potter serie die geschreven werd door…
Filmrecensie: Harry Potter en de Steen Der WijzenHarry Potter is over de hele wereld bekend. Zowel de boeken als de films verkopen erg goed. De magische wereld die de En…
Harry Potter en de geheime kamerHarry Potter en de geheime kamerJ.K. Rowling schreef een reeks van zeven boeken over een jongen met een rond brilletje, genaamd Harry Potter. Alle boeke…
Harry Potter, een wereldwijde succesHarry Potter een succes verhaal, geschreven door een Britse schrijfster genaamd J.K. Rowling. Een vrouw met een wereldwi…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Biografie: Harry Potter"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Niamh
Laatste update: 02-11-2009
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Biografie
Special: Harry Potter
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!