Biografie House of Gucci

Gucci, een duur en luxe merk waar menig vrouwen van dromen. Maar hoe is The house of Gucci ontstaan? En wie is de oprichten van dit modieuze merk?

The House of Gucci

Opgericht in 1920 door Guccio Gucci, zoon van een Italiaans groothandelaar, nadat Guccio jaren lang had gewerkt in het London hotel. Guccio Gucci is geboren in Florence, Italie in het jaar 1881. Hij begon in de eerste winkel met het verkopen van leer en accesoires aan ruiters. Toen de jaren verstreken en de auto steeds meer gebruikt werd als vervoermiddels veranderde ook de verkoopwaar van The House of Gucci.

In 1938 opende Guccio Gucci een 2de locatie in Rome. In de jaren die volgde begon hij met het ontwerpen en verkopen van handtassen. Handtassen die nu nog steeds in het modebeeld te vinden zijn. Zoals bijvoorbeeld de baboo handle handtas.


En 'The Jackie' die geintroduceerd werd nadat first lady Jackie Kennedy de tas bij zich droeg in de jaren 60. Dit zorgde er ook voor dat het merk Gucci steeds meer naamsbekendheid kreeg.

De bekende kleuren rood en groen zijn ook bedacht door Guccio Gucci geinspireerd door de band die een zadel vasthoudt op het paard. In 1953 overlijd Guccio Gucci en nemen zijn 3 zonen Vasco, Aldo, Ugo en Rodolfo het bedrijf over. The house of gucci breid verder uit en opent zijn deuren in Milaan en Manhatten.

In de jaren '60 worden de tassen van Gucci gedragen door vele beroemdheden. De 'Hobo bag' blijkt erg in trek bij zowel de mannelijke als vrouwelijke bekende figuren. Ook in deze jaren ontstaat het logo van Gucci de dubbele G.

Gucci breid steeds verder uit in de jaren '70. Er worden winkels geopend in Tokyo en Hong Kong. En er worden steeds meer productsoorten toegevoegd aan het assortiment van The House of Gucci. Maar de jaren '70 waren niet alleen goed voor het bedrijf vanaf dit jaar lijkt de ondergang van het merk Gucci steeds dichterbij te komen door verschillende familieruzies. In 1980 komt het bedrijf voor 50% in handen van Aldo en de resterende 50% in handen van de kleinzoon van Gucci, Maurizio. Maurizio is de zoon van Rodolfo en het leiderschap van het bedrijf is vanaf dan in handen van Maurizio.

In de jaren die volgen lijkt Gucci het luxieuze kwijt te zijn maar als het bedrijf in 1995 in handen komt van creative director Torn Ford lijkt Gucci zijn oude glorie weer terug te hebben. In 2004 stopt Torn Ford en neemt Frida Giannini het stokje als creative director over. Vanaf 1995 tot eind 2004 was Gucci een beursgenoteerd bedrijf. Concurrent Louis Vuitton heeft meerdere pogingen gedaan het bedrijf over te nemen maar uiteindelijk is het Pinault die het bedrijf eind 2004 vriendschappelijk overneemt.
© 2010 - 2024 Facts, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gucci-parfums: enkele populaire Gucci-vrouwengeurenGucci-parfums: enkele populaire Gucci-vrouwengeurenGucci is een van de toonaangevende ondernemingen in de mode-industrie en dit Italiaanse bedrijf focust zich onder andere…
Achter de schermen van GucciAls we aan Gucci denken, dan denken we aan luxe, glitter & glamour. Maar hoe is Gucci ontstaan? Wat is Gucci eigenlijk b…
Gucci – Yves Saint LaurentGucci is een van oorsprong Italiaans modeconcern, onder meer gevestigd in Nederland. De volledige naam van Gucci is de G…
Wat verdienen topmodellen?Bepaalde beroepen betalen bijzonder goed, bijvoorbeeld topmodellen verdienen tot €32 miljoen. Dergelijke bedragen is ech…

Kinderspelen van BruegelKinderspelen van BruegelKinderspelen is een van de meer bekendere schilderijen van Bruegel en wordt hieronder uitvoerig besproken.
Meta Bison: Een bison’dere schrijfsterVeel mensen in de IJmond kennen de schrijfster Meta Bison als kleurrijke vrouw. Door haar miniverhaaltjes in het weekbla…
Facts (16 artikelen)
Gepubliceerd: 13-03-2010
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Biografie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.