One World Trade Center - New York City

One World Trade Center - New York City Het One World Trace Center is het nieuwe centrale gebouw van het World Trade Center. Na de aanslagen van 11 september 2001 zijn onder andere de Twin Towers ingestort. Op Ground Zero zijn sinds 2006 zes nieuwe gebouwen gebouwd, waarvan het One World Trade Center de grootste is. Het nieuwe gebouw zal geopend worden op, volgens de huidige planning, 1 november 2013

Nieuwe World Trade Center

Het oude World Trade Center was een complex dat uit zeven gebouwen bestond. Deze zeven gebouwen hadden samen een totaal vloeroppervlak van 1,24 miljoen vierkante meter. Het complex is gelegen in New York City, Amerika, op de plek die na de aanslagen van 11 september 2001 Ground Zero wordt genoemd.
Het WTC stond bekend om de Twin Towers, ooit de twee hoogste torens van de wereld. De torens hadden een hoogte van 417 en 415 meter. Op 11 september 2001 werden alle 7 gebouwen van het World Trade Center verwoest door terroristische aanslagen.

In de jaren na de aanslagen is veel nagedacht over wat er moest gebeuren met Ground Zero. Uiteindelijk is er besloten om het World Trade Center te herbouwen. Deze keer komen er alleen geen twee torens centraal te liggen, maar één, de One World Trade Center. Naast de centrale toren worden er nog 5 andere torens gebouwd. Van het One World Trade Center wordt verwacht dat de opening in november van het jaar 2013 plaatsvindt.

One World Trade Center

De bouw van het One World Trade Center is begonnen op 27 april 2006. De verwache opleverdatum van de wolkenkrabber is op 1 november 2013. De toren zou eerst de naam Freedom tower krijgen, maar vanwege commerciële redenen hebben ze de naam in One World Trade Center veranderd. Daarnaast zou deze naam beter herkent zou worden. Het hoogste gebouw van de Verenigde Staten was in 2012 de 442 meter hoge Willis Tower in Chicago. Deze toren was tijdens de bouw in oktober 2012 al hoger dan de Willis Tower, waarmee deze toren de hoogste toren van de Verenigde Staten is. De toren zal een vloeroppervlakte van zo'n 241.000 vierkante meter hebben. De toren gaat 105 verdiepingen tellen en een hoogte van 541 meter.

Two World Trade Center

De bouw van het Two World Trade Center, ook wel bekend onder de naam 200 Greenwich Street, is begonnen op 1 juni 2010. De verwacht opleverdatum van de wolkenkrabber is in april in het jaar 2015. Het hoogste punt van deze toren zal hoger zijn dan het hoogste punt van de Empire State Building. Hiermee wordt het Three World Trade Center het derde hoogste gebouw in de stad New York City worden.De toren zal een vloeroppervlakte van zo'n 235.000 vierkante meter hebben. De toren gaat 88 verdiepingen tellen en een hoogte van 411 meter.

Three World Trade Center

De bouw van het Three World Trade Center, ook wel bekend onder de naam 175 Greenwich Street, is begonnen op 1 juni 2010. De verwacht opleverdatum van de wolkenkrabber is in november in het jaar 2014. Het hoogste punt van deze toren zal hoger zijn dan het hoogste punt van de Empire State Building. Hiermee wordt het Three World Trade Center het vijfde hoogste gebouw in de stad New York City worden. De toren zal een vloeroppervlakte van zo'n 190.000 vierkante meter hebben. De toren gaat 80 verdiepingen tellen en een hoogte van 378 meter.

Four World Trade Center

De bouw van het Four World Trade Center, ook wel bekend onder de naam 150 Greenwich Street, is begonnen op 12 januari 2008. De verwacht opleverdatum van de wolkenkrabber is in het jaar 2013. De toren staat tegenover de locatie van de (oude) Twin Towers en zal een vloeroppervlakte van zo'n 167.000 vierkante meter hebben. De toren gaat 72 verdiepingen tellen en een hoogte van 297 meter.

Five World Trade Center

Het Five World Trade Center is een geplande wolkenkrabber in New York City, die deel uit moet gaan maken van het nieuwe World Trade Center. De bouw van de geplande toren, ook wel bekend onder de naam 130 Liberty Street, is op 9 september 2011 begonnen. De verwachte opleverdatum van het Five World Trade Center ligt in de maand november in het jaar 2014. De toren komt niet te staan op een plek van een eerdere toren, die door de aanslagen van 11 september 2001 zijn vernietigd, maar op de plek van de eveneens door die aanslagen beschadigde Deutsche Bank Building. De toren gaat 42 verdiepingen tellen met een hoogte van 226 meter. De totale vloeroppervlakte van de wolkenkrabber zal zo'n 120.770 vierkante meter zijn.

7 World Trade Center

In 2002 is men begonnen met het bouwen van de 7 World Trade Center. Op 23 mei 2006, vier jaar na de start van de bouw, is de nieuwe toren geopend voor publiek, waar tegelijk een gratis concert gehouden werd, met optredens van onder andere: Suzanne Vega, Bill Ware Vibes, Brazilian Girls en Lou Reed. De toren telt 52 verdiepingen en is 228 meter hoog. Het ontwerp van de toren heeft enkele vernieuwingen meegekregen, vergeleken met de oude toren, om de veiligheid van de mensen in de toren te bevorderen. De breedte van de trappenhuizen is vergroot en er is veel meer vuurbestendig materiaal aangebracht. De 7 World Trade Center wordt gezien als de veiligste wolkenkrabber van de Verenigde Staten. De totale vloeroppervlakte van de wolkenkrabber zal zo'n 158.000 vierkante meter zijn.
© 2013 - 2024 Rva03, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wolkenkrabbers in de VSDe Verenigde Staten zijn jarenlang het land geweest waar je de hoogste gebouwen ter wereld kon vinden. Het Empire State…
Oculus, nieuw World Trade Center station in New YorkOculus, nieuw World Trade Center station in New YorkBijna vijftien jaar na de aanslagen van 11 september 2001 is het station bij het One World Trade Center in New York hero…
Bezienswaardigheden in New YorkNew York is een stad waar je eens geweest moet zijn. Je kunt er winkelen, maar er zijn ook veel bezienswaardigheden. Wel…
New York City een paradijs voor bezoekersNew York City een paradijs voor bezoekersNew York City, ook wel genoemd de stad die nooit slaapt, en bekend als the Big Apple, herbergt een populatie van ongevee…

Clemenskerk in Nes op Ameland  herbouw van rijksmonumentnieuws uitgelichtClemenskerk in Nes op Ameland herbouw van rijksmonumentOp 5 februari 2013 brandde de rooms-katholieke kerk in Nes op Ameland af. Verlies van de Cuyperskerk is een verlies voor…
Paparazzi: positief of negatief?Paparazzi: positief of negatief?Paparazzi zijn fotografen. Ze fotograferen beroemdheden, en maken daarmee foto's waarmee vaak veel geld kan worden verdi…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Center_(New_York)
Rva03 (42 artikelen)
Gepubliceerd: 23-02-2013
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.