De Rosie boeken van Graeme Simsion

De Rosie boeken van Graeme Simsion In 2013 en 2014 verschenen er twee boeken in de Rosie-reeks van Graeme Simsion: het Rosie Project en het Rosie Effect. Deze humoristische titels gaan over de autistische Don Tillman en zijn kijk op het leven – en dan met name de romantiek. De boeken waren een echte hype en verschenen al snel op de bestsellerlijst. Nog steeds zijn talloze mensen in de ban van deze boeken.

Wie is Graeme Simsion?

Graeme Simsion is een Australische auteur. Hij was altijd ondernemer en besloot uiteindelijk zijn bedrijf te verkopen en zijn droom te volgen: fulltime schrijver worden. Het idee voor het Rosie Project kwam al vrij snel, maar het duurde wel even tot hij de juiste toon voor het boek te pakken had. Uiteindelijk besloot hij dat een humoristische stijl beter bij het boek paste en daar was het grote publiek het mee eens.

Autisme

De hoofdpersoon van de boeken het Rosie Project en het Rosie Effect is Don Tillman. Bijzonder is dat hij een intelligente man is, maar dat hij op sociaal vlak een stuk minder makkelijk is. Hij heeft het syndroom van asperger, een vorm van autisme. En Don wil graag een vriendin, maar dan wel eentje die voldoet aan zijn enorme eisenlijst. De boeken zijn geschreven in de ik-vorm, waardoor de lezer echt mee kan kijken in het hoofd van iemand met Asperger.

Over het Rosie Project

ISBN: 9789021015729

Don Tillman wil een vrouw en om die reden maakt hij een vragenlijst die bestaat uit twintig pagina’s voor iedere potentiële date. Zo kan hij meteen zien of de vrouw geschikt is of niet. Dan komt hij Rosie tegen. Ze is alles wat hij juist niet zoekt in een vrouw, maar toch blijft hij contact met haar hebben. Ze is namelijk op zoek naar haar vader en hij kan haar daarmee helpen.

Over het Rosie Effect

ISBN: 9789024565719

Het Rosie Effect is het tweede deel van de Rosie-reeks. In dit deel krijgt Don te maken met nieuwe tegenslagen en uitdagingen. Rosie blijkt zwanger te zijn! Don verwerft op zijn eigen manier de kennis die hij nodig heeft om vader te kunnen zijn en daardoor verliest hij zijn emoties totaal uit het oog. Kan hij Rosie wel bij zich houden in tijden waarin ze hem het hardste nodig heeft?

Succes voor de boeken

De boeken van Graeme Simsion hebben verschillende awards gewonnen. Het Rosie Project won nog voor publicatie de ‘Premier’s Literary Award’ in Australie. Ook won Het Rosie Project prijzen als ‘2014 ABIA for Best General Fiction Book’ en ‘Australian Book of the Year for 2014’. De boeken zijn vertaald in meer dan veertig talen en overal wordt even enthousiast gereageerd. Sommige mensen voorspellen zelfs dat Het Rosie Project een echte klassieker kan worden.

Verfilming

Sony Pictures heeft een optie op het verfilmen van het Rosie Project. Of er daadwerkelijk een film komt van dit boek is nog wel even afwachten.

Komen er nog meer Rosie boeken?

Het is nog niet duidelijk of er ook nog een derde deel van de Rosie-reeks verschijnt. Wanneer dit wel zo blijkt te zijn, zal er uiteraard een melding van worden gemaakt in dit artikel. Sowieso is de auteur met diverse andere boeken bezig en hoeven de fans dus niet bang te zijn dat er geen nieuwe boeken meer verschijnen.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekverslag Blauwe Maandagen, Arnon GrunbergHet boek waar de reis van Arnon Grunberg naar de top allemaal mee begon heet blauwe maandagen. Het vertelt over het onst…
Boekverslag: Nicci French 'Blauwe maandag' (Frieda Klein 1)Boekverslag: Nicci French 'Blauwe maandag' (Frieda Klein 1)Blauwe maandag van het schrijversduo Nicci French is het eerste deel van de reeks met Frieda Klein in de hoofdrol . Door…
Devious Maids: Seizoen 1Devious Maids: Seizoen 1Devious Maids is een Amerikaans komische serie over vijf Latina schoonmaaksters, die werken voor rijke acteurs of zakenl…

De reiziger-serie van Diana GabaldonDe reiziger-serie van Diana GabaldonDe reiziger-serie is een boekenserie van Diana Gabaldon, die ontzettend veel fans heeft. De boekenserie gaat over Claire…
De Mooiste Vis van de Zee: prentenboek van Marcus PfisterDe Mooiste Vis van de Zee: prentenboek van Marcus PfisterDe mooiste vis van de zee is Regenboogvis. Zo mooi omdat zijn schubben zilverkleurig schitteren in het blauw van de zee.…
Bronnen en referenties
  • Bol.com
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Graeme_Simsion
  • https://www.textpublishing.com.au/authors/graemesimsion
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 03-02-2015
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.