Japanse Kersenbloesems

Japanse Kersenbloesems Elk voorjaar vieren de Japanners de bloei van de Kersenbloesem en gaan naar buiten om ze te bekijken. De kersenbloesem is voor de Japanners erg bijzonder en heeft een symbolische betekenis. De Japanners zien de natuur gelijkwaardig met het leven van de mens. De Japanse naam voor kersenbloesem is Sakura. In Japan zijn overal kersenbloesems geplant en het land staat in het voorjaar vol met mooie kersenbloesems.

Hanami seizoen

Het hanami seizoen is een tijd dat kersenbloesems volop in bloei staan. Tijdens dit seizoen houden mensen feesten en gaan naar deze plaatsen om ze te bewonderen. Families en vrienden verzamelen zich onder de kersenbloesems waar ze eten, drinken, zingen en praten tot laat in de avond. Hana betekent "bloem" en mi betekent "kijken". Het hanami seizoen is eigenlijk een nieuw begin voor het schooljaar en werkjaar. Hanami wordt dus gezien als een feest voor een nieuw begin. De Japanse naam voor Kersenbloesem is Sakura.

Symbool

De kersenbloesem wordt door Japanners gezien als een schoonheid dat kort is van duur. Voor Japanners is de kersenbloem een teken van een nieuw begin van bloei. Japanners zien de natuur gelijkwaardig met het leven van de mens. De natuur komt in bloei in het voorjaar, is sterk in de zomer, wordt zwakker in de herfst en eindigt met de onvermijdelijke dood in de winter. Als de bloesems aan het verwaaien zijn, tekent dit het einde van het leven. De zon, regen en wind heeft invloed op de duur van de bloei, net zoals de natuur ook invloed heeft op het menselijke leven. Het menselijke leven is armzalig en de kunst is dan ook om dit te accepteren. De bloesems zie je overal in Japan op schilderijen, afbeeldingen, kimono's, in manga's, anime en zijn verwerkt in wapens van belangrijke families.

Plaatsen om kersenbloesems te zien

Tsuyama Kakuzan Koen

In dit park bevinden zich de ruines van het Tsuyama Kasteel. Het is bekend om zijn lange stenen muren. Kakuzan Koen is een van de beste plekken in het westen van Japan om kersenbloesems te zien.
Er zijn meer dan vijfduizend kersenbloesems in dit park en hangen er papieren lantaarns. 's Avonds worden de stenen muren verlicht.

Matsue Jozan Koen

Matsue Jozan Koen is een park dat het Matsue Kasteel omringd. Hier staan meer dan 350 kersenbloesems. Hier wordt elk jaar in het voorjaar het kasteel festival gehouden, waar in het park papieren lantaarns hangen en 's avonds is het kasteel verlicht.

Tokiwa Koen

Tokiwa is een groot park gelegen bij het Tokiwa Meer in Yamaguchi, een leuke plaats voor kinderen om te spelen. Het park heeft ongeveer 3,500 kersenbloesems en staat bekend als een van de beste plaatsen om kersenbloesems te kijken.

Utsubuki Koen

Utsubuki Koen is een park dat gelegen is in Tottori. Hier zijn ongeveer 4000 kersenbloesems en ook hier hangen papieren lantaarns. 's Nachts worden de kersenbloesems verlicht.

Senkouji Koen

Senkouji Koen is gelegen bij de berg Senkojiyama. Het is een symbool voor de stad Onomichi, Hiroshima. Het staat bekend als een van de beste plaatsen om naar kersenbloesems te kijken.
© 2009 - 2020 Sakura, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Christelijke Feestdagen - PasenChristelijke Feestdagen - PasenPasen is een christelijk feest, echter de manier waarop de meeste mensen Pasen vieren (met eieren en de Paashaas) is nie…
Maneki Neko, ofwel de gelukskat uit JapanManeki Neko, ofwel de gelukskat uit JapanManeki Neko. Zo heet het bijzondere kattenbeeldje uit Japan. De kat wenkt naar je door zijn voorpoot omhoog te houden. V…
Het hakenkruis/de swastikaHet hakenkruis/de swastikaMisschien wel het bekendste symbool op aarde. Het is veelvuldig gebruikt in de tweede wereldoorlog, maar stamt uit een v…
Symbolen, van aap tot zwaanSymbolen, van aap tot zwaanDe mooiste symbolen zijn nog steeds in de dierenwereld te vinden. Dieren staan voor vrede, liefde, vriendelijkheid, koni…

Man of Many FacesMan of Many Faces is het eerste deel van de CLAMP School Trilogie en is een korte romantische manga. Akira van CLAMP Sch…
Wat betekent de kleur paarsWat betekent de kleur paarsPaars is blauw en rood of rood en blauw. Paars is koninklijk, keizerlijk maar ook een kabinet. De kleur paars is magisch…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Couleur, Pixabay
  • Gojapan uchiyama.nl

Reageer op het artikel "Japanse Kersenbloesems"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sakura
Gepubliceerd: November 2009
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!