Japanse Kersenbloesems

Japanse Kersenbloesems Elk voorjaar vieren de Japanners de bloei van de Kersenbloesem en gaan naar buiten om ze te bekijken. De kersenbloesem is voor de Japanners erg bijzonder en heeft een symbolische betekenis. De Japanners zien de natuur gelijkwaardig met het leven van de mens. De Japanse naam voor kersenbloesem is Sakura. In Japan zijn overal kersenbloesems geplant en het land staat in het voorjaar vol met mooie kersenbloesems.

Hanami seizoen

Het hanami seizoen is een tijd dat kersenbloesems volop in bloei staan. Tijdens dit seizoen houden mensen feesten en gaan naar deze plaatsen om ze te bewonderen. Families en vrienden verzamelen zich onder de kersenbloesems waar ze eten, drinken, zingen en praten tot laat in de avond. Hana betekent "bloem" en mi betekent "kijken". Het hanami seizoen is eigenlijk een nieuw begin voor het schooljaar en werkjaar. Hanami wordt dus gezien als een feest voor een nieuw begin. De Japanse naam voor Kersenbloesem is Sakura.

Symbool

De kersenbloesem wordt door Japanners gezien als een schoonheid dat kort is van duur. Voor Japanners is de kersenbloem een teken van een nieuw begin van bloei. Japanners zien de natuur gelijkwaardig met het leven van de mens. De natuur komt in bloei in het voorjaar, is sterk in de zomer, wordt zwakker in de herfst en eindigt met de onvermijdelijke dood in de winter. Als de bloesems aan het verwaaien zijn, tekent dit het einde van het leven. De zon, regen en wind heeft invloed op de duur van de bloei, net zoals de natuur ook invloed heeft op het menselijke leven. Het menselijke leven is armzalig en de kunst is dan ook om dit te accepteren. De bloesems zie je overal in Japan op schilderijen, afbeeldingen, kimono's, in manga's, anime en zijn verwerkt in wapens van belangrijke families.

Plaatsen om kersenbloesems te zien

Tsuyama Kakuzan Koen

In dit park bevinden zich de ruines van het Tsuyama Kasteel. Het is bekend om zijn lange stenen muren. Kakuzan Koen is een van de beste plekken in het westen van Japan om kersenbloesems te zien.
Er zijn meer dan vijfduizend kersenbloesems in dit park en hangen er papieren lantaarns. 's Avonds worden de stenen muren verlicht.

Matsue Jozan Koen

Matsue Jozan Koen is een park dat het Matsue Kasteel omringd. Hier staan meer dan 350 kersenbloesems. Hier wordt elk jaar in het voorjaar het kasteel festival gehouden, waar in het park papieren lantaarns hangen en 's avonds is het kasteel verlicht.

Tokiwa Koen

Tokiwa is een groot park gelegen bij het Tokiwa Meer in Yamaguchi, een leuke plaats voor kinderen om te spelen. Het park heeft ongeveer 3,500 kersenbloesems en staat bekend als een van de beste plaatsen om kersenbloesems te kijken.

Utsubuki Koen

Utsubuki Koen is een park dat gelegen is in Tottori. Hier zijn ongeveer 4000 kersenbloesems en ook hier hangen papieren lantaarns. 's Nachts worden de kersenbloesems verlicht.

Senkouji Koen

Senkouji Koen is gelegen bij de berg Senkojiyama. Het is een symbool voor de stad Onomichi, Hiroshima. Het staat bekend als een van de beste plaatsen om naar kersenbloesems te kijken.
© 2009 - 2024 Sakura, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Soorten Kersenbloesems in JapanSoorten Kersenbloesems in JapanEr zijn veel verschillende soorten kersenbloesems die verschillen in grootte en kleur. De kleuren gaan van puur wit tot…
Bach bloesems bij huisdierenBach bloesems bij huisdierenBach bloesems zijn een zeer gekend gegeven in de wereld van de homeopathie. Deze Bach bloesems pakken emotionele en fysi…
Cardcaptor Sakura: Een klassieke anime en mangaCardcaptor Sakura die onder het type shōjo-magical girl valt, is een echte klassieker die erg populair was in Japan…

Man of Many FacesMan of Many Faces is het eerste deel van de CLAMP School Trilogie en is een korte romantische manga. Akira van CLAMP Sch…
Wat betekent de kleur paarsWat betekent de kleur paarsPaars is blauw en rood of rood en blauw. Paars is koninklijk, keizerlijk maar ook een kabinet. De kleur paars is magisch…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Couleur, Pixabay
  • Gojapan uchiyama.nl
Sakura (12 artikelen)
Gepubliceerd: 19-11-2009
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.