Man of Many Faces

Man of Many Faces is het eerste deel van de CLAMP School Trilogie en is een korte romantische manga. Akira van CLAMP School Detectives is hier een mysterieuze dief en op een dag als hij moet vluchten voor de politie belandt hij in een kamer van een klein meisje. Ondanks hun leeftijdsverschil worden ze verliefd op elkaar.

Over Man of Many Faces

Akira Ijyuin is een schooljongen van 9 jaar die een dubbel leven leidt. Overdag gaat hij naar school en is hij een Penningmeester van de leerlingenraad, 's nacht is hij een mysterieuze dief die dingen steelt om zo zijn twee moeders tevreden te stellen.

Op een nacht vlucht hij voor de politie en komt in de kamer terecht van een jong meisje: Utako Ohkawa die liefdesverdriet heeft. Ze nodigt hem uit voor een kop thee en begint over haar liefdesleven te praten. De twee worden verliefd ondanks hun leeftijdsverschil en zien elkaar regelmatig.

Personages

Akira Ijyuin

Hij is de nieuwe 20 Faces, de titel die hij heeft overgenomen van zijn vader. Hij is 9 jaar en overdag leidt hij het leven als een schooljongen. Hij is erg goed in koken en doet thuis al het huishoudelijke werk. 's Nachts wordt hij de mysterieuze dief die dingen steelt om zijn twee moeders te plezieren. Hij is erg vriendelijk en is de beste leerling van zijn klas. Hij ontwikkelt sterke gevoelens voor Utako en trouwt met haar op 22-jarige leeftijd.

Utako Ohkawa

Zij is de dochter van de rijke Ohkawa familie en is 5 jaar. Ze heeft liefdesverdriet, omdat haar leraar haar liefde voor hem had afgewezen vanwege hun 22-jarige leeftijdsverschil. Alhoewel ze liefdesverdriet heeft komt ze er toch snel overheen als ze the Man of Many Faces nog op diezelfde dag ontmoet en zich aangetrokken voelt tot hem. Voor haar jonge leeftijd is ze erg volwassen, soms nog volwassener dan oudere mensen. Ze is niet goed in koken en huishoudelijk werk, maar oefent ermee als ze Akira ontmoet om de beste vrouw voor hem te worden. Ze trouwt met hem als ze 18 jaar is.

Akira's moeders

Akira's moeders zijn erg rijk en mooi en worden aangeduid als Moeder A en Moeder B. Ook zijn ze tweelingen en hun persoonlijkheid is zoals dat van een kind. Als ze heel graag iets willen hebben forceren ze Akira om datgene te gaan stelen. Hoe egoïstisch ze ook mogen zijn, ze houden erg veel van Akira. Waarom Akira twee moeders heeft is en blijft (nog) een mysterie.
© 2009 - 2024 Sakura, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden, (film)trilogieFabeldieren en Waar Ze Te Vinden, (film)trilogieDavid Yates, bekend als regisseur en filmmaker van diverse Harry Potter-films, maakt in 2014 bekend dat er een nieuwe tr…
De Q boeken van Jackie van LarenDe Q boeken van Jackie van LarenQ is een trilogie van de Nederlandse auteur Jackie van Laren. Het is een vrolijke, romantische boekenserie. De boeken Zi…
Manga: Ichigo 100%Ichigo 100% is een manga/anime die gaat over een jongen die op 4 meisjes valt. Deze 4 meisjes vallen ook op hem. Hij wil…
Japanse KersenbloesemsJapanse KersenbloesemsElk voorjaar vieren de Japanners de bloei van de Kersenbloesem en gaan naar buiten om ze te bekijken. De kersenbloesem i…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia clamp no kiseki
Sakura (12 artikelen)
Gepubliceerd: 20-11-2009
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.