Leuke, originele kerstwensen

Het is weer bijna kerst, en met kerst versturen en ontvangen we allemaal graag kerstkaarten. Het is een teken van wederzijdse vriendschap. De kaarten herinneren ons eraan dat niemand alleen is met kerstmis, ook al zijn we niet fysiek bij elkaar. Een mooi ideaal dus, kerstwensen. Maar het is niet altijd even makkelijk om elk jaar met een nieuwe, leuke, originele wens voor kerst en het nieuwe jaar aan te komen. Daarom zijn hier enkele liefdevolle wensen op een rij gezet. Kerstmis is een tijd van geven, een tijd waarin we onze vrienden en familie kunnen laten merken hoeveel ze voor ons betekenen. Het sturen van kerstkaartjes is een traditie, waaruit blijkt dat bepaalde mensen in je hart zijn. Extra bijzonder wordt een kerstkaartje als er wat meer in staat dan de gebruikelijke, ietwat afgezaagde 'vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar'. In dit artikel vind je inspiratie voor het schrijven van bijzondere, liefdevolle, warme of grappige kerstwensen aan je dierbaren.

Grappige wensen

 • Merry Kissmas en een dikke knuffel!
 • Maak je geen zorgen als er op een avond een dikke man door het raam klimt, je in een zak stopt en meeneemt. Ik heb de Kerstman verteld dat ik JOU wil voor kerstmis.

Suggesties voor kerstcadeaus:

 • Voor je vijanden: vergevingsgezindheid.
 • Voor een tegenstander: tolerantie.
 • Voor een vriend: je hart.
 • Voor een klant: service.
 • Voor iedereen: menslievendheid.
 • Voor ieder kind: een goed voorbeeld.
 • Voor jezelf: respect.

Een stille nacht, een ster aan de hemel, een geschenk van hoop en liefde. Ik wens je het allerbeste in het nieuwe jaar.

Liefdevolle, warme wensen

 • Als je eenzaam bent, wens ik je liefde. Als je je down voelt, wens ik je vreugde. Als je bezorgd bent, wens ik je vrede. Als je je leeg voelt, wens ik je hoop. Vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!
 • Het is de maand van gebak en kaarsjes, van sneeuw en van liedjes, van vreugde en van liefde, het is DECEMBER! Ik wens je een hele fijne kerst en een gelukkig Nieuwjaar!
 • Ik hoop dat je Kerstmis gevuld zal zijn met warmte en liefde, Kerst is de tijd van geven en delen, van liefhebben en vergeven. Ik wens iedereen een hele fijne kerst en een gelukkig Nieuwjaar!
 • Sneeuwvlokjes dwarrelen naar beneden, wit als duiven, smelten ze in onze harten. Vrolijk Kerstfeest, en al mijn liefde.
 • Moge al je dromen uitkomen. Vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!
 • Ik hoop dat dit kerstfeest een geweldige afsluiting vormt van dit jaar. En moge het plaatsmaken voor een fris en nieuw begin van het nieuwe jaar. Vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!
 • Laten we het nieuwe jaar welkom heten, dat fris is en nieuw. Laat ons genieten van elk moment dat het met zich meebrengt. Laten we vieren dat het nieuwe jaar eraan komt! Vrolijk kerstfeest!
 • Moge de vrede en vreugde die je met kerstmis voelt, je het hele jaar blijven vergezellen. Ik wens je het allerbeste voor het komende jaar. Vrolijk kerstfeest en een warm en liefdevol Nieuwjaar.
 • Geloof maakt alles mogelijk. Hoop maakt dat alles werkt. Liefde maakt alles mooi. Ik wens je alle drie toe in het nieuwe jaar.
 • Ik hoop dat dit kerstfeest en het nieuwe jaar net zo speciaal en uniek zijn als jij bent. Ik wens je al het goede voor het nieuwe jaar.
 • Moge het nieuwe jaar je alle succes en geluk brengen die je verdient! Vrolijk kerstfeest en een heel gelukkig Nieuwjaar gewenst!
 • Ik wens je Vrede, Hoop en Liefde, Vandaag, Morgen en Altijd. Vrolijk kerstfeest!
 • Kerst is voor mij een kans om jou te vertellen hoe dankbaar ik ben dat jij in mijn leven bent. Ik zou niet weten wat ik zonder jou zou doen. Ik ben heel dankbaar dat jij mijn vriend bent. Moge al je wensen uitkomen deze kerst, je verdient het. Ik wens je een vrolijk kerstfeest en een fantastisch Nieuwjaar!
 • Speciale kerstwensen aan een heel speciaal persoon. Ik wens jou en je familie een fantastisch kerstfeest en een geweldig Nieuwjaar!
© 2012 - 2024 M_ichje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kerst en oudejaar: specifieke woordenschat in het FransKerst en oudejaar: specifieke woordenschat in het FransJe wilt je kerstfeest en je overgang van oud naar nieuw in het Frans uitleggen. Maar... je hebt niet genoeg woordenschat…
Snel en makkelijk zelf originele kerstkaarten makenSnel en makkelijk zelf originele kerstkaarten makenIeder jaar verstuurt een gemiddeld gezin ruim tien kerstkaarten. Ook in 2012 is de verwachting dat er weer vele kerstwen…
Wenskaarten: leuke teksten voor kerst- en nieuwjaarskaartenWenskaarten: leuke teksten voor kerst- en nieuwjaarskaartenEen prachtige kerst- of nieuwjaarskaart gemaakt en geen inspiratie voor een bijpassende tekst? Dat is pas sneu! De eeuwi…
Postcrossing: Wereldwijde kerst wensen en nieuwjaars wensenPostcrossing: Wereldwijde kerst wensen en nieuwjaars wensenIeder jaar worden miljoenen kerstkaarten verstuurd. Kerst - en nieuwjaarskaarten versturen met originele kerstwensen en…

Sinterklaas: Spelletjes voor jonge kinderenSinterklaas: Spelletjes voor jonge kinderenDe dagen rondom het sinterklaasfeest zijn spannend en het wachten duurt vaak lang voor jonge kinderen. Tijd om gezellig…
Weinig geld, toch een kerstboom!Weinig geld, toch een kerstboom!Wat is Kerst zonder kerstboom? Maar elk jaar een kerstboom kopen tikt financieel wel aan. Dat kan anders: er zijn allerl…
M_ichje (113 artikelen)
Gepubliceerd: 26-11-2012
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.