De kerstmarkt in Düsseldorf

Het is weer wintertijd, en dat betekent dat het weer tijd is om naar de kerstmarkt te gaan. Er staan in Duitsland tal van kerstmarkten in allerlei steden. Goed voor een paar uurtjes vermaak en vooral in het donker erg gezellig met alle verlichtingen.

Waarom de kerstmarkt in Düsseldorf?

De kerstmarkt in Düsseldorf staat niet alleen bekend als één van de beste en grootste kerstmarkten in Duitsland, maar heeft ook een geweldig centrum om te winkelen en heeft ook cultureel historische bezienswaardigheden. De kerstmarkt is verdeeld over zes pleinen die ook elk hun eigen sfeer hebben.

De kraampjes

Op de kerstmarkt kun je de volgende kraampjes vinden:
  • Handwerk kraampjes met hout- en glaswerk. Denk bijvoorbeeld aan houten of glazen decoraties voor in de kerstboom of in je huis.
  • Winterkleding: warme (vaak zelfgemaakte) sjalen, mutsen en handschoenen
  • Snoepgoed: gebrande noten, wafels, gekarameliseerde appels, etc.
  • Eet-kraampjes: broodjes met warm vlees, worst, champignons, etc.
  • Drank-kraampjes: glühwein, chocolademelk (met of zonder alcohol), eierpunch, bier, etc.

De zes kerstmarkten in Düsseldorf

De kerstmarkt is verdeeld over zes verschillende pleinen met elk zijn eigen sfeer en activiteiten / producten.

Heinrich Heine Platz

Op dit plein vind je veel kraampjes waar je ijzeren engeltjes kunt kopen. Qua winkelen kun je terecht in het warenhuis Carsch Haus. Het warenhuis is ook ingericht met mooie kerstversieringen. In het midden van dit plein kun je wat eten en drinken in één van de kraampjes.

Marktplatz

De Marktplatz is het centrale plein en hier vind je vooral veel kraampjes met oude ambachten, wat dan ook het thema is van dit plein. Je vindt hier tal van (zelfgemaakte) decoraties uit glaswerk en houtwerk. Voor de kinderen is er een draaimolen te vinden op dit plein. In het midden van het plein staat een grote kerstboom en ernaast een mooie kerststal.

Flingerstrasse

Dit plein staat in verbinding met de Heinrich Heine platz en de Marktplatz en het plein is hierom niet zo groot en indrukwekkend als de andere pleinen. In een zijstraatje van dit plein vind je tal van kleine restaurantjes waar je een hapje kunt eten, mocht je alle andere lekkernijen op de kerstmarkt al hebben geprobeerd.

Shadowplatz

Dit plein gaat voor een modernere sfeer met een beetje glamour. Zo kun je hier in plaats van glühwein, champagne (zowel wit als rosé) drinken. Aansluitend aan het plein ligt de Koningsallee waar je een wandeling kunt maken om even bij te komen van de drukte.

Stadtbrükchen

Het plein Stadtbrückchen wordt ook wel de sterrenmarkt (sternchenmarkt) genoemd omdat de verlichtingen hier vooral wit en blauw zijn. Deze kleuren geven een mooi helder licht aan de kerstmarkt. Op dit plein vind je voornamelijk kraampjes met eten en drinken.

Gustaf Grundgens Platz

Voor de kinderen is er op dit plein een ijsbaan en draaimolen te vinden. Op dit plein vind je wederom vooral kraampjes met eten en drinken. Tussen de Shadowplatz en de Gustaf Grundgen Platz bevindt zich een leuke winkelstraat als je graag ook nog even wilt gaan winkelen.

Data en openingstijden

De kerstmarkt in Düsseldorf is elk jaar te bezoeken tussen 21 november en 23 december. De kraampjes gaan dan rond 11.00 uur open en sluiten rond 20.00 uur. Op zaterdag kun je er tot 21.00 uur terecht.
© 2013 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelf Gluhwein makenGluhwein is een typisch winters gerecht, maar het smaakt ook op kille herfstdagen. Je hoeft niet te wachten op de eerstv…
Kerstmarkt in OberhausenHet is een gezellige tijd. December. De kerstboom wordt van zolder afgehaald het huis wordt versierd, en we gaan gezelli…
Kerstmarkt in Keulen is een aanrader!Na elke zomer leven we naar het einde van het jaar toe. In december valt er immers ook weer genoeg te beleven met de ver…

Kindervuurwerk: Sterretjes zijn zeer gevaarlijk!Kindervuurwerk: Sterretjes zijn zeer gevaarlijk!Bij iedere jaarwisseling wordt er overal in de wereld vuurwerk afgestoken. Er wordt daarom in Nederland veel aandacht be…
Hoe kun je naalduitval van de kerstboom voorkomen?Hoe kun je naalduitval van de kerstboom voorkomen?In veel huisgezinnen in Nederland wordt aandacht gezonken aan het sfeervol aankleden van de woning. Zodra de dagen korte…
Bronnen en referenties
  • www.dusseldorfkerstmarkt.nl
  • www.wikipedia.nl
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 03-03-2016
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.