Moederdag en moederdagcadeautjes van man en kinderen

Moederdag en moederdagcadeautjes van man en kinderen Moederdag wordt ook in Nederland veelal gevierd. Sommige mensen doen niets aan Moederdag, omdat ze het een door de commercie opgedrongen dag vinden. Aan de ene kant klopt dat ook wel, maar aan de andere kant is het niet overbodig om alle moeders eens een verwendag te geven. Moeders doen in het algemeen meer dan alleen het regelen van de huishouding. Hun steun, liefde en aandacht voor elk gezinslid is in de meeste gezinnen een vaak ondergewaardeerd onderwerp. Voor Moederdag hoeven overigens geen grote hopen geld voor uitgegeven te worden. De meeste moeders stellen meer prijs op liefde, aandacht en een bloemetje dan op een groot, duur cadeau waarmee de gever de rest van de verwendag (en het hele jaar) afkoopt.

Moederdag vieren

Moeder zijn is voor de meeste vrouwen een vanzelfsprekende taak in hun leven. Het betekent vaak dat een moeder zichzelf op het tweede plan zet. De behoeften van haar kind staan centraal en als zij daarvoor een stap terug moet doen, doet zij dat zonder veel ophef en moeite. Moeders geven leven en houden dat leven zo goed mogelijk in stand.

Onvoorwaardelijke liefde

Zij zijn dan ook meestal doorlopend in de weer om hun kinderen een goed en gezellig thuis te geven en een opvoeding, waarmee ze later in hun volwassen leven goed vooruit kunnen. Zelfs daarna blijven ze meestal een vast punt in het leven van hun kinderen. Zijn er problemen, dan komt een kind vaak naar de ouders om steun of daadwerkelijke hulp. Ook de kleinkinderen profiteren van oma en opa.

Moederdag vieren is een vorm van dank

Op Moederdag worden alle moeders bedankt voor de liefde, de zorg, de aandacht en al het werk dat ze elk jaar voor hun kinderen over hebben. Een enkele dag in een heel jaar om te laten zien hoe dankbaar we zijn voor alles dat ze doet. Een verwendag, waarop de huishoudelijke klusjes haar uit de handen worden genomen. Een dag om even zichzelf te zijn, midden tussen haar gezin.

Vrouw en zwanger

Van vrouw tot moeder is maar een heel kleine stap. Als een jonge vrouw voor de eerste keer zwanger is, wordt ze meestal door haar partner en de familie van twee kanten prima verzorgd. Ontbijt op bed, hulp bij het boodschappen doen en bij zwaardere, huishoudelijke klussen, enzovoort. Heeft ze dikke voeten, dan krijgt ze daar ook op verjaardagen een bank, poef of stoeltje met kussen onder geschoven. Iedereen heeft aandacht voor haar zwangerschapskwaaltjes en eetproblemen.

De eerste zwangerschap

De eerste zwangerschap is dan ook voor veel vrouwen een tijd, waarin ze zich aangenaam kunnen wentelen in de aandacht van iedereen om zich heen, ondanks de vaak hevige onpasselijkheid. Het is een tijd, waarin ze heel bewust zwanger kan zijn en alle aandacht kan geven aan het welzijn van het groeiende leven in haar lichaam.

Vrouw en moeder

Dat verandert echter meteen als de baby geboren is. Vanaf die dag is ze vrouw en moeder en komt ze na de baby op de tweede plaats in haar eigen leven. Logisch, want een baby is compleet afhankelijk van de ouders en vooral van de moeder om te kunnen overleven. Dat is niet zo erg, want ook voor de moeder zelf komt de baby op de eerste plaats.

De baby steelt de show

Dat echter ook alle aandacht van haar partner en van iedereen in de omgeving eveneens in de eerste plaats naar de baby uitgaat, komt soms over als een koude douche. Van het ene op het andere moment zijn haar kwaaltjes en pijnen minder belangrijk dan die van de baby. Daar moeten veel jonge moeders wel even aan wennen, maar hun baby maakt daarvoor in de plaats veel goed.

Moeder zijn betekent een stapje terug zetten

Het “moeder zijn” verandert haar leven van de ene dag op de andere. Ze is geen baas meer over haar eigen tijd, want de baby bepaalt wanneer hij/zij wil drinken, verschoond moet worden of wil slapen en moeder past haar eigen leven daarbij aan. Bij elk verder kind stapt moeder, vaak zonder erbij na te denken, zonder problemen achteruit in haar eigen leven. Ze heeft dat zelf vaak pas in de gaten als de kinderen de deur uit zijn en ze opeens weer kan doen waar ze zin in heeft.

Moeders zijn duizendpoten, maar geen heiligen

Moeder zijn is een taak met veel uitstulpingen. Ze voeden en verzorgen de baby, brengen kinderen naar de opvang en/op school, ze nemen opvoedkundige maatregelen die niet altijd in de smaak van schoolkinderen en pubers vallen, ze geven hun kinderen advies waar dat nodig is, zorgen voor hun veiligheid, voor zover dat mogelijk is en passen vele jaren later vaak ook weer op hun kleinkinderen.

Zij houdt familietradities in ere

Ze zorgen voor het naleven van familietradities en leggen hun kinderen de normen en waarden uit. Ze zijn echter geen engelen en als hun geduld op is, vallen ze ook wel eens uit. Daar hebben ze dan vaak meteen weer spijt van, maar kinderen zijn heel loyaal tegenover hun ouders en nemen het hun moeder niet kwalijk als ze na een drukke dag eens te hard uitvalt. Een moeder is ook maar een mens en haar kinderen weten dat.

Standaard cadeautjes voor haar

Bloemen zijn voor de meeste moeders altijd een mooi cadeau en ze vervelen ook niet snel, maar er is meer mogelijkheid dan een felicitatie met een bos bloemen. Ook het ontbijt op bed is nog steeds in de running en wordt ook erg gewaardeerd, vooral als er wat extra’s op het dienblad staat in de vorm van jus d’orange, croissantjes en hapjes die zij lekker vindt met daarnaast extra lekkere koffie en/of een drankje. U kunt er zelfs een compleet champagne ontbijt van maken. De mogelijkheden om moeder ’s morgens in alle vroegte te verrassen zijn bijna eindeloos.

Extra verrassingen met Moederdag van man en kinderen

Maak samen met de kinderen eens een avond met hapjes. Dek de tafel met allerlei kleine, lekkere hapjes, zoals een klein kommetje soep, kleine bladerdeeg hapjes, asperges uit een potje met ham omwikkeld, gevulde eieren, driehoekige sandwiches gevuld met sla, tomaat ei en een salade, ijs met aardbeien en slagroom, kleine slagroomsoesjes, een etagère met gewassen fruit en een lekker kopje koffie met bonbon toe. Daar kan het hele gezin samen van genieten.

De supermarkt als kookhulp voor vaders en kinderen

Zo zijn er nog wel meer hapjes te verzinnen. Het meeste is bovendien in een goede supermarkt te koop. Dit voor mannen en kinderen die niet goed kunnen koken. Dek wel altijd de tafel heel feestelijk. Maak ook eens bouillonfondue. Gewoon het vet door sterke bouillon vervangen en voor de rest kleine stukjes vlees gebruiken. Wat sausjes erbij, stokbrood en een of twee salades en klaar is Kees. Veel minder calorierijk dan gewone fondue, maar heel erg lekker.

Leuke moederdagcadeautjes

Sieraden zoals armbanden en ringen doen het natuurlijk ook altijd goed, maar voor wie niet al teveel geld wil uitgeven is een origineel gedicht of zelf gecomponeerd lied voor een lieve partner een gebaar dat vast gewaardeerd zal worden.

Moederdag is chocoladedag

Bent u geen dichter, verras vrouw en/of moeder dan eens met een chocoladehart, een doos heerlijke bonbons of iets anders van chocolade. Vrouwen zijn immers meestal dol op chocolade. In de dagen voor Moederdag houden veel banketbakkers hier rekening mee en maken dan de lekkerste, en vaak ook grappige, creaties van chocolade klaar.

Foto’s en cadeaubonnen om zich te laten verwennen

Een foto van moeder en kind op canvas gedrukt en dus als schilderij op te hangen is een andere leuke mogelijkheid. Maak ook eens een fotoalbum met gezinsfoto’s uit het digitale archief. Het leukste fotoalbum maakt u met foto’s die u ongezien gemaakt heeft en die een complete verrassing zijn als het album opengaat. Daarbij is wel wat creativiteit gevraagd.

Cadeaubonnen alleen voor haar

Cadeaubonnen worden vaak als fantasieloos bestempeld, maar dat klopt niet altijd. Wat dacht u van een cadeaubon voor een schoonheidssalon, een sauna- of een wellnessmiddag? Het kan een leuke verrassing zijn voor een moeder die door de drukte helemaal niet meer aan zichzelf toekomt. Regel daar dan meteen wel een oppas voor als de kinderen nog klein zijn.

Moederdagcadeautjes van de kinderen samen leuk inpakken

Veel kinderen maken op de kinderopvang of op school al zelf een cadeautje voor Moederdag. Help uw kind dat cadeautje in te pakken in kleurrijk, glanzend cadeaupapier en maak het compleet met een mooie strik. Niet alleen leuk voor moeder om aan te pakken, maar vooral ook leuk voor het kind om te geven.

Maak van Moederdag een dag voor het gezin

Vier Moederdag samen en maak er iets moois van. Ga bij goed weer samen naar de dierentuin, maak een middagwandeling in een bos of langs het strand, maar ga, als het weer het toelaat, naar buiten. U wordt er samen positief van.
© 2014 - 2024 Cornelissens, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is Moederdag? Het ontstaan en de tradities van MoederdagMet het begin van de lente, komt ook de dag waarop de hele wereld zijn moeder eert elk jaar weer langs. Deze traditie is…
Moederdag: een dag speciaal voor moederMoederdag: een dag speciaal voor moederGerommel in de keuken en een half uurtje later hoor je gestommel op de trap. De deur gaat open en je kleine komt met een…
Moederdag, herkomst en traditieElke tweede zondag van mei wordt traditioneel Moederdag gevierd. Alle moeders van Nederland worden in het zonnetje gezet…
Moederdag, wanneer is het begonnen?Moederdag, wanneer is het begonnen?Iedere tweede zondag in mei is het weer zover. Dan is het Moederdag, de dag dat (de meeste) moeders verwend gaan worden…

Weetjes over de maand juniWeetjes over de maand juniDe maand juni is een maand die vele studenten vervloeken. Het is namelijk examentijd. Eens om de vier jaar vloeken de st…
Communie of lentefeest: toffe activiteit met de hele familieCommunie of lentefeest: toffe activiteit met de hele familieEen communie of lentefeest is een belangrijke gebeurtenis in het leven van een kind. Daar hoort dan ook een groot (famil…
Cornelissens (323 artikelen)
Laatste update: 09-11-2020
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.