Communie of lentefeest: toffe activiteit met de hele familie

Communie of lentefeest: toffe activiteit met de hele familie Een communie of lentefeest is een belangrijke gebeurtenis in het leven van een kind. Daar hoort dan ook een groot (familie)feest bij. Als je niet houdt van stijf gedoe en urenlang aan tafel zitten, dan zijn er heel wat leuke alternatieven. Wat dacht je van een middagje karten, zwemmen of boomklimmen? Natuurlijk moet het weer een beetje meezitten. Speel je liever op safe? Dan kan je gaan indoorkarten, bowlen of lasershooten. Of je kan een middagje doorbrengen in een tropisch zwemparadijs. Babbelen en samen met de kinderen plezier maken, zo is iedereen tevreden op het einde van de dag!

Geen zin in urenlang tafelen en stilzitten?

Familiefeesten... niet echt iets om naar uit te kijken in de meeste gevallen. Urenlang tafelen, praten met mensen die je al maanden niet meer hebt gezien en waar je eigenlijk niets aan te vertellen hebt, kinderen die ongeduldig op hun stoel zitten te schuifelen, in het slechtste geval een woordenwisseling of een ruzie. Ook bij een communie of een lentefeest hoorde traditioneel zo'n (mid)dagje afzien. Maar het hoeft helemaal niet zo te gaan. Het kan ook in een losse en ontspannen sfeer gebeuren. Neem de hele familie mee op verplaatsing. Een leuke (sportieve) activiteit en een lekkere picknick of barbecue in open lucht brengt iedereen meer op zijn gemak en doet de dag vlot verlopen.

Karten

Indoor of outdoor

Een leuke activiteit waar iedereen zich eens flink kan in uitleven is karten. Karten kan je zowel indoor als outdoor doen. Indoor is natuurlijk veilig wanneer je een vaste dag moet vastleggen met betrekking tot het weer. Outdoor geeft je meer een gevoel van vrijheid. Om te karten kan je best makkelijke kleding aandoen, omdat je op vele plaatsen een pak aan moet. Een helm is overal verplicht. Op www.kartgrid.be vind je heel wat adressen van kartbanen in België, Nederland en nog enkele andere landen, zowel indoor als outdoor, met een link naar de desbetreffende kartbaan. Let wel goed op en informeer op voorhand: op sommige kartbanen mag je niet op onder de twaalf jaar. Sommigen hebben dan ook nog een speciale baan voor acht- tot twaalfjarigen maar voor de communicant of het feestvarken van een lentefeest is het niet leuk als je alleen over de kartbaan moet zoeven. Zijn er veel kinderen onder de twaalf in de groep, dan kan het wel leuk zijn natuurlijk.

Karten in het buitenland

Staat er een familieweekend in de Duitse Eifel op de planning voor het communie of lentefeest, dan kan je bijvoorbeeld naar de kartbanen in Dahlem of naar de kartbaan van de Nurnburgring. Een voordeel: de kartbanen in Duitsland zijn goedkoper dan bij ons.

Lasershooten

Met een hele groep gaan lasershooten is best wel fun! Met veel mensen kan men gerust twee groepen maken die dan tegen elkaar spelen. Mannen tegen vrouwen, jong tegen oud, familie één tegen familie twee. Welke combinatie je ook maakt, plezier gegarandeerd! Om te lasershooten heb je niets speciaals nodig. Je kleedt je een beetje sportief. Ter plaatse krijg je een borststuk en een lasergeweer. Wanneer iedereen klaar is, kan het spel beginnen. Elke ronde duurt zo'n tien minuten. Goedkoop is het spijtig genoeg niet echt. Voordeel is dat lasershooten binnen plaatsvindt, dus geen zorgen over het weer. Voor het echte werk, het paintballen, moet je minimum zestien jaar zijn. Dus niet echt geschikt voor een communie of lentefeest. Voor lasershooten kan je onder andere terecht in Sint-Job in 't Goor, Kontich, Hasselt voor België en onder andere in Amsterdam, Lelystad, Den Haag, Leeuwaarden en Zoetermeer voor Nederland.

Bowling

Een klassieker, maar ook hier kan de hele groep makkelijk meedoen. Naargelang het aantal deelnemers huur je een aantal bowlingbanen. Ook hier kan je mannen tegen vrouwen, jong tegen oud, familie één tegen familie twee spelen. Een partijtje duurt zo'n half uur. Mensen die niet willen of kunnen meespelen, kunnen aan een tafeltje iets drinken en meegenieten van het spel. Bij vele bowlings is het mogelijk om nadien nog iets te eten. Zo kan je er een leuke namiddag van maken. Voordeel bij bowlen is dat je niet moet wakker liggen van de weersvoorspellingen. Goed of slecht weer, het spel gaat door! Bowlingbanen zijn er in vrijwel alle grote steden en ook vaak op winkelboulevards. Niet vergeten op voorhand vast te leggen, want met een grote groep heb je heel wat banen nodig!

Boomklimmen

Een activiteit die de laatste jaren steeds populairder wordt, is het boomklimmen of accrobranche. Niet echt voor iedereen weggelegd, want je mag bijvoorbeeld al geen hoogtevrees hebben. Je gaat naar een speciaal park en daar kan je een aantal parcours afleggen. Je begint niet te hoog boven de grond en langzamerhand ga je steeds hoger en hoger en worden de uitdagingen steeds spannender. Leuk voor een sportief gezelschap en bij een goede weersvoorspelling. Heerlijk in de bossen en in de vrije natuur. In België vooral in het zuiden van het land, waar je kan gaan boomklimmen in onder andere Dourbes, Limal en in het Natura Parc L'eau d'Heure. In Nederland kan je onder andere terecht in Amsterdam, Almere, Venlo en in de Brabantse Wal.. In Duitsland kan je bijvoorbeeld terecht in de bossen rond Mayen.

Zwemmen

Je denkt er niet meteen aan voor een communie of lentefeestje, maar ook zwemmen kan heel leuk zijn met een grote groep. Bij goed weer kan je buiten gaan zwemmen aan een meertje of aan zee. Je kan hier dan meteen ook een picknick of zelfs barbecue aan koppelen. Bij slecht weer kan je naar een subtropisch zwembad. Jong en oud vindt hier wel zijn gading en met een grote groep kan je ook balspelen of wedstrijdjes organiseren in het water.

Enkele tips:
  • Het Zilvermeer in Mol (B)
  • Oceade in Brussel (B)
  • Tropisch zwembad Beveren (B)
  • De Ster in Sint-Niklaas (B)
  • De Galderse meren (NL)
© 2014 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Communie of lentefeest vieren in een vakantie- of pretparkCommunie of lentefeest vieren in een vakantie- of pretparkIn mei is het weer volop tijd voor communie- en lentefeesten. Maar wat doe je als je huis en / of je tuin te klein zijn…
Eifel: karten in openlucht in het Duitse DahlemEifel: karten in openlucht in het Duitse DahlemAls je houdt van karten, moet je dat echt eens in de Duitse Eifel gaan doen. Er zijn vier grote kartbanen in de Eifel: D…
De eerste communie en de sacramenten in de r.k. kerkDe eerste communie en de sacramenten in de r.k. kerkVelen van ons hebben op de leeftijd van ongeveer 8 jaar de eerste Heilige Communie gedaan. In veel gezinnen die vroeger…
Meimaand: communie- en lentefeestenMeimaand: communie- en lentefeestenTraditiegetrouw is de meimaand de communiemaand bij uitstek, zowel voor eerste als voor plechtige communies. En nu ook v…

Moederdag en moederdagcadeautjes van man en kinderenMoederdag en moederdagcadeautjes van man en kinderenMoederdag wordt ook in Nederland veelal gevierd. Sommige mensen doen niets aan Moederdag, omdat ze het een door de comme…
Pasen in Duitsland: Ostern vieren gedurende vijf dagenPasen in Duitsland: Ostern vieren gedurende vijf dagenHet paasfeest verloopt in Duitsland ongeveer hetzelfde als bij ons. Alleen hebben ze een dagje meer vrij. Niet alleen op…
Bronnen en referenties
  • www.kartgrid.be
  • www.dourbes.com
  • www.klimpark.nl
  • www.klimbos.nl
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 08-03-2017
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.