Originele cadeautjes voor familie of vrienden

Originele cadeautjes voor familie of vrienden Waar vind je een leuk cadeautje voor familie of vrienden, of voor je vader of moeder, of voor je opa of oma? Soms is het gewoon lastig om een leuk cadeautje voor iemand te kopen. Ten eerste kijk je natuurlijk naar het karakter en de leeftijd van een persoon. Aan een kind geef je natuurlijk een heel ander cadeau dan aan een volwassene. Jongeren hebben ook een eigen smaak. Meisjes kunnen stoer zijn of juist het tegenovergestelde, en de ene man geeft niks om zijn uiterlijk terwijl de ander daar juist wel veel mee bezig is. Dat geldt voor vrouwen eveneens. Heb je een duidelijk idee welke smaak de persoon heeft voor wie je het cadeautje wilt kopen, dan kan je op zoek gaan naar een origineel en leuk cadeautje. Originele cadeautjes zin cadeautjes die niet alledaags zijn. Lastig, want waar vind je aparte spullen die ook nog eens binnen je budget passen? Gadgets zijn vaak origineel, maar niet altijd goedkoop. Aparte cadeautjes kenmerken zich elk geval wel omdat je ze niet in elk warenhuis kunt kopen. Met de feestdagen, zoals sinterklaasavond of voor de kerstdagen, worden veel cadeautjes gekocht. Elk jaar komen er weer nieuwe cadeautjes bij die soms tijdelijk heel populair worden. Speelgoed kan gedurende een paar maanden of langer een rage zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval geweest met Silly Putty, Lego, jojoën, knikkeren, tollen, Pokemon en natuurlijk vele games en game consoles, en nog veel meer kinderspeelgoed. Afhankelijk van je budget kan je het zo gek maken als je zelf wilt natuurlijk. Voor kinderen is er sowieso een enorme keus, van kleine cadeautjes die minder dan tien euro kosten, tot grote cadeaus zoals een game console, nieuwe games, of het speelgoed van het jaar.

Leuke cadeautjes voor kinderen

Kinderen houden van spelen, en modern speelgoed wordt dan ook nog altijd zeer gewaardeerd door kinderen, tot ongeveer 12 jaar. Daarna wordt de behoefte aan speelgoed meestal langzaamaan minder. Games kunnen de plaats innemen, activiteiten met vrienden, of leuke films bekijken. Hou bij games de leeftijd aanduiding in acht om niet per ongeluk gewelddadige games en andere 18+ games te geven aan te jonge kinderen.

Knutselspullen

Jonge kinderen houden vrijwel altijd wel van knutselen, spelletjes doen, of van spelen met speelgoed. Meisjes houden vaker van spelen met traditionele poppen, maar jongens kunnen spelen met poppen ook heel leuk vinden. Er zijn ook heel wat poppen voor jongens op de markt gekomen die gericht zijn op jongensachtige dingen. Cadeautjes hoeven niet altijd duur te zijn. Er zijn ook veel cadeautjes voor jongens en cadeautjes voor meisjes te vinden die minder dan 10,- kosten. Knutselspullen zoals kinderklei zijn geschikt voor zowel jongens als meiden.

Leuke cadeautjes voor tieners

Tieners houden vaak van games, muziek en hippe kleding of merkkleding. Elke tiener is ook blij te maken met een nieuwe smartphone, een mooi game of een spelconsole zoals de Playstation of Wii. Als dat te prijzig wordt kan je kijken naar leuke gadgets. Telefoonhoesjes, USB-sticks in gekke modellen, laptophoezen, horloges, een ring die als flesopener dient, een aansteker die muziek maakt, een betaalbaar geurtje, enzovoorts.

Leuke cadeautjes voor vrouwen

Vrouwen kunnen blij gemaakt worden met leuke dingen voor henzelf, zoals bijvoorbeeld sieraden, of iets leuks voor in huis, zoals bijvoorbeeld een leuk sfeerlicht, of een lekkere parfum, kleding of make-up. Deze cadeaus zijn een beetje traditioneel, dus om een apart cadeau te geven kan je ook op zoek gaan naar accessoires, zoals bijvoorbeeld mooie oorbellen of een aparte sjaal of ketting. Wil je een leuk hebbedingetje geven dan zijn gadgets ook voor vrouwen erg leuk.

Avondje uit of een cursus

Een avondje uit of een avontuurlijk uitje wordt ook gewaardeerd. Kijk bij het kopen van een cadeautje altijd naar de persoon. Iemand die bijvoorbeeld als lievelingskleur roze draagt, geef je liever geen bruine sjaal. Ook de hobby of bepaalde talenten van iemand kunnen goede ideeën opleveren voor leuke cadeaus. Iemand die graag tekent kan je bijvoorbeeld acrylverf en een schildersdoek cadeau geven, om iemand te stimuleren om ook eens creatief aan de gang te gaan op een andere manier. Ook een cursus kan een leuk cadeau zijn.

Leuke cadeautjes voor mannen

Voor mannen vinden veel mensen het vaak moeilijker om een origineel cadeau te kopen als voor vrouwen. Toch is dit niet nodig. Je kijkt naar het karakter van een man om iets leuks te verzinnen.
  • Is het een type dat zichzelf graag goed verzorgt dan kan je denken aan een lekkere parfum voor mannen, maar alhoewel dat een welkom cadeau kan zijn, is het niet een zeer origineel cadeau.
  • Is de man een avontuurlijk type dan kan je denken aan een tegoedbon voor een avontuurlijke belevenis. Bijvoorbeeld 'zelf een keer een racewagen besturen op Zandvoort,' of 'zelf een keer vliegtuig besturen,' of 'een workshop bier of whiskey brouwen.' Er zijn natuurlijk nog veel meer avontuurlijke belevenissen te vinden. Bijvoorbeeld karten of parachutespringen, of een mooie ballonvaart maken.
  • Is het een man die van feestjes houdt dan kan je denken aan tickets voor een feest, kaartjes voor een optreden of een bezoekje aan een ander evenement. Ook een fles met een alcoholisch drankje kan als cadeau voor een man bevallen, maar omdat dit niet erg origineel is, is een bezoekje aan een wijnproeverij misschien leuker als cadeau. Of geen een eigen biertap.
  • Sokken, zakdoeken of een stropdas waren vroeger de meest gangbare cadeautjes voor vaders en broers en ooms. Ook werden er vaak pennen, aanstekers of manchetknopen gegeven. Hoewel dergelijke cadeaus nog steeds populair zijn, heb je tegenwoordig veel meer keus voor mannen. Je kunt mannen nog steeds verrassen met kleding, maar men richt zich ook meer op vermaak. Een goed boek, een mooie film op dvd, een game, een spelconsole, sieraden, elektronische apparaten, zoals laptop, tablet of gsm, en ook verzorgingsproducten zijn als cadeau zeer geliefd. Heb je geen grote beurs, denk dan aan leuke gadgets, want ook die zijn er tegenwoordig heel veel te vinden.

Cadeautjes voor oude mensen

Een cadeautje bedenken voor oude mensen is vaak niet gemakkelijk. Echt oude mensen maken vaak de indruk alles al te hebben, of de enorme keus aan cadeautjes is niet meer geschikt voor oude mensen. Natuurlijk hangt het af van de vitaliteit van een persoon. Als iemands ogen nog goed zijn en hij/zij houdt van lezen, dan kan je gerust een mooi boek geven. Als iemand nog goed ter been is kan je iemand gerust meenemen naar de bioscoop. Maar als mensen zo oud zijn dat ze veel zitten, slecht zien en slecht horen, wat kan je ze dan geven om ze blij te maken? Als het iemand is die erg gesteld is op familie, kan je denken aan de ingelijste afdruk van een familiefoto. Als het iemand is die eenzaam is, kan je een strippenkaart maken voor een paar uitjes. Is het een opa of oma die van snoepen houdt, en hun gezondheid laat het toe, koop dan lekkere chocola of andere lekkernijen. Een bezoekje aan de kapper, een dagje weg, een keer bij iemand thuis komen koken... Het zijn allemaal dingen waar oude mensen mee blij mee zouden kunnen zijn. Ook leuk voor oude mensen:
  • Whistle keyfinder (als je fluit geeft je sleutel een signaal, zo vind je hem snel terug).
  • Een uitje. (Oude mensen zijn best vaak eenzaam)
  • Elektrische deken.
  • Fotolijstjes voor familiefoto's.
  • Aqua Mood Light. Met deze led lampjes kan je bloemenvazen of badwater een vrolijk lichtje geven.
  • Night Light. Dit is een lichtschakelaar die op batterijen loopt. Je kunt hem overal vastmaken, bijvoorbeeld naast je bed of in een kast of in de gang. Ideaal voor plaatsen waar je normaal gesproken geen licht hebt. Je kunt makkelijker vinden wat je zoekt en je hebt minder kans om te struikelen in het donker.
© 2015 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cadeau voor hem – Wat kan je voor mannen kopen?Cadeau voor hem – Wat kan je voor mannen kopen?De meeste vrouwen vinden het meestal moeilijk om een cadeau te kopen voor een man. Ze moeten lang nadenken om te besliss…
Het Sinterklaas en Kerstmis spelHet Sinterklaas en Kerstmis spelIeder jaar weer de grote vraag: Wat gaan we doen met de feestdagen? Niet iedereen heeft tegenwoordig tijd en zin om een…
Cadeautjes uitpakken op een kinderfeestjeCadeautjes uitpakken op een kinderfeestjeDe jarige heeft zich al dagen op verheugd. Wat krijg ik op mijn verjaardag? Voor de gasten op het feestje is het vaak ne…
Besparen: Zelf cadeautjes makenBesparen: Zelf cadeautjes makenHet hele jaar door is er van alles te vieren. Verjaardag, geboorte, huwelijk , kinderfeest, er is altijd wat! Om nu niet…
Kerstmis: de traditie van de kerstboom en de kerststalKerstmis: de traditie van de kerstboom en de kerststalOp Kerstmis viert de katholieke gemeenschap de geboorte van Jezus Christus. Het feest wordt uitgebreid gevierd, meestal…
Bronnen en referenties
  • http://www.cadeau.nl/night-light.html
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 09-05-2017
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.