Tien Bizarre Feestdagen

Tien Bizarre Feestdagen Ieder van ons kent Moederdag. De meeste mensen zijn wel bekend met dagen als de Wereld Dierendag of de Wereld Aidsdag. De volgende tien bizarre nationale en internationale feestdagen zijn een pak minder bekend. Tien feestdagen die je zo in je agenda kan schrijven!

16 januari : Nationale Doe-Niets-Dag

Op de Nationale Doe-Niets-Dag wordt iedereen aangespoord om..., wel ja, om helemaal niets te doen. Hoewel sommige kwatongen dat als luiheid zouden bestempelen, is het voor psychologen duidelijk dat het gezond kan zijn, voor één dag.
De Nationale Doe-Niets-Dag werd ingevoerd in 1973 door de Amerikaanse reporter Harold Pullman Coffin, en ‘Coffin’ is het Engels voor ‘doodskist’, tja...

20 februari: Internationale Pijp-Rook-Dag

Zo goed als alle landen hebben een nationale anti-rook-dag. De internationale anti-tabaksdag vieren we op 31 maart. Iets minder bekend, en tevens een beetje tegendraads, is de Internationale Pijp-Rook-Dag op 20 februari, waarop pijprokers uit de hele wereld even uitpuffen en genieten van de oude kunst van het pijproken.

1 maart: Nationale Bierdag

Mocht je toevallig ergens in de buurt van de Noord-Atlantische Oceaan vertoeven op 1 maart, dan moet je zeker even langs Ijsland. Tijdens de Ijslandse Nationale Bierdag worden de 75 jaren zonder bier herdacht, die slechts op 1 maart 1989 afliepen. Voor 1989 was bier drinken 75 jaar lang niet toegelaten. Om alle verloren tijd terug goed te maken, zwelgen de Ijslanders elk jaar op 1 maart massaal veel bier tijdens grote festiviteiten in bars en restaurants. 2 maart staat in Ijsland algemeen bekend als Nationale Katerdag.

20 maart: Interstellaire Ontvoerd-door-Aliens-Dag

Leden van de ontvoerd-door-aliens-community vieren (nou ja) jaarlijks de Ontvoerd-door-Aliens-Dag op 20 maart. Er is geen reden om op die dag bang de hemel in de gaten te houden, vermits de meeste ingewijden er vrij gerust in zijn dat de aliens ons niet massaal zullen ontvoeren zolang die dag niet erkend wordt als een betaalde feestdag.

29 april: Internationale Dansdag

Elk jaar, sinds 1982, vieren we Internationale Dansdag op 29 april. De feestdag werd in het leven geroepen door de UNESCO en brengt roem aan de oprichter van het klassieke ballet, Jean-Georges Noverre, die op 29 april 1712 geboren werd. Elk jaar stuurt een bekend gezicht uit de internationale dans-scene een boodschap de wereld in. Leuk, maar als we nu gewoon eens met zijn allen gaan dansen op straat?

2 mei: Nessie Dag

De fanclub van het Monster van Loch Ness heeft een brief geschreven naar de Verenigde Naties in New York om voor te stellen dat 2 mei wereldwijd gevierd zou worden als ‘Nessie Dag’. De datum werd gekozen omdag op 2 mei 1933 de eerste verhalen over het Schotse monster in de pers opdoken. De fanclub zegt dat het doel van Nessie Dag zal zijn om extra aandacht te schenken aan mysteries die, zelfs na vele jaren onderzoek, nog steeds niet opgehelderd zijn.

6 juni: (Inter-) Nationale Dag van Slayer

Fans van de Californische speed-metalgroep Slayer hebben de National Day of Slayer Task Force opgericht om de (Inter-) Nationale Dag van Slayer te vieren op 6 juni 2006, 6/6/6. De dag was een onverhoopt succes, ook in Europa, en daarom werd beslist om elk jaar op 6 juni een (Inter-) Nationale Dag van Slayer te vieren. De Task Force roept op om die dag loeihard naar Slayer te luisteren, thuis, in de wagen en op publieke plaatsen. Ga trouwens niet naar het werk, luister gewoon naar Slayer.

21 juni: Internationale Dag van het Einde van de Wereld

Volgens uncyclopedia, een leuke parodie op wikipedia moeten we op 21 juni de Internationale Dag van het Einde van de Wereld vieren. Het is nog niet helemaal duidelijk in welk jaar het einde van de wereld zich juist zal voordoen, maar het staat hoe dan ook vast dat de Apocalyps zich zal voordoen op 21 juni. Voor de zekerheid wordt dit feest best gewoon elk jaar gevierd, tot het einde der tijden.

Laatste vrijdag van juli: Dag van de Systeembeheerder

Systeembeheerders worden over het algemeen 364 dagen lang veel te weinig gerespecteerd. Nochtans houden ze deze site, en nog zovele anderen, online. Een beetje publieke erkenning op de Dag van de Systeembeheerder kan geen kwaad. Zorg er wel voor dat er die dag zeker geen computer crasht...

19 september: Internationale Spreek-als-een-Piraat Dag

Hou je van piratenfilms? Dan is de Internationale Spreek-als-een-Piraat Dag misschien wel iets voor jou. Die dag, een parodie-feestdag, wordt gevierd sinds 1995. Het initiatief heeft ondertussen succes en op vele websites kan je terecht voor, meestal Engelstalige, een greep uit de rijke piratentaal. Arrr!
© 2008 - 2020 Mariorc, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Feestdagen en evenementen in TurkijeTurkije, niet alleen in zomer wordt hier feest gevierd. Er worden het hele jaar door festivals georganiseerd. U leest he…
Wat weten we over Halloween?Wat weten we over Halloween?Halloween kennen we uit de Verenigde Staten van Amerika … en van verschillende horror-speelfilms, Hollywood heeft er wat…
Nooit grappig: taalspelingenNooit grappig: taalspelingenIedereen kent de nooit-grappig zinnen wel. Maar hoe zijn deze eigenlijk ontstaan? Tegenwoordig zijn er ontzettend veel n…
De agenda: handig voor school, werk en privéDe agenda, niet iedereen gebruik er één maar ze kunnen heel goed van pas komen. U kunt er allerlei afspraken in noteren…
Jom Ha'atsmaoet: Het Land IsraëlJom Ha'atsmaoet: Het Land IsraëlRav Levi zei dat al het toekomstige goede, zegeningen en vertroostingen die God zal geven aan Israël komt alleen van Zio…

Reageer op het artikel "Tien Bizarre Feestdagen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mariorc
Gepubliceerd: 01-05-2008
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Schrijf mee!