Vrijgezel met de kerst: helemaal niet erg!

Met de kerstdagen voor de deur word je er als vrijgezel zijnde weer aan herinnerd dat je vrijgezel bent. Je bezette vrienden of vriendinnen nodigen je niet uit want die gaan naar hun schoonfamilie toe. In een etentje met jouw familie heb je ook geen zin; iedereen vraagt altijd waarom je nog vrijgezel bent. Maar wat ga je dan wel doen met de kerst? Alleen zijn met de kerst is zo erg nog niet!

Alleen thuis blijven

Dit klinkt veel erger dan het is. Waarom zou je het niet doen? Het is namelijk niet verplicht om de kerstdagen in gezelschap door te brengen. Misschien heb je nog wel wat te schilderen in huis of kun je eindelijk eens de zolder opruimen. Hier kun je nu eindelijk eens aan beginnen. En als je eenmaal begonnen bent is het zo erg nog niet. Uiteraard zorg je ervoor dat je iets lekkers te eten voor jezelf in huis gehaald hebt zodat je jezelf na het werk kunt verwennen met een welverdiende lekkere maaltijd met een goed glas wijn.
Ook kun je eindelijk eens lekker tot rust komen thuis. Het is toch heerlijk om eens een keer geen verplichtingen te hebben. Geniet ervan! Begin eens in dat boek dat je al weken hebt liggen of huur een goede film. Ga uitgebreid in bad of lekker de hele middag computer spelletjes spelen. Wat je ook doet: verwen jezelf! Het gaat erom dat jij het leuk vindt. Je hoeft tenslotte met niemand rekening te houden. Heerlijk toch! Als iedereen na de kerst vraagt wat jij hebt gedaan kun je zeggen dat je heerlijk tot rust gekomen bent of juist lekker veel gedaan hebt.

Naar de kroeg

Een groot aantal kroegen is dicht met de kerst. Maar lang niet allemaal. En denk maar niet dat er alleen maar mensen met zielige verhalen in de kroeg zitten met de kerst. Niets is minder waar: vaak is het juist erg gezellig in de kroeg met kerst. Want jij bent namelijk niet de enige vrijgezel die niets te doen heeft. Met jou zijn er vele anderen en die willen allemaal een gezellige avond hebben. Dus is zo'n avondje kroeg juist enorm gezellig met zijn allen. Sta open voor andere mensen en je zult zien dat het super gezellig is! Je leert mensen kennen die je anders misschien wel nooit zou ontmoeten. Sta open voor andere mensen en je hebt vast een geweldige avond!

Een dagje weg

Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker de hele of een halve dag weg gaan. Ga ergens heen waar je nog nooit bent geweest. Of doe juist iets waar je altijd van geniet. Wat dacht je van een dagje sauna? Of bezoek eens een museum, dierenpark of dinershow. Niet alles is gesloten met de kerst. Wel is het handig om dit van te voren even te checken en na te vragen of er nog plaats is.
Ook kun je gewoon de auto of trein pakken en gewoon eens ergens heen gaan waar je nog nooit bent geweest en daar een stuk wandelen. Zo zie je weer eens wat anders. Normaal kom je hier vast nooit aan toe!

Single avond

Er worden kerstdiners georganiseerd voor alleenstaanden. Dit trekt niet iedereen aan. Maar wellicht is het het overwegen waard. Zoek eens op internet waar bij jou in de buurt zoiets georganiseerd wordt en vraag eens informatie. Misschien is de accommodatie wel heel gezellig en het kerstmenu heerlijk! In dit geval geldt eigenlijk hetzelfde als in het café: iedereen wil gewoon een gezellige dag/avond hebben. Alleen is dit wat georganiseerder dan een avondje in het café. Toch mag dat de pret niet drukken. Het is gewoon gezellig met een groep mensen; ook als je die nog niet kent. Er zitten altijd wel mensen tussen met wie je het goed kunt vinden.

Zo zie je maar: het is zo erg nog niet om geen afspraken te hebben met de kerst. Het lijkt er af en toe op dat het verplicht is om met de kerst allemaal afspraken te hebben terwijl het toch eigenlijk heerlijk is om lekker je eigen plan te kunnen trekken en te doen waar jij zin in hebt?
© 2009 - 2024 Zelda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe organiseert u een vrijgezellenfeest?Hoe organiseert u een vrijgezellenfeest?Allereerst gefeliciteerd, u organiseert immers geen vrijgezellenfeest als niemand van uw vrienden of familieleden gaat t…
Stripper op een vrijgezellenfeestStripper op een vrijgezellenfeestWaar moet je op letten als je een stripper in wilt huren voor een vrijgezellenfeest? Met de hype rond de stripperfilm Ma…
Tips voor een vrijgezellenfeest voor vrouwenTips voor een vrijgezellenfeest voor vrouwenGaat er binnenkort een familielid trouwen, bijvoorbeeld je zus of een nicht? Zegt een vriendin binnenkort Ja tegen haar…

Het kerstfeest vroeger en nu: de verschillenHet kerstfeest vroeger en nu: de verschillenVroeger was het kerstfeest een eenvoudig feest. Het draaide om het samenzijn met de familie en samen eten. Tegenwoordig…
Organiseer een kerstdiner zonder stressOrganiseer een kerstdiner zonder stressZodra de feestmaand december begonnen is begint iedereen zich langzaam op te maken voor het kerstfeest. Er worden afspra…
Zelda (74 artikelen)
Gepubliceerd: 02-12-2009
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.