Feestartikelen & fopartikelen, voor feesten & vieringen

Feestartikelen & fopartikelen, voor feesten & vieringen Feestartikelen horen bij feesten en vieringen: bij tradities zoals Sinterklaas en bijeenkomsten met familie en vrienden. Feestartikelen worden vaak gebruikt, zoals slingers en ballonnen bij een verjaardag of geboorte. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld het behalen van een diploma of rijbewijs, het vieren van het 25-jarig huwelijk. Dan zijn er nog de feestartikelen met een knipoog: de fopartikelen. Je kunt feestartikelen en fopartikelen ook via internet kopen.

Attributen voor feesten en vieringen

Met de diverse feestdagen in het vooruitzicht wordt er weer goede zaken gedaan door winkels die allerlei benodigdheden verkopen hiervoor. Maar ook voor feesten met een ander thema of voor speciale gelegenheden is er van alles te koop. Het gaat hier bijvoorbeeld om kostuums, pruiken, hoofddeksels, maskers, schmink en andere artikelen. Ook de 'gewone', meer alledaagse feestartikelen zijn verkrijgbaar in winkels die zich hierin gespecialiseerd hebben zoals ballonnen, slingers, confetti, vlaggen, lampionnen, enzovoorts. Deze winkels hebben vaak een grote sortering. Het leukst zijn toch vaak de rare, gekke dingen die onder het kopje 'fop- en fun' vallen, en die je eigenlijk gewoon even wilt proberen: de fopartikelen.

Halloween, Sint Maarten...

Wat feesten en vieringen betreft ligt de nadruk bij ons in de herfst- en de wintertijd. Op 31 oktober is het Halloween, een feest uit o.a. de Verenigde Staten dat ook steeds meer in Nederland en België wordt gevierd (al is het van oorsprong een oude Europese traditie die in de negentiende eeuw naar de VS is meegenomen door immigranten uit Ierland). Wie van griezelen houdt kan een masker, kostuum of schmink aanschaffen en de traditie in ere houden op een van de vele feesten die worden georganiseerd in ons land. Op 11 november volgt in noordelijke delen van land Sint Maarten, waarbij kinderen met een lampion langs de deuren gaan om al zingend over deze heilige snoep op te halen.

...Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw, carnaval, Valentijnsdag

De decembermaand is de feestmaand bij uitstek en halverwege november worden overal alweer de eerste Sinterklazen en Zwarte Pieten gezien. Uiteraard volledig uitgedost, zoals de traditie voorschrijft, anders zijn ze niet 'geloofwaardig'. Bij het maken van surprises kunnen fopartikelen goed van pas komen. Een paar weken hierna is het tijd voor kerstmis, waar tegenwoordig steeds vaker de Kerstman (in weer een ander pak met toebehoren!) zijn opwachting maakt. Een week later volgt Oud en Nieuw, en in het nieuwe jaar begint het bij de carnavalvierders van ons land alweer te kriebelen. Meestal in dezelfde tijd als carnaval is het Valentijnsdag, op 14 februari.

Feestartikelen

Naast deze vaste feestdagen die elk jaar terugkomen zijn er nog de persoonlijke gelegenheden die opgeluisterd kunnen worden met speciale feestartikelen. Denk aan vieringen zoals een bijzondere verjaardag, waarvoor cadeaus te koop zijn zoals een rol toiletpapier met de bereikte leeftijd, dito verkeersbord, glas of mok, slabbetje, buttons en slingers. De geboorte van een kindje kan voor de omgeving kenbaar gemaakt worden met een grote opblaasbare ooievaar, bedrukte ballonnen, roze en blauwe slingers, de naam van de baby in letters voor het raam. Geslaagd voor het rijbewijs, diploma behaald of met pensioen? Overal is wel wat voor te krijgen.

Themafeesten

Dan zijn er nog de themafeesten, waarbij de feestgangers in een bepaalde stijl gekleed moeten komen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij bedrijfsfeestjes, waarbij alle genodigden bijvoorbeeld in disco-stijl worden verwacht, of als cowboy/-girl uit het Wilde Westen. Voor al deze gelegenheden zijn er artikelen te koop bij winkels die zich daarop toegelegd hebben. Van kostuums, pruiken en hoeden tot sieraden, brillen en contactlenzen, en nog veel meer.

Fopartikelen

Het leukst zijn natuurlijk de fopartikelen, waarbij de klassiekers jeukpoeder, de plastic drol en nepbraaksel niet ontbreken in het assortiment. Andere voorbeelden: net-echte kakkerlak of grote spin, scheetkussen, speen met tanden voor de baby, smeulende sigaret, de nep-steen door de autoruit, kauwgom met rotte vis-smaak. Voor wie bijvoorbeeld met Sinterklaas van zijn surprise wat extra's wil maken of gewoon, om als cadeautje te geven.

Online feestartikelen en fopartikelen kopen

Ben je op zoek gaat naar een winkel die feest- en fopartikelen verkoopt? Via internet gaat het net zo makkelijk. Er zijn nogal wat webwinkels die dit soort artikelen verkopen; je hoeft er de deur niet voor uit. Je betaalt wel verzendkosten maar daar staat tegenover dat je geen geld kwijt bent aan benzine en parkeren. Kies er eentje die een goed overzicht van het assortiment heeft en die naast de prijzen vermeldt wat de verzendkosten zijn. Kijk wel of de winkel een keurmerk heeft. Gemak dient de mens, ook als het om het kopen van feest- en fopartikelen gaat!
© 2010 - 2024 Lexia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Artikelen bij Blokker kopen op haast ieder gebiedArtikelen bij Blokker kopen op haast ieder gebiedBlokker is een winkelketen waar we regelmatig onze boodschappen doen. Het is vertrouwd en je kunt er voor veel verschill…
Geld verdienen met affiliate marketing: de beste websitesGeld verdienen met affiliate marketing: de beste websitesMet affiliate marketing is er veel geld te verdienen. Je prijst op je eigen site een product aan waar de bezoekers van j…
Flying Tiger vestigingen & adressenFlying Tiger vestigingen & adressenFlying Tiger is een onderdeel van de Deense winkelketen Tiger, met een exclusief assortiment op het gebied van huishoude…
HEMA loyaliteitsprogramma: 'meer HEMA'-klantenpasHEMA loyaliteitsprogramma: 'meer HEMA'-klantenpasWinkel je vaak bij HEMA? Dan zal de 'meer HEMA'-klantenpas je vast niet onbekend zijn. Met deze klantenkaart spaar je vo…

Het midwinterfeest Joel wordt KerstfeestHet midwinterfeest Joel wordt KerstfeestJoel is het Germaans midwinterfeest. Het duurde 12 dagen en de belangrijkste dag was de kortste, rond 21 december. Joel…
Waarom de Sint uit Spanje komt en Santa Claus uit NederlandWaarom de Sint uit Spanje komt en Santa Claus uit NederlandDegene, die wij Sinterklaas noemen, werd rond het jaar 280 geboren in Patara (tegenwoordig Turkije). Later was hij bissc…
Lexia (181 artikelen)
Laatste update: 29-07-2015
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.