Voor weinig geld je huis versieren voor de kerst

Voor weinig geld je huis versieren voor de kerst De periode rondom en met Kerst is altijd een gezellige periode. Alle huizen zijn mooi versierd met gekleurde kerstballen, mooie lichtjes en kerstdorpjes. Al ruim voordat het kerst is, vaak al begin september, liggen alle mooie kerstversieringen op je te wachten in de winkels. Er zit vaak alleen een groot nadeel aan: alles is zo duur! Hoe kun je voor weinig geld je huis versieren voor de kerst? Gelukkig hoeft kerstversiering helemaal niet zo duur te zijn. Ook met een klein(er) budget kun je jouw huis helemaal mooi versieren. Hier staan enkele tips.

Kopen in budgetwinkels

Niet alleen de duurdere winkels zoals Intratuin verkopen kerstspullen, maar ook goedkopere winkels verkopen kerstspullen! Vaak zijn de leuke kerstdorpjes uit duurdere winkels wel mooier, maar ook de goedkope versies zien er mooi uit. Kijk maar goed rond in winkels zoals Action, Big Bazar en de zogenoemde “Eurowinkels”. In tegenstelling tot de duurdere winkels, hebben de goedkope winkels geen speciale hoek ingericht met kerstspullen, maar vaak alleen een schap waar de spullen zijn uitgestald. Vergeet ook niet de bekendere goedkope winkels, zoals Zeeman en Wibra. Bijkomend voordeel: Omdat je goedkopere dingen in huis hebt, hoef je minder bang te zijn dat er iets kapot gaat. Zeker met kinderen of huisdieren in huis is dat een fijn gevoel. Als er een mooi huisje van 5 euro kapot valt, is dit minder zonde dan als er een huisje van 50 euro kapot valt.
Tip: Je kunt in deze budgetwinkels ook mooie Sinterklaas-, verjaardags- en kerstcadeaus kopen. Ook deze winkels verkopen merkproducten, maar dan voor een veel lagere prijs dan je gewend bent.

Uitverkoop na kerst

Het klinkt misschien gek om na kerst je kerstspullen in huis te halen, maar als je er beter over nadenkt ,is het zo gek nog niet. Alle kerstspullen zijn flink afgeprijsd in alle winkels. Daarom is het nu de perfecte tijd om kerstspullen in te slaan! Zeker als je liever spullen wilt van duurdere merken. Zo heb je alvast je spullen in huis voor volgend jaar.

Tweedehands kopen

Ook klinkt het misschien gek om tweedehands kerstspullen te kopen. Eigenlijk is het helemaal niet zo gek. Veel dingen staan vaak alleen maar “te staan” in huis en worden alleen gebruikt om naar te kijken, dus er zal niet veel mis zijn met de spullen. Struin Marktplaats of rommelmarkten af en je komt vast iets tegen wat je mooi vindt!

Houd folders in de gaten

Gooi folders niet meteen weg als ze in de brievenbus krijgt, maar kijk ze door. Vaak kom je aanbiedingen of kortingsbonnen tegen. Veel winkelketens maken gebruik van kortingsbonnen in de periode rondom Sinterklaas en Kerstmis. Veel mensen weten dit alleen niet, omdat ze geen folders binnen willen krijgen of de folders die ze binnenkrijgen meteen weggooien. Ook lopen deze mensen veel aanbiedingen mis, die vaak maar een paar dagen of een week gelden.
Tip: Kijk bij aanbiedingen en kortingsbonnen wel goed naar de datum waarop ze geldig zijn!

Koop bij minder voor de hand liggende plekken

Ook kun je kerstspullen tegenkomen op plekken waar je in eerste instantie misschien niet zo snel heen zou gaan. Misschien is er bij jou in de buurt wel een sociale werkplaats die zelfgemaakte spullen verkoopt. Vaak betaal je voor deze spullen niet de hoofdprijs, maar zijn ze wel erg mooi gemaakt. Hebben ze geen kerstspullen? Er zijn sociale werkplaatsen die dingen op aanvraag maken!

Een andere plek zou een school kunnen zijn die een fancy fair of kerstmarkt organiseert. Vaak kun je op winkelruiten een poster tegenkomen met een uitnodiging of misschien word je wel uitgenodigd door je kind of kleinkind! Deze fancy fairs en kerstmarkten verkopen vaak spullen die de leerlingen zelf hebben gemaakt, maar ook worden er nieuwe spullen verkocht. Het geld wat er met deze gelegenheden verdiend wordt, gaat meestal naar een goed doel, dus dat is natuurlijk extra mooi meegenomen!

Verlanglijstje

Ga je met Sinterklaas lootjes trekken of moet je een verlanglijstje inleveren en heb je geen idee wat je moet vragen? Dan kun je natuurlijk altijd leuke spulletjes vragen om je huis mee te versieren voor de Kerst!
Tip: Als je zelf precies weet wat je wilt hebben, geef dit dan ook duidelijk aan op je verlanglijstje.

Maak het zelf!

Ook kun je natuurlijk altijd zelf kerstversieringen maken. Je hebt dan altijd iets origineels en je kan het zo duur (of eigenlijk goedkoop) maken als je wilt. Zo kun je met watjes prima nepsneeuw maken en met gekleurd karton of papier kun je leuke kerstgerelateerde afbeeldingen maken om hier vervolgens bijvoorbeeld een slinger mee te maken. Als je goed overweg kunt met stof, kun je hier ook leuke dingen mee. Op de markt kun je vaak voor weinig geld een lap stof kopen, maar je kunt ook prima oude kleding hiervoor gebruiken. Op het internet kun je ook veel leuke ideeën vinden om zelf kerstversiering te maken. Vaak staat er ook een goede uitleg bij.

Denk ook creatief na voor alternatieven. Een kerstboom hoeft bijvoorbeeld niet alleen gevuld te worden met kerstballen. Zuurstokjes die je in de supermarkt koopt zijn erg leuk, maar ook strikjes die je maakt van lint staan erg mooi in de kerstboom. Ook kun je een snoer met kerstverlichting om een figuur, bijvoorbeeld een ster, wikkelen wat je zelf met (dik) ijzerdraad hebt gebogen.

Zo zie je maar weer: ook voor weinig geld kun je het huis mooi versieren voor de kerst!
© 2011 - 2024 Mirjamsel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wanneer begint de uitverkoop van kerstartikelen?Wanneer begint de uitverkoop van kerstartikelen?Kerstmis gaat gepaard met vele versieringen, kerstartikelen kunnen echter zeer prijzig zijn. Wie verstandig is koopt ker…
Kerstspullen online kopen bij een kerst online shopKerstspullen online kopen bij een kerst online shopKerstspullen online kopen is een goede oplossing voor mensen die geen tijd of zin hebben om op de kerstafdeling rond te…
Jingle bells, jingle bells: je mooiste kersthuis ooitJingle bells, jingle bells: je mooiste kersthuis ooitEen prachtig versierd kersthuis. Je ziet het in de woonbladen, maar hoe versier je zelf je huis het mooist? Wat zijn de…
Kerstversiering maken met kinderenKerstmis komt er weer aan. Een leuk tijdverdrijf is het knutselen van kerstversiering met de kinderen. Kinderen vinden d…

Gelooft jouw kind niet in Sinterklaas?Gelooft jouw kind niet in Sinterklaas?Wanneer het bijna half november is, stijgt de spanning bij onze kinderen; Sinterklaas komt weer in het land! Iedereen do…
Kerst met een klein budget: Leuke kerstdecoraties zelf makenKerst met een klein budget: Leuke kerstdecoraties zelf makenDe decembermaand staat benkend als de meest dure maand van het jaar. Vooral wanneer je moet rondkomen van een klein budg…
Mirjamsel (66 artikelen)
Laatste update: 18-11-2012
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.