Tradities en gebruiken in continenten

Tradities en gebruiken in continenten Ieder continent heeft zijn eigen tradities en gebruiken. Sommigen zijn al heel erg oud. Van Amerika tot Europa en van Azië tot aan Afrika zijn ze erg divers. Naast deze tradities worden ook opmerkelijke kenmerken, gebouwen, samenwerkingen en nog veel meer besproken in onderstaande weetjes over landen.

Tradities en gebruiken in Europa

Wist je dat…

 • Londen als sinds 43 na Christus bestaat en dus een van de oudste steden er wereld is? Er wonen nu circa 7,3 miljoen mensen.

 • Het stierengevecht al sinds 1100 na Christus in Spanje voorkomt? Hoewel buitenstaanders het als een wrede sport beschouwen, zien de Spanjaarden het zelfs als een vorm van kunst.

 • De Eiffeltoren in Parijs gebouwd is voor de wereldtentoonstelling van 1889 door Gustave Eiffel? Hij is 325 meter hoog.

 • De Benelux, een economische samenverwerkingsverband is tussen België, Nederland en Luxemburg is? Vandaar ook de naam. De eerste stap hiertoe werd gezet op 5 september 1944.

 • De Berlijnse muur in 1961 werd neergezet rond het Oost-Duitse deel van de stad? Na de val van de muur op 3 oktober 1990 kwam de weg vrij voor hereniging van Oost- en West-Duitsland.

 • In Rome in 1957 door 6 lidstaten het verdrag werd ondertekend tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap EEG (België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Luxemburg en Italië)? De EEG heet sinds 1 november 1993 de Europese Unie.

 • De Eurotunnel de eerste vaste verbinding tussen Engeland en Frankrijk is? De tunnel is 50,5 kilometer lang, waarvan 37 kilometer onder water, en is bedoeld voor treinverkeer.

 • De Trans-Siberie Express van Moskou naar Vladivostok aan de Japanse Zee rijdt? De afstand van 9256 kilometer wordt in 9 dagen afgelegd.

 • De Deense vlag, een wit kruis op een rode ondergrond, een van de oudste (1912) nationale vlaggen ter wereld is?

Tradities en gebruiken in Amerika

Wist je dat…

 • De officiële taal in Suriname het Nederlands is? Er wonen Creolen, Hindoestanen, Indonesiërs, Europeanen, Anglo-Amerikanen en Indianen.

 • In Washington het Witte Huis staat? Sinds de bouw in 1792 is het de officiële woning van de president van de Verenigde Staten.

 • In de Rocky Mountains veel prachtige nationale parken te vinden zijn? De Grand Canyon is het bekendste kloofvormig dal. Het is 350 kilometer lang, 6 tot 30 kilometer breed en 800 tot 1550 meter diep.

 • De Inca’s, als hoog ontwikkeld volk, rond 1500 het schrift niet kenden? De berichten werden door hardlopers mondeling overgebracht. Dit ging via een estafetteloop over het 16.000 kilometer lange wegennet.

Tradities en gebruiken in Afrika

Wist je dat…

 • Mensen al eeuwenlang dansen? In Algerije is een grottekening van 20.000 jaar oud gevonden die al dansende mensen laat zien!

Tradities en gebruiken in Azië

Wist je dat…

 • De Fuji, een gedoofde vulkaan, een van de meest beroemde trekpleisters van Japan is?

 • Men denkt dat de Soemeriërs het wiel hebben uitgevonden? Het wiel, op afbeeldingen voor het eerst te zien in 2300 voor Christus, blijft een van de grootste uitvindingen ter wereld.

 • Het Joodse geloof, dat door Abraham rond 1700 voor Christus in het Midden-Oosten werd verkondigd, een van de eerste grote religies was die in 1 enkele God geloofde? De Davidster is een symbool van het Jodendom.

 • Het Chinese schrift meer dan 50.000 tekens heeft? Het Soemerische spijkerschrift kende er circa 500. Ons letterschrift heeft slechts enkele tientallen tekens (de 26 letters van het alfabet).
© 2008 - 2023 Victorho, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is een continent?Wat is een continent?Velen van ons leren op school dat er zeven continenten zijn, die overeenkomen met de ingedeelde werelddelen: Europa, Afr…
Amasia - het volgende supercontinentAmasia - het volgende supercontinentDe sterke aantrekking tot de noordpool zal in miljoenen jaren de fusie van Amerika en Azië veroorzaken en leiden tot Ama…
Wat is Europa eigenlijk?Nederland behoort tot Europa. Maar wat is Europa nou precies en welke landen horen daarbij? Zoals de meeste mensen wel w…
Bewegende continentenBewegende continentenDe continenten van deze aarde bewegen constant. De aarde beweegt. De werelddelen zijn altijd in beweging, en de grond on…

Churchill als Minister van FinanciënChurchill als Minister van FinanciënIn 1924 kwamen de Conservatieven weer aan de macht en kreeg Churchill de kans aangeboden om Minister van Financiën te wo…
De kathedraal van CanterburyDe kathedraal van CanterburyDe plaats Canterbury in de streek Kent in Groot-Brittannië is waarschijnlijk het meest bekend om zijn kathedraal. Maar w…
Bronnen en referenties
 • Electro Quizzman
 • Wikipedia
Victorho (163 artikelen)
Laatste update: 21-01-2016
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Geschiedenis
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.