Prinses Diana, haar liefdes: Charles, Hasnat Khan en Dodi

Prinses Diana, haar liefdes: Charles, Hasnat Khan en Dodi 31 augustus 1997 verongelukte prinses Diana in Parijs. Het hoofdstuk rond de dood van de people’s princess, zoals ex-premier Blair Diana na haar dood noemde, is nog steeds niet gesloten. Rosa Monckton, haar beste vriendin, vertelt over Diana en haar liefdes: Dodi Al Fayed, prins Charles en 'the one': cardioloog Hasnat Kahn. Wie aan Diana denkt, denkt aan haar enorme levenslust, spontaniteit en haar medeleven met anderen. Zo ook Diana’s vriendin Rosa Monckton. Zij heeft het medeleven van Diana zelf ervaren toen haar jongste dochter, waarvan Diana peettante was, geboren werd met het downsyndroom. Rosa vond dat in het begin erg moeilijk, maar Diana zei haar dat elk mensenleven zin heeft.

Medeleven

Diana’s volkomen natuurlijke medeleven met anderen komt volgens Rosa voort uit aangeboren treurigheid. Zij gelooft dat elk kind dat door de moeder verlaten wordt, opgroeit tot een volwassene die diep van binnen treurig is en veel liefde nodig heeft.

Diana was zes jaar oud toen haar moeder er met een ander vandoor ging. Diana heeft verteld hoe zij op de keukenstoel zat en wachtte tot haar moeder terugkwam, maar dat gebeurde niet. Rosa denkt dat die gebeurtenis Diana enorm heeft beschadigd.

Paparazzi

Een paar weken voor het dodelijk ongeluk waren Diana en Rosa samen op vakantie in Griekenland. Daar vaarden zij op een klein schip met slechts drie bemanningsleden langs de Griekse kust. Diana genoot van het feit dat er geen paparazzi om haar heen was.

Samen met haar vriendin Rosa spraken ze over elkaars kinderen en andere zaken die belangrijk voor hen waren, maar ze hebben vooral ook veel gelachen. Twee dagen na het einde van hun vakantie schreef Diana aan Rosa dat ze deze vakantie nooit vergeten zou.

Hasnat Khan

'The one', zo noemde Diana de liefde van haar leven: cardioloog Hasnat Khan. Twee jaar duurde hun relatie. Wanneer Diana de relatie openbaar wil maken, krijgt Hasnat het benauwd en trekt zich terug.

Kort daarop liet Diana zich met Dodi Al Fayed in om Hasnat jaloers te maken. Een maand later is ze dood. Jarenlang voelt Hasnat Khan zich schuldig over haar dood. Immers al zij bij elkaar gebleven waren, had zij nooit in de auto gezeten waarmee het dodelijk ongeluk plaatsvond.

Dodi Al Fayed

Diana kende Dodi Al Fayed slechts een aantal weken, maar de eerste foto van het stel was al snel gemaakt. Het leverde de maker Mario Brenna vier miljoen euro op. Er gaan geruchten dat Diana zelf hem getipt heeft waar zij en Dodi zouden zijn. Brenna ontkent dat en beweert het stel dagenlang in de gaten gehouden te hebben.

Rosa was ervan overtuigd dat Diana de affaire met Dodi spoedig zou beëindigen. Volgens haar was er slechts sprake van een kort avontuur, zoals veel mensen in hun tienerjaren beleven. Dodi begon al op Diana’s zenuwen te werken, doordat hij haar constant belde en niet meer alleen liet.

Diana was opvallend inconsequent in haar gedrag. Ze wilde iemand die 24 uur per dag voor haar klaar stond, maar als iemand dat dan werkelijk deed dan wilde ze dat eigenlijk helemaal niet.

Prins Charles

Volgens Rosa kon niemand genoeg van haar houden. Over de liefde van prins Charles verwijst ze simpelweg naar wat hij antwoordde tijdens de bekendmaking van hun verloving op de vraag of hij van Diana hield: whatever love means- wat liefde ook maar mag betekenen.
© 2007 - 2024 Jour, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: DianarecensieFilmrecensie: DianaDat Lady Di iets had met Dodi Al Fayet, dat is algemeen geweten. Dat Diana ook een relatie heeft gehad met een Pakistaan…
De invloed van paparazzi op het Engelse koningshuisDe invloed van paparazzi op het Engelse koningshuisIn 1953 was de kroning van Elizabeth ll live op televisie te volgen. Dit was het begin van de media-aandacht voor het Br…
Paparazzi en roddelbladenBeroemde mensen worden vaak gefotografeerd door de paparazzi. Deze groep van fotografen heeft bij heel veel mensen een n…
Prins Charles – eeuwige kroonprins van Groot-BrittanniëPrins Charles – eeuwige kroonprins van Groot-BrittanniëDe Britse Prins Charles zit nog steeds in de wachtkamer om Koning van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en No…
Jour (127 artikelen)
Laatste update: 25-07-2015
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Koningshuis
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.