Bekende helderziende; Nostradamus

Eén van de bekendste helderzienden is Nostradamus. Bijna al zijn voorspellingen zijn uitgekomen, waardoor hij een echte legende werd.

Algemeen

Nostradamus werd geboren in het jaar 1503 in de Provence in Zuid-Frankrijk. Hij reisde veel door Frankrijk en Italië maar keerde regelmatig terug naar zijn geboortestreek, waar hij zich tenslotte ook vestigde. De vader van Nostradamus was een rijke notaris en zijn twee opa’s waren beiden arts. Ze leerden hem dan ook van jongs af aan al alles over filosofie, geneeskrachtige kruiden en astrologie. Toen hij ouder werd wilde Nostradamus, net zoals zijn opa’s, geneeskunde gaan studeren. Op zijn 22ste studeerde hij af, trouwde hij en kreeg twee kinderen. Zowel zijn vrouw als kinderen stierven al snel en kapot van verdriet zwierf hij tijdenlang door het land. Hij genas tijdens het zwerven veel mensen van kwalen en al snel stond hij bekend als wonderdokter. Een paar jaar later brak de pest uit en werd zijn hulp op vele plaatsen ingeroepen. Hij waarschuwde iedereen dat ze de straten moesten opkuisen en zichzelf moesten wassen. Wetenschappers denken dat hij toen al over helderziende eigenschappen zou beschikt hebben omdat pas vele jaren later ontdekt werd dat de pest met hygiëne te maken had. Na de pest verdiepte Nostradamus zich in het voorspellen van de toekomst. Hij schreef er boeken over en voorspelde zelfs zijn eigen dood, die ook bleek te kloppen. Hij stierf toen hij 62 jaar oud was op enkele kilometers van zijn geboortedorp.

Het ontstaan van Nostradamus’ helderziendheid

Nostradamus werd pas echt bekend om zijn helderziendheid toen hij na de pest werd uitgenodigd voor een diner bij de koning. De koning wilde bewijzen dat hij gelijk had als hij zei dat Nostradamus de toekomst niet kon voorspellen. Hij vroeg Nostradamus daarom het lot van twee varkens te voorspellen: een zwart en een wit. Nostradamus antwoordde dat ze het zwarte varken zouden opeten omdat het witte varken opgegeten zou worden door een wolf. De koning gaf vervolgens in het geheim de opdracht aan de kok om het witte varken klaar te maken voor hun diner. Toen het diner opgediend werd confronteerde de koning Nostradamus met het bewijs van zijn vergissing, maar Nostradamus hield voet bij stuk. De kok werd erbij geroepen en tot grote verbazing van de koning bleek dat ze inderdaad het zwarte varken gebraden hadden. De kok had het witte varken niet meer kunnen bereiden omdat een jonge wolf, die op het landgoed gehouden werd, de keuken was binnengedrongen en het witte varken had verscheurd. Dit verhaal deed al snel de ronde waardoor iedereen Nostradamus wilde leren kennen.

Nostradamus’ voorspellingen

Nostradamus’ voorspellingen werden nooit op volgorde teruggevonden. Men vroeg zich af of hij dat met opzet deed, maar dat was niet het geval. De wanordelijke volgorde was het resultaat van de manier waarop hij zich construeerde. Het kwam Nostradamus goed uit dat zijn voorspellingen met chaos de wereld werden ingestuurd. Alles wat hij voorspelde was dus net niet duidelijk genoeg voor de bevolking om voorzorgsmaatregelen te nemen en niemand zou zeker weten of hetgeen hij voorspeld had helemaal niet zou uitkomen. Bovendien was Nostradamus zich er zelf van bewust dat er gevaren zouden optreden als zijn voorspellingen te goed begrepen zouden worden. De bevolking zou bijvoorbeeld een oorlog kunnen inzetten terwijl er nog niks gebeurd was.

Nostradamus’ manier van voorspellen

Volgens Nostradamus moest je, om de toekomst te kunnen voorspellen, jezelf eerst in de juiste meditatieve gemoedstoestand bevinden. Voordat hij eraan begon moest hij vasten, baden, alle banden met de buitenwereld verbreken… Nostradamus zelf deed al zijn voorspellingen tussen middernacht en vier uur in de ochtend. Hij nam dan plaats boven een bak met water waaruit aromatische dampen opstegen, waarna hij, verzonken in gebed, op de verschijning van God wachtte omdat die hem de toekomst dan zou onthullen. Een andere manier om de toekomst te voorspellen deed hij door middel van astrologie. Hij gebruikte de zon, de maan, de sterren, de geografische breedtes, de planeten… om op een ingewikkelde manier de toekomst te kunnen voorspellen.

Belangstelling

De belangstelling voor Nostradamus waaide na de terroristische aanslagen op het World Trade Center in New York terug op. Zijn voorspelling over deze aanslag luidt zo:

In het jaar 1999 en 9 maanden komt uit de lucht een grote koning van de terreur om de grote koning van de Angolmois tot leven te brengen. Voor en na zal Mars gelukkig regeren.

De koningin van de terreur zou hier op Osama Bin Laden wijzen en Mars zien we als God van de oorlog. Voor de Angolmois heeft men geen verklaring gevonden, tenzij men die heel ver gaat zoeken. De data in de voorspellingen van Nostradamus zitten er soms enkele jaren/maanden/weken naast, maar zijn soms ook identiek met de echte gebeurtenissen. Een ander voorbeeld van een voorspelling van Nostradamus is dit:

In Parijs zal de kuise Diana sterven. Verliefd op de liefde en voortrazend voordat de zon naast Venus en Mercurius, of haar ster Jupiter, in maagd zal staan. Groot zal de schok zijn dat zo’n grootse prinses, zo jong en vitaal, moest heengaan. Met een zee van bloemen toont de wereld haar verdriet wanneer de nacht de dame van de maan weer tot zich neemt.
© 2013 - 2024 Sarahh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het bezoek aan een helderziendeMet wie moet je een afspraak maken als je graag meer wilt weten over je toekomst? En hoe gaat dat dan precies in zijn we…
One World Trade Center - New York CityOne World Trade Center - New York CityHet One World Trace Center is het nieuwe centrale gebouw van het World Trade Center. Na de aanslagen van 11 september 20…
Wolkenkrabbers in de VSDe Verenigde Staten zijn jarenlang het land geweest waar je de hoogste gebouwen ter wereld kon vinden. Het Empire State…
Nostradamus en de dreiging voor George W. BushIn 2001 werd een voorspelling ontdekt die betrekking leek te hebben op de toenmalige president George W. Bush, tegelijke…
De moord op Bobby KennedyDe moord op Bobby KennedyIn 1968 werd Bobby Kennedy vermoord. Zijn dood werd vanaf het begin af aan door mysteries omgeven, net als de eerdere do…
Bronnen en referenties
  • VERNER-BONDS, L., Waarzeggen en toekomst voorspellen, Librero, Londen, 2002, 128 pagina's.
Sarahh (77 artikelen)
Gepubliceerd: 16-04-2013
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Mensen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.